31

мдааа

преди 5 години

Държавата България не е производител на автомобили,а с тези лобистки закони МВР-КАТ. работят в полза на чужди държави в случая за икономиките на Франция и Германия и против Българският народ и икономика!Дис ис нагледен пример за тотален лобизъм и корупция на държавни служители в полза на чужди държави!

30

Анонимен

преди 5 години

Леко по търлъци ни..., уж за наше добро!

29

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 29Ето за това ревеме, не е въпроса какви санкции и рестрикции ще се напишат на хартия, за да могат законотворците да си измият ръцете и да кажат "Ето, ние работим за безопасността на гражданите, вижте какви закони написахме". Въпроса е да се намери разумен начин, как тези неща ще се контролират и как наложените глоби ще се събират. Бакшишите за КАТ също трябва да намалеят!

28

Анонимен

преди 5 години

Какво ревете ,ако някой без спирачки ви блъсне и се случи лошото кой ще е виновен.Въпроса е ,че повечето които карат неизправни автомобили няма и да платят глоба и ще си карат.

27

БулгарРиалити

преди 5 години

Караш трошка, КАТ те спират но понеже нямат нито техниката нито компетенциите да установят дали колата ти е изправна, ти пишат фиш, че пожарогасителя ти не е пломбиран (пожарогасителите минават на преглед и евентуално допълване всяка година!). Ти си го преместваш и продължаваш да караш трошка. КАТ те спира пак, пише ти акт, но понеже си гащник (караш трошка!) не плащаш и продължаваш да си караш като пич. И те така!

26

Един от Северозапада

преди 5 години

Истината е друга-няма пари в тая държава, и се пълни хазната по този начин.Даже в съда имат директива да не уважават жалбите.Пари трябват. Така че, да знаете, ако ви спре катаджия на пътя, и не ви работят предните габарити, които са вътре във фаровете, и въобще не се виждат че светят, когато сте на къси свитлини, и сте във тъмната част на денонощието, това се класифичира като "значителна техническа неизпровност" и се санкционира с 200 лева.Същата санкция е и ако си безсветлините на задния номер

25

Анонимен

преди 5 години

Глоби, глоби и пак и само глоби, а колко от тех влизат в бюджета. Освен това ясно , е вече като бел ден, че хазничката на държавичката ни е празничка, ясно е, че нема работеща икономика , че се краде, нема чужди качествени инвеститори. Може да ги изличите , само ако времи на имиджа на некой, но тва и истината.

24

Мияч на чинии

преди 5 години

За пореден път - типична постсъветска практика за репродуциране на корупционната система: Караш трошка на пътя - буташ 300 лева, за да не платиш 3 000 !

23

Един от Северозапада

преди 5 години

Последното изречение не е вярно.Законът, влязъл в сила на 15 май миналата година, определя 3 вида глоби-50, 200 и 500 лева. 50 лева не можеш да ги обжалваш.Мой близък, спрян за рутинна провелка на пътя, в която "рутинна проверка " катаджиите са търсили буквално за какво да се заядат, включително са му разпечатали аптечката, търсейки медикаменти с изтекъл срок, отнесе 200 лева глоба за неработещи предни габарити.Обжалва, и не уважиха жалбата.Герб събира пари, няма кой да работи и плаща данъци.

22

ГОСТ

преди 5 години

хубаво е да копираме европейските правила само че сме БЕДНИИИИИИИИИИИИИИИИ

21

Охобохо

преди 5 години

Имам усещане,че в последно време нарочно се гласуват такива закони за да скочи народа и да свали ГЕРБ.Все едно си търсят повод да подадат оставка.Ами другия закон за конфискацията?Решава някой,че къщата ти му трябва и ти завежда дело за незаконно придобито имущество.Дори да спечелиш делото,докато се води той е собственик и може да се разпорежда с имота-къща,фирма с цех за производство и каквото имаш там.НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ.

20

Анонимен

преди 5 години

Тъкмо гледах автопарка пред блока.Пежо 206,Астра 95,Голф 3.Един Мерцедес С200,Алфа Ромео и Форд Фокус.Още 2 Пасата и един Голф комби.

19

Кратун

преди 5 години

Глоба тук, глоба там... гарантирано от ГЕРБ! ГЕРБ ще ви докарат до там да се чувствате като престъпници още когато си помислите да се качите в колата си. Пак гласувайте за тях и за другите като тях - БСП, ДПС, Атака, Воля и прочие партийки нароени от бившата БКП. Социализмът е още в главите им.

18

Анонимен

преди 5 години

Даже и със сонда да мерят газовете на място, пак може да се обжалва, щото в пункта за ГТП също са мерили и всичко е било ОК. Да си прави после съдът тройна експертиза на кой му е по-вярна сондата и да си влачи делото 5-10 години, докато изтече давността или колата отдавна е продадена.

17

Анонимен

преди 5 години

"Интересно как обективно ще се прецение дали колата е опасна, Катаджийте не са технически лиза, които да могат да кажат, това е работа на пунктовете за ГТП"А, какво му дреме - той катаджията пише, пише, пише. Ти после ходи в съда да се оправдаваш. А след това ще излезе краля-слънце и ще каже "Ето, ние ги хващаме, съда ги пуска!". Важното е цирка да върви :)

16

A

преди 5 години

Интересно как обективно ще се прецение дали колата е опасна, Катаджийте не са технически лиза, които да могат да кажат, това е работа на пунктовете за ГТП, или веднъж минаваш преглед всичко е ОК и след това те спира някой дебелак и ти казва колата пуши глоба.... Поредните безмислени регулации.....

15

Еееее...

преди 5 години

...Нема такава държава! Просто Нема! Оооо свещена просто...тия! Неам думи...

14

Анонимен

преди 5 години

И кой ще следи за това? Има си пунктове за ГТП и това е. Дебелодирнестия шкембелив рушветчийстващ папагал, е неспособен да установи каквото и да е. А и колите имат свойството да се повреждат в движение, а не на паркинга пред блока.

13

Анонимен

преди 5 години

Ше им дам 3 бона, ама от приватизационните, дето са по 70 ст. парчето, да се радват yшaвите.

12

Анонимен

преди 5 години

Как тка ще наложиш глоба 3 000лв? Колко човека у нас получават такива заплати? Санкциите не трябва да убиват човека, а да съответстват на нивото нна заплащане у нас. Върви се по грешен път. В Румъния всеки закупил нова кола получава бонус от държавата 5000лв. Нещо такова или въобще някакво облекчение да се получава у нас- не , защото държавата й е по-лесно да ни съдере по 10 кожи, отколкото да подпомогне закупуването на нови коли.