33

Факт

преди 5 години

Съдбата на самолетоносачите като стратегическо оръжие ще се реши от развитието на хиперзвуковите ракети,които засега имат тежки проблеми с насочването,надеждността и далекобойността.Обаче ако те бъдат решени,със самолетоносачите е свършено.Ще могат да бъдат използвани само за мачкане на малки и слаби страни.Което все пак може и да оправдава съществуването им...

32

Ами

преди 5 години

А могучая руская *** кога ще има самолетоносач?Самолетоносачът е средство за НАПАДЕНИЕ, не за отбрана. На него се събират 40-60 самолета с ниски характеристики - вертикално излитане, много къс разбег и пробег (макар и с катапулт и аерофинишер), сгъваеми крила и др, които силно ограничават бойните възможности на самолета. Ако ще отбраняваш собтвената си земя е много по евтино да построиш 3 км писта на земята, отколкото 300 метра желязна писта в морето.Обаче ако ходиш да нападаш чужди земи и н

31

Един от Северозапада

преди 5 години

Как да нямаме нужда? Утре Русия анексира Варна и Бургас, с какво ще ги пазим? Я да купи правителството , за 5-6 милиарда долара някой американски, 10 минути преди да почнат да го режат за скраб, и да го закотви в териториални води , прев Варна? При добро желание, може и в Язовир Искър, но малко ще се забавят, докато намерят подходящата Герберска фирма да го внесе, разглоби и сглоби в язовира.Сериозно ни заплашват руснаците с анексиране, ако не вярвате-питайте Цветанов и Плевнелиев!Експерти са!

30

Анонимен

преди 5 години

Трябва със закон да се забрани на НЕвоенни да коментират военни теми и въоръжение.

29

Анонимен

преди 5 години

До Ха-хаДанък наследство е само 1 % и няма равен старт. Равен старт беше при комунизма с огромни данъци за богатите и имаше и ракети и самолети.

28

Мда

преди 5 години

Една от малкото статии в която сбито и аргументирано е обяснено защо на ЕС не му трябва самолетоносач...

27

Ха-ха

преди 5 години

До Мохамед бин Салман"В едно капиталистическо общество хората имат равен старт.."Айде да не се изхвърляме-"относително равен старт" е по-вярното.Щото 50-60 000? за висше образование(до магистър) не е много равен старт!Е,у нас е много по-евтино,но и качеството е съответното.Разбира се,за дребни далавери образование не е нужно.

26

БЪЛГАРИЯ МРАЗИ РУСИЯ

преди 5 години

А могучая руская *** кога ще има самолетоносач? Защото димящото, ръждясало корито Адмирал Кузнецов е доста далеч да се нарече самолетоносач?

25

Анонимен

преди 5 години

До ГoшуТова че си от ГЕРБ или СДС не значи че си умен. В тях е пълно с корумпирани калинки и мафия милионери на гърба на ниските пенсии или източване на бюджета.

24

Анонимен

преди 5 години

Британците ще си построят много самолетоносачи за новите Ф-35. Европейски самолетоносач означава френско-германски самолетоносач за Ф-35. Много по-малки, евтини и прости самолетоносачи.

23

Анонимен

преди 5 години

Отделно F-35 за турските самолетоносачи са поръчани, но не и доставени. В момента се разправят за тях, така че не се знае дали изобщо ще ги има предвид обтегнатите отношения.

22

Паметлив

преди 5 години

Навремето имаше такова определение за самолетоносачите-"плаващи крепости на агресията".Бих казал-ужасно вярно!И като такива са необходими само на държави с имперски амбиции,сред които САЩ е безспорен лидер.ЕС не е империя(въпреки някои напъни),нито може да бъде.На Европа са нужни най-вече отбранителни оръжия.Впрочем и там нещата са зле-видяхме как ЕС бе превзет от тара.мбуките дори без оръжие!Значи проблемът със сигурността е системен,както е модерно да се казва.

21

Анонимен

преди 5 години

Иначе казано тези 2 турски "самолетоносача" служат да вдигат самочувствието на местните, да им се радват на парад и да бомбят терористи или някоя държава с армия като българската или сръбската - датам. Освен това строи са само един, първия - Анадолу. Втория е на хартия само. Анадолу трябва да е на вода през 2021година. По план. В него са закопани 1млрд долара. Това е обективна информация, че да не изпадат в захлас непросветените. Може и да се захласват, де. Ние нямаме такъв, нито подводница.

20

Мохамед бин Салман

преди 5 години

В едно истинско капиталистическо общество хората има равен старт. Така всеки може да се изяви и покаже възможностите си. Останалото е естествен подбор. Който не може да прави бизнес => фалит.

19

Анонимен

преди 5 години

Винегрет Бакенбауер. Трябва да свикваме с това име. Това е дъщерята наследник на Меркел. Те са като фамилията Ким и си предават властта, управляват дълго и като крале. Не са като президентските едномандатни републики.

18

Мохамед бин Салман

преди 5 години

До До Гошу. В Китай има комунизъм, но не и чист такъв. По скоро хибрид- комунизъм с пазарна икономика и частен сектор. Иначе Гошу не е прав. Много умни хора и вишисти ровят по кофите. Не е гаранция, че като си умен ще преуспееш. Просто защото в БеГе а и на запад хората нямат равен старт. А ако нямат право на равен старт т.е. единия го вземат на работа защото е шурей на чичо Гошо, а другия защото е никой реално погледнато. В България няма капитализъм. В България има мутрокрация.

17

Анонимен

преди 5 години

Турските самолетоносачи са леки самолетоносачи - носят по 16 самолета F-35. За сравнение един американски носи по 75 самолета. Леките самолетоносачи са като придатък и съпорт на истинския самолетоносач. Т.е. те не са му алтернатива, а придатък. При конфликт с тези 16 самолета си доникъде. Дори и с 2 пъти по 16 самолета пак си доникъде, защото нормална държава ще извади срещу теб 100 самолета поне. Отделно винаги основна цел е да се унищожат самолетоносачите на противника в началото на войната.

16

Анонимен

преди 5 години

Химера е, защото торпедото-дрон на руснаците не е химера.

15

Гoшу

преди 5 години

До АтакистХахахахахахахахахахахаха :) Милият той :)))) Съвсем изкукуригал. Старческа деменция и сенилност

14

Гoшу

преди 5 години

До 13Нищо и няма ни на Европа, ни на САЩ. Всичко си е ОК. Тези тъпотии за някакви кризи Джуджара ви ги говори чрез троловете си и вие му вярвате. Виж само СССР-2 че е 2 пъти по-голям от Европа, а населението му е само 140 милиона. За сведение Европа е 500 милиона. А кажи къде са по-*** сега :)))) И това, че има милиардери, не значи, че в основата си не са изцяло комунистически държави и двете. Диктатора Джуджик на какво е Вожд? В нормална демократична страна дали щеше да е такъв