44

Чили

преди 5 години

През 1975 Пиночет намалява държавните разходи с 25%, през 1980 стигат 50%. Здравеопазването и образованието са пострадали най-тежко. Дори САЩ "Икономист" нарича политиката на Пиночет "оргия на самоосакатяването".Пиночет приватизира 500 завода и банки - подарява ги на меж. корпорации. Премахва търговските ограничения от 1973-83 уволнява 200 000 работника. Производството пада до нивата от ВСВ. Вкарва страната в рецесия -безработицата е 20%, а икономиката е свита с 15%. 74% от доходите при Пиночет.

43

Анонимен

преди 5 години

Кво общо пак руския народ мааму го намесихте???Лулипутина постоянно сенавира, където не го канят та чак във Вецуела. Да не би и на венецуелците да е президент??!!То бива нахалство, *** чак толкоз. Щял да нарежда на мадурко да не си ходи. Ако народа страда и не го иска къв е Лилипутинката да казва ?? Ясно че е давал много пари на мадуровците както и в Украйна и в България и т.н. ама това първо е незаконно, второ е жестоко и трето многонагло.

42

Анонимен

преди 5 години

"Ръководителят на СЕБИН Мануел Рикардо Кристофер Фигуера вчера написа писмо до венецуелския народ, в което казва, че е време "да възстановим страната". Високопоставен американски представител потвърди автентичността на текста, който се разпространява в социалните медии."Значи е стопроцентова лъжа.

41

Анонимен

преди 5 години

Започнаха да изплуват много интересни снимки - войници, минали на странта на Гуайдо, са въоръжени с карабини АР57 с модификации против проследяване на изстрел... От къде са се сдобили с такива оръжия ?

40

Анонимен

преди 5 години

***, които ми слагат минус - искате да кажете, че не сте с руския народ ли????? Щото аз съм със тях, но против путин. Руснаците са наши братя, този е международен масон, поставен за да държи Русия в мизерия и да я обръща на плашило! Именно това оправдава търговията с оръжие и "краварите" само потриват доволно ръце! Те поне имат крави! А обикновенния руснак няма нищо! Жалко за нашите православни братя!!!! Къса ми се сърцето, като си помисля само!

39

Анонимен

преди 5 години

Веднага след провала си в Сирия, американците се лепнаха на Венецуела. Световният терорист САЩ не може да изкара и ден без да лее кръв някъде по света.

38

Анонимен

преди 5 години

До СкандинавскиСкандинавия каквото и да има, няма едно - слънце и хубаво време!

37

Ф.С.В.

преди 5 години

Сенаторите Кравари искат да си продават частното оръжие и са им нужни войни- дали са граждански или междудържавни- в Краваристан не ги интересува.Важното е долари да има с лика на някой умрял кравар !

36

Анонимен

преди 5 години

Чили унищожена от САЩ!?!?!?! Ти чуваш ли се какво говориш? Точно обратното е! Чили днес е богата и просперираща държава, а "злия" Пиночет направи така, че приходите от продажбата на мед отиват в специален пенционен фонд за ВСИЧКИ!!!! Ето това е злия Пиночет! Не съм чувал добрия Пу тин да е направил петролен фонд за обикновенния руснак! Има фонд Путин:) Чудя се на руснаците докога ще имат перде на очите?! И интернет не им помага! Ние сме с вас, Братя!

35

SoKo

преди 5 години

Ето такива клипapи създават войни с много невинни жертви до като на краварите им се клатят тaшaцитe!

34

Хххх

преди 5 години

Алооо финландеца, другаря ти Сталин знаеш ли колко генерали и офицери прати в Сибир, за да влезе в Хелзинки?! Много бой отнесоха твоите другари и много жертви и пак не можаха да покорят Скандинавия.Гледай филма за един финландски снайпер Бялата смърт от който рашките са се насиpaли само като му чуят името. Ако не можете 8 ми клас поне 7 изкарайте без пищови мамкаму.

33

Скандинавски

преди 5 години

Социализмът успя в скандинавските държави.Във Финландия няма частни училища, образованието й вече е на първо място в света. Финландия не е членка на НАТО. Най-добри условия за майчинство има Финландия.Наскоро завършиха строежа на огромна библиотека за СТО МИЛИОНА ДОЛАРА.Най-ниска безработица. Раздава на селяните земеделска земя. Фин. е родината на Linux, Финландия е първата въвела пробно Безусловният Базов Доход.Води се дебат за безплатни услуги - здравеопазване, транспорт и т.н.

32

Анонимен

преди 5 години

Този ми прилича на онези малките джобни кученца, дето лаят по всеки и после припкат да се крият зад стопанина.

31

Анонимен

преди 5 години

разберете едно: няма законно избран президент. изборите са фалшифицирани, т.е. незаконни. също както и в БГ. това прави управлението незаконно и узурпаторско. и както виждаме и у нас, цялата власт краде и се ояжда с милиони. дотам ще ни докара мутренското управление. другото е ала-бала

30

Олелеее

преди 5 години

До "българин"А комунистите като взеха властта незаконно в БГ защо не са в затвора???Преди да се изкажеш завърши поне 8 клас.

29

Shark

преди 5 години

Този открито подтиква към гражданска война. И иска да свали законно избран президент. Това не се ли класифицира като престъпление? Ако някой в САЩ тръгне да зове хората на демонстрации срещу Тръмп и сблъсъци, и открито да иска неговото сваляне какво ли ще му се случи, а? Само че във Венецуела може, стига да е в интерес на Крававия всичко може, да загиват хора, да се унищожават държави, всичко.

28

До дядо Соци

преди 5 години

"Всички хора се раждат свободни и равни" - Декларация за Правата на човека - ООН - да разбирам ли, че ООН е СОЦИАЛИСТИЧЕСКА организация?Какво четем в Конституция САЩ: "Ние считаме, че всички хора са създадени равни" - и създаделите на Конституцията в САЩ ли са "Социта".Под равни равни пред Закон, равни възможности и т.н. Социализмът не се провали, беше унищожен, защото носи социални права и придобивки.На социалните движения дължиш 8 часа работен ден, почивни събота и неделя, мин. заплата

27

Хаха

преди 5 години

Рашкови тролчета. Мадурото ше падне а вие се наредихте до Ердоганя и Лилипуткина. Да им цункате мадурите идиооотии.

26

Българин

преди 5 години

Мястото на човек, който подтиква към гражданска война е в затвора.

25

Анонимен

преди 5 години

"САЩ обвини Русия и Куба, че подкрепят Мадуро"Ами Мадуро е законно избраният президент на Венецуела...