24

Анонимен

преди 5 години

Спора ще се реши от раз като Топлофикация се приватизира. Много от сградите ще миват на локално отопление или части от тях. Ще го решат с локално отопление. Но на топлофикация не и се иска да изпусне кокала

23

До 27

преди 5 години

Правилното е плащането по кубатура, заради принципът на действие на парното - да затопли цялата сграда, а не отделни помещения, както си мислят някои. Спирането на отделни радиатори нарушава топлинния баланс на сградата и води до по-малка ефективност и по-висока цена на парното и затова тярбва да се забрани, а не да се слагат термостатични винтили уж за по-евтино. Така с вентилите реално е по-скъпо.

22

Анонимен

преди 5 години

Тези сгради от бившия дипломатически корпус до кога ще са в социализма на безплатен обят. Бърза приватизация е необходима. Натрупаната милиони разходи кв Изток, кв. Гео Милев. кв. Яворов.

21

До 25 некой

преди 5 години

По твоята логика, съседите ти под теб трябва да ти резнат "твоите" жици за тока, както и "твоите" тръби за вода, защото минават през техните имоти. Ти за сградни инсталации не си лу чувал? И един *** въпрос - защо искаш непременно да живееш в сграда с парно, а не се върнеш на село и да се топлиш а каквото намериш за добре?

20

Анонимен

преди 5 години

До22. Е как по кубатура. Ако не ползват през зимата апартамента пак ли ще плащат. Правилното е по уред.

19

Анонимен

преди 5 години

Най-евтино и най-замърсяващо е отоплението на дърва, въглища, стари гуми и дрехи и т.н. Цената на парното я определят така, че да е по-евтино отоплението с парно от другите начини за отопление, без дърва, въглища, гуми,.... Проблемът е заради тези, които си манипулират уредите за отчитане и уж нямат потребление, а реално потребяват най-много от всички. Така те надуват сметките на съседите си. Плащането за сградна инсталация леко компенсира кражбите и затвоа трябва тази сума да се увеличи.

18

некой

преди 5 години

аз нямам против тази 'сградна инсталация' - само че ако аз плащам че техните тръби ме 'топлели' - защо те не плащат че 'техните тръби' минават през моя имот? И защо да не мога да ги резна щом не ми плащат? Аз не искам да миават - и не съм подписвал договор с тях за 'търпимост'! Да си ги изкарат отвън, да си ги изолирати - и толкова. А не да ми заемат място в апартмента - което не мога да ползвам, и на всичко това да ми искат и пари за това!

17

Анонимен

преди 5 години

Има много сгради от държавни институции със задължения МИЛИОНИ.Е целия народ ли ще плаща тази консумация. Сградите на бившия дипломатически корпус дължат милиони за неплатено отопление както и за студена и топла вода.

16

Анонимен

преди 5 години

То от парното по-хубаво няма, ама трябва да върнат плащането според кубатурата, за да се нормализират сметките за палащне. Сега мошениците позват и не плащат, а нормалните хора плащат и сметките а мошениците. Иначе е ясно - който не иска парно, да не се бута непременоо да живее в сграда с парно, а да се връща на село.

15

Анонимен

преди 5 години

Кръвопиецът "Топлофикация" не е ли комунистическо изчадие ?Та нали чрез "Топлофикация" десетилетия наред плащаме "брацката дружба" и пълниме гушите на Кремълската олигархия !Та нали затова русофилията непрекъснато лобира за руски потоци, които все не са и' достатъчно !Та нали Мая Червенушката е от същата евразийски партия, която изсмуква жизнените сокове на Задунайская !

14

Анонимен

преди 5 години

Пак се намериха защитници на технологията от 19 век! Парно, парно, та парно!Живейте си в 19 век и плащайте скъпото парно! Всяка есен чакайте да ви го пуснат, а напролет да ви го спрат!

13

Анонимен

преди 5 години

До 14. Истината. Сигурно знаеш, че кв. Лозенец София няма навсякъде централно отопление. Но са решили проблема с локално отопление както е по света и ЕС.

12

Анонимен

преди 5 години

За да е точно отчитането. Трябва да се отчита САМО ПО УРЕДИТЕ НА РАДИАТОРИТЕ НАМ КЪДЕТО НЯМА ВИДИМИ ТРЪБИ. При лъчисто отопление по кубатура.При видими вертикални тръби по кубатура и уреди..

11

Истината

преди 5 години

Писалите по-долу, дали осъзнавате, че Топлофикация не ви прави изчисленията кой колко да плаща? Май не знаете, а и не само това не знаете. Всеки като си купува апартамент, държи сградата да е топлофицирана, после мошениците твърдят, че не искали парно. Без парно в София си за никъде. С климатици не можеш да се стоплиш, когато е наистина студено, а отоплението с въглища и дърва води до замърсяване с ФПЧ. За да те стоплят климатици трябва да са с мощност по 20-30 киловата, а мрежата не може да из

10

Анонимен

преди 5 години

Ако си майнете радиаторите, много ядно, че такса сградна инсталация ще е 99% от сметката. Като не ви харесва - обратно на егрека или на бачия у гората.

9

Анонимен

преди 5 години

Тази само си вдига рейтинг много добре знае че нищо няма дa стане защо не иска закриване на Топлофикация ? Добре че има балами да и вържат. Закрива се Топлофикация нарязват се старите тръбите на скрап и мсеки да се оправя не ни трябва Топлофикация нито омбудзмани заплатаджии.

8

(-_-)

преди 5 години

Не само сградна, ами и всички останали инсталации се таксуват по незаконен начин поради това, че потребителите трябва да плащат точно толкова, колкото консумират. Топлофикация работи като организирана престъпна група.

7

Истината

преди 5 години

Истината е, че за сградна инсталцаия се плаща много малко и трябва да се плаща повече. Оскането на Мая Манолова е популистко. Най-справедливо е да се върне първоначалния начин за плащане - според кубатурата на жилището. Сега еднои си манипулират уредите, ползват най-много парно, но твърдят,ч е не позлват и не трябвало нищо да плащат. Мая Манолова в случая тях защитава.

6

Анонимен

преди 5 години

Все едно сме в комунизма, нямаш права, а само задължения. Комунистическите монополи са по-силни от гражданина. Отделната личност просто не съществува.

5

Анонимен

преди 5 години

Какъв е въобще смисъла? България загива, тези си играят на нещо си.Абсурдистан. Плащаш за това, че някой си прекарал тръбите през ТВОЯТ апартамент. Вместо той да ти плаща наем за използване на ТВОЯ част от блока.