15

дядо ставри

преди 5 години

Аз в името на хигиената и чистотата събирам боклуджийски контейнери в сняг и пек за почти без пари.

14

А...

преди 5 години

...да ме прощават учители, но ако това, което журналята пишат е вярно - първо учителката била скиптична после пък смята, че система я предразполага, това учителството в БГ ми се струва диагноза, не призвание. Все си мислех, че с годините системата превръща учителите в това, което са, но ей го на - учителите били такива още с постъпването си? А това е жалко... поне за учениците.

13

Анонимен

преди 5 години

Образованието вече е в нета. Има много дигитални курсове които са на достъпна цена.

12

Анонимен

преди 5 години

Т.нар. амбиции и идеалистични представи увяхват, ако трябва да се преподава в провинцията, на определени етнически групи и както отбелязаха вече, без солиден гръб. Иначе даскалицата е готина.

11

mdaa..

преди 5 години

и мъжът и на коя водеща IT фирма е главен мениджър ? :) никой няма да тръгне да изкарва ниска заплата при положение че може да изкара висока, ако няма някой зад гърба му.. или ако не е прекалено ***, но като гледам надали е второто..

10

Анонимен

преди 5 години

Даскалята под два бона на месец, не падат. Като добавим и парите които не декларират, например от това че са нерегистрирани туроператори, допълнителните дейности, уроци и още доста нещица, въобще не са за оплакване.

9

Хаха

преди 5 години

И аз съм учител, но отдавна се махнах от БГ. С 1000 лева заплата не се живее. Когато почна да взимам поне 3200 евро, колкото взимам тук, може и да си помисля...

8

пипи дългото чорапче

преди 5 години

Забравих да добавя и докторската степен,старши учител и пр също се плащат

7

пипи дългото чорапче

преди 5 години

Защо лъжете.За нг,15.09.,11.11 Великден и края на учебната година им се дават най малко половин заплата.Получават и за храна и 250 лв за дрехи на срок.Заместват се и колеги а един лекторски сега е 6 лева.Плюс проследени години.До миналата година бях учител. НЕ ЛЪЖЕТЕ!И глад за учители няма има даже прекалено много,щом за 1 място се състезават по 6 души

6

Анонимен

преди 5 години

Абе вие луди ли сте дадаха им 900лв стартова заплата , работят до обяд дават части уроци колко хора ги виждат тези пари в части фирми , дават им пари за облекло и разни надбавки.

5

Уки

преди 5 години

За 2 години стаж, без ПКС, колко пари искаш, моме!!!??? Тук имаш оферти за повече!

4

Алов

преди 5 години

Таз даскалица мога и аз да я подпомогна - издръжка 1500 и квартира . Тя само да е в добра форма и да не минава 45 кг.

3

селския бик

преди 5 години

Мога да подпомогна учителката от снимката.

2

Анонимен

преди 5 години

На това у-ще директорът ли беше педофил?О не, оправдаха го,защото го спонсорира "отворено общество".Трай си малката,ако си послушна един ден може и в просветното министерство да отидеш.Я виж леля ти Данче как стана кметица на София.

1

маларт

преди 5 години

Пак помпозни заглавия и заиграване с панацеята на технологиите. Хората на Запад вече говорят за връщане към природата и истинските неща, но не се движим със закъснение и мислим, че интерактивната дъска и монитора ще образоват и научат на мислене и креативност учениците. Не може всички учители да са близо да възрастта на учениците. Ще трябва да ги подменяме на всеки 10-ина години. Мантрата е изтрита