13

Анонимен

преди 5 години

Северна Република Македония (Се-Ре-Ме) е мост между Изтока и Запада. България е крепост. В това е голямата разлика.

12

Анонимен

преди 5 години

Православния духовен глава патриарха има дворец, вила в Швейцария, луксозен апартамент и яхта. А католическия духовен глава папата живее в 50 кв. апартамент.

11

баба мара

преди 5 години

в българия количката му беше със стъкло а в македония беше сваленокакъв е извода

10

Анонимен

преди 5 години

Патриарх Кирил е известен с луксозния си начин на живот като негови лични собствености според руските медии са дворец в Геленджик, вила в Швейцария, яхта и луксозен апартамент в близост до Кремъл. По време на проповед на 20 март 2016 г. Патриарх Кирил заявява, че човешките права са новата ерес, както и че трябва да се борим против опитите да се утвърди правото на човека да прави, какъвто пожелае избор.Очевидно имаме доста различия православни и католици. Дори и начина на живот.

9

Sol Invictus

преди 5 години

Древните македонци са нямали папа, а са почитали Александър Велики като жив бог. Да живее непобедимото слънце!

8

Анонимен

преди 5 години

Харесвам аржентинските филми. Изумително е, че аржентинци и българи много си приличат. Винаги ми е изглеждало странно и необяснимо. Гледайки папата и питах същото чувство. Много по- близък го почувствах от всякакви патриарси. Харесаха ми думите му, че светостта не те прави слаб човек.

7

Анонимен

преди 5 години

"Журналист попита папата откъде черпи енергията и силата, необходими за пътуванията и работата му. Той отвърна, че това е "дар от Бога""То една "работа", то една "енергия" хабиш за нея...

6

Анонимен

преди 5 години

До 1"Те са две напълно различни страни"....да АМА НЕ---абе като им гледах тяхното зле подготвено и видимо напрегнато посрещане ... папата е прав.абе нека са си различни бе ... защо искаш да ги вкараш в кюпа на "братушкането", също като раССия към украйна ... това НЕ е конструктивно... а украйна е "майка" днешна раССия, но НЕ е рассия!нека са си самостотелни ...а и имат малко по-различен манталитет от българина ...

5

Анонимен

преди 5 години

Патриарх Кирил Гундяев е истинския български духовен водач. Аз нито признавам неофит нито пък папата еретик.

4

Анонимен

преди 5 години

Това е пропуск на дипломацията ни, да запознаят Ватикана защо македонците са млад народ или може би папата много добре знае, но такива са реалностите на съвремието... :(Народ създаден от Чичко Сталин!

3

Анонимен

преди 5 години

Не се изморявам от пътуването. Но след това се чувствам изморен---много просто бе, хорхе - докато си "на турне", тялото е максимално групирано, максимално мобилизирано "за защита" от голямата чужда енергия (положителна или отрицателна) която срещаш и това групиране подитска вътрешните сетива ... в момента в който "агресията на чуждана енергия" свърши, настъпва отпускане на "защитата" и на преден план избива това, което е било потискано - умората и отегчението..май си прекалено земен, попе )

2

Loyko

преди 5 години

Khan Аспарух се е родил 1000 години след Филип Александър Македонски. Само това казва кой е по древен народ....държава. Лъжем себе си...Историята не е детски приказки.

1

Анонимен

преди 5 години

На въпрос какви са най-силните му впечатления от двете страни, които току-що е посетил, той отвърна: "Те са две напълно различни страни"....да АМА НЕ : )