190

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен гербер 198Аз това за стругарите го дадох за пример. Много ясно че модерното автомобилостроене се извършва основно от индустриални роботи, за които обаче трябват програмисти и други високо калифицирани кадри, каквито в България отдавна няма. Висшето ни образование от 15-тина години насам е в тотален колапс. Качеството трагедия. Талантливите учат на запад със стипендии. Дори да има едно-две кадърни момчета от ТУ-Габрово, те едва ли ще останат да бачкат за 700-800 лв. във VW България

189

Анонимен

преди 5 години

Тоя уродлив комунист тука с неговите 3 милиона миещи улици в Германия е като разваюлен грамофон.Кой за каквото е учил.Който е *** като селски комунист - мие улици.А ако заплащането в германия е мизерно, какво да кажем за Русия, куба и Венецуела.

188

Анонимен

преди 5 години

До АнонименНапротив, българите си отварят собствени производствени мощности и се развиват.В градчето, в което живея се правят маркучи за високо налягане, бои, мебели, метални конструкции.---А бе. Защо 3 милиона българи мият улиците в Германия и в ЕС за мизерно заплащане, след като България отвяра нови мощности и производства и се развива, и не си дойдат в родните си градчета в които живеят да прават маркучи за високо налягане, бои, мебели, метални конструкции?

187

Анонимен

преди 5 години

Ако не бяха руските туристи с ниските заплати много българи щяха да мият улиците или да просят в Германия.

186

Анонимен

преди 5 години

В Москва в Клемъл. Средната заплата е 5000$. Това у без бонуси.

185

Анонимен

преди 5 години

Москва:СЗП - 81840 рубли (2200 лева)МРОТ - 18781 рубли (500 лева)Само дето една "двушка" (двустайна квартира) е 65-75000 рубли (1740-2000 лева)

184

Анонимен

преди 5 години

До Без коментарСредна заплата в Москва - 2780 евроСредна заплата в София - 437 евро.Нито в Москва средната заплата е толкова висока, нито в София е толкова ниска.Абе вие позитанските кадри хептен за балами ни взехте, но ние не сме като оня по-долу, който все пише, че не знае.

183

Анонимен

преди 5 години

Беше 1992г. Договор за вауве имаше. И на следващата година три дни преди да се реже лентата в Ловеч. С правителство ДПС. ВЗРИВ В ЗАВОДА ОТКАЗА вауве да продължи да инвестира. ОТИДЕ В ПОЛША. Изгореха 1.5 DM в България.

182

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 208А защо комуниста Борисов иска да плаща с вашите пари почивката на руснаците, защо просто не спре визите за руснаци и руснаците няма да идват изобщо в България и няма нужда комуниста Борисов да им плаща от вашите заплати почивката.Защото ако много се опъва може да преяде с рукола както много генерали, министри, депутати, министърпредседатели и дори царе преди него отказали да плащат данък Русия.

181

Анонимен

преди 5 години

До АнонименЗащото шефа й, комуниста Борисов се подмазва и обеща с нашите пари да плаща почивката на богатите руснаци,А защо комуниста Борисов иска да плаща с вашите пари почивката на руснаците, защо просто не спре визите за руснаци и руснаците няма да идват изобщо в България и няма нужда комуниста Борисов да им плаща от вашите заплати почивката.

180

Без коментар

преди 5 години

Средна заплата в Москва - 2780 евроСредна заплата в София - 437 евро.

179

Анонимен

преди 5 години

за 600 евроВиж сега, ясно ми е, че в родната ти Русия за 600 евро хората чудеса правят, но поне чети статиите в този сайт, така или иначе висиш тук по цял ден - в България 600 евро получава продавачка в магазин за дрехи в мола. За тези пари хората отчитат дейност, а не работят.

178

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 193Защо българската министърка на туризма ходи в Москва да се моли за руски туристи?Защото шефа й, комуниста Борисов се подмазва и обеща с нашите пари да плаща почивката на богатите руснаци, на които им пречи силния лев, с който за да се сдобият трябва да дадат 38 рубли.Питай ме още нещо да ти обясня, че се вижда, че много работи не знаеш.

177

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 201Като отворят фабрики(те) в Сърбия ще ходим там да работим! Те и сега сръбските заплати са по високи!В завода на Фиат в Сърбия 2017г вдигнаха заплатите на 700лв, а 2018г сръбския министърпредседател обяви, че има план как да настигнат средната работна заплата в България.

176

Анонимен

преди 5 години

ВБългария безработните стават за охранители, администратори нещо подобно . Което не се изисква отговорност и умения. И да Работиш с колективна отковолност.

175

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 196Българите са прости и не могат да си отворят собсвени заводи, добре че са нашите по старши парнтьори от ЕС да отварят заводи да работим за 800 евро заплати!Напротив, българите си отварят собствени производствени мощности и се развиват.В градчето, в което живея се правят маркучи за високо налягане, бои, мебели, метални конструкции.Чисто български фирми с местни собственици.Някои изпълняват дори заявки от Германия.

174

Анонимен

преди 5 години

Като отворят фабрики(те) в Сърбия ще ходим там да работим! Те и сега сръбските заплати са по високи!

173

Анонимен

преди 5 години

Чакай ти 1300 евро да ти плаща Фолксваген, при тая мизерия в България българите и за 600 евро ще се избият да работят.

172

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен Всичко що е читаво отдавна е в чужбина. В момента дори най-обикновени стругари не могат да се намерят, а навремето беше с лопата да ги ринешВече най-обикновените стругари, никой няма да ги търси.Достатъчни са две момчета завършили ТУ София или Габрово със специалност машиностроене, които да владеят *** CAD Mechanikal, Inventor, Proingeneer или Solidworks и ще вършат работата на на не една ами на няколко лопати обикновени стругари и ще взимат хубави заплати.А такива ИМА !

171

Анонимен

преди 5 години

Абе не знам за магоьника от аз или от мозАма да пиеш бояр от обед знаеш :)