100

Анонимен

преди 5 години

Интересно е как ще дойдат работници при тези смешни заплати. Единственото обяснение е България да бъде платцдарм за Западна Европа.

99

Анонимен

преди 5 години

Имаме достатъчно бизнесмени. Няма дефицит. Ще изнасяме 100 бизнесмена за внос на 1 строител. Бартер.

98

Анонимен

преди 5 години

А трябва да се строи. Ние бързо намаляваме и по нашите земи ще дойдат от Далечния Изток или Близката Африка, който изпревари. За тях трябва да има жилища и магистрали.

97

Анонимен

преди 5 години

Мдааа, ние сме властта, и имаме още много пари да "усвояваме" от поръчки. Ама нямало работници. Значи или вдигаме заплатите за да намерим работници, или си ги внасяме от трети държави. Ама ако вдигнем заплатите, за нас няма да остане както до сега (40%). Значи - започваме да си ги внасяме. Та да остане и за нас. Гарантирано от ГЕРБ.

96

Mister Cro

преди 5 години

Мокрите сънища на работодателите са това...да намерят рабитници, които да работят много, качествено и за без пари, дето се вика за лъжица ориз. В момента строителните работници в Бг не са никак зле платени. Няма майстор, който да работи за под 500 лв. на седмица чисто, т.е 2000 хил. на месец...даже изкарват повече... От чужбина хора няма да дойдат, защото няма да оцелеят с със 700-800 лева заплати, ако това са им мечтитф на бг работодателите

95

Анонимен

преди 5 години

Задължително трябва да се внесат работници. Сакън да не се вдигне с десетина лева някоя заплата.

94

Анонимен

преди 5 години

Тука всички са тарикати, затова който дойде като види , че става и по другия начин , почва да тарикатите. Откакто ни управляват прости мутри вече и закони и полиция няма , камо ли правосъдие.*** статия, предполагам е пусната , за да дразни и да ни кара да си излеем яда тука, но това няма да ги спаси. Не може предприемача да има скъпа кола, любовница и много пари, а да иска някой да ми работи за без пари, не става. Работници има балами няма.

93

Анонимен

преди 5 години

По всички граници на държавата гледам наплив на желаещи да работят.....

92

Анонимен

преди 5 години

Да ви дам една информацийка, пък после коментирайте: Чужда фирма, изпълняваща в БГ определена поръчка, начисляваше на българския възложител 76 евро на час труд. Колко от тия 76 евра отиват за фирмата и колко за техния работник не знам. Но знам, че на нашия БГ-възложител му скъсаха шортите с тая часова ставка. И моля някой да каже тука, коя наша обществена поръчка ще мине ако фирмата-кандидат обяви същата часова ставка? Знаете ли с колко лв/час се печелят поръчки у нас?

91

Анонимен

преди 5 години

Един от бг стопанска камера оня ден се изцепи че всичко е вече с роботи от копане, зидане, мазане, боядисване и т.н. Няма нужда от работници.

90

179

преди 5 години

Аз се базикам за виетнамците. Дръпнали са доста. Имат икономически бум. Строят се нови сгради не само в столицата а във цялата държава. Въртят страшен бизнес в момента. Сънародници ходили близките години там на почивка не могат да я познаят тази държава. Имат доста таланти във всяка сфера. А точно преди 30-40 години са били най-бедната държава във Азия. И да прав си тука ,който дойде все става тарикат. А що става така аз не мога да си го обясня.

89

Анонимен

преди 5 години

софтуерът на системата струва между 5000 и 15 000 лв. на година + 500 долара за прозорци от Микрософт

88

Помнещ

преди 5 години

По времето на соца виетнамците отначало бяха много добри и съвестни работници. След това обаче станаха тарикати и скатавки като нас. Почнаха търговийка с дънки, долари и спряха да работят добре. С украинци, молдовци и всякакви ще стане по същия начин. Причините си ги знаем.

87

Анонимен

преди 5 години

Няма за кого да строят. Населението си отива и ще останат сгради призраци.

86

Анонимен

преди 5 години

Късно е, либе, за китка!Строителите от трети страни отидоха в ЕС. Никой няма да дойде да работи тук за без пари.И в туризма щяха да наемат украинци и молдови. Какво стана? Това лято дойдоха ли?

85

179

преди 5 години

Тука чужденците идват само за забавление и за да ни щипят жените. НАй вече пристигат черни и западняци Добри работници чужденци не съм видял. Няма такива България за тях не е работно място а държава в която могат да си правят какво си искат. Нали щяха да идват Виетнамци работници със семействата си. Все кадърни хора за да работят тук. Има араби готвачи хората си въртят бизнес Има и костюмирани които работят във офисите най вече във столицата предимно от по развити държави.

84

ниманд

преди 5 години

хахаххаха хахахахха хахахаххааа те бежамците бягат от война и заобикалят България а работници от 3 ти страни в държава 5 то качество ще внасяме !!! Кой ще ви работи за 800 -900 лева бе !!!!!!!!!!!!!

83

Анонимен

преди 5 години

Строителите и шофьорите са едни от най котираните професии в Европа,за които езиковата бариера не е голям проблем.Интересно с това мижаво заплащане откъде и как ще намерят работници родните "предприемачи"

82

Shark

преди 5 години

И като си признавате, че часовата надница е най-ниска от цяла Европа кого чакате да дойде да ви работи, че не се сещам. Украинци и молдовци ли, или азиатци? И защо ще дойдат тук, та не в Германия примерно.

81

Русия

преди 5 години

Всеки булгаристански меринджей и бузинесмен с 6 работника и кара кола за 200 бона.