184

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 219Приходите не принадлежат на работодателя. Той има много задължения, които трябва да плати по закон и едва тогава да прибере остатъка. Печалба и приходи не е едно и също.Имам чувството, че комуникирам с елементарен и ограничен човек, хванат от улицата, който наистина си няма понятие от частната сфера.После някои питат тук във форума- защо нямало големи български инвестиции и производства.

183

Анонимен

преди 5 години

До Чорбаджия-550 лева са пари само за храна на един човек за един месец.Минимална заплата под 1300 лева в провинцията е смшешна сума.Но има природна сила те за това богаташите губят най-милото си.50005

182

Чорбаджия

преди 5 години

Никой не може да ми става ортак на кесията.

181

до анонимен 205

преди 5 години

Не се отварят български производства и няма наши инвестиции поради 2 причини.1. Няма кой да финансира големи проекти, т.е. да отпусне големи пари. Големи заводи се правят с големи пари. Отпускат се евросубсидии, но се разпръскват по малко на повече хора- "наши" хора. Т.е. работи се на парче. ЕС така диктува.2. Българският бизнес не е истински бизнес. Няма визия, няма перспектива, няма интелектуален потенциал на ниво макроикиномика. Няма чувство за заедност. Няма специалисти в екип. Голям екип

180

Анонимен

преди 5 години

Като гледам уличните метачки как работят, то 560 лева са си невероятно много

179

Анонимен

преди 5 години

До АнонименА когато имаш приход и печалба, защо не им плащаш според печалбата, която ти носят, а ги държиш на МРЗ? А когато смяташ, че не ти са плаща справедливо, защо не развалиш трудовия договор и не искаш предоговаряне, и ако то откажат върви на друго място да ти плащат справедливо! Печалбата и приходите принадлежат на собсвеника и не е твоя работа да ги разпределяш и да решаваш.

178

Анонимен

преди 5 години

До АнонименТам е работата, че не плаща каквото е договорено.Изначално договаря заплата, която е в пъти по- ниска от добавената стойност, която му носи работника.Плаща се според трудовия договор който са подписали двете страни. Каква е принадената добавената стойност и дали работника е изработил милиони а му се плащат 800 лева не е негова работа, фирмата е на работодателя, парите са негови. Работодателят плаща според трудовия договор който е подписал работника - такъв е законът.

177

Анонимен

преди 5 години

До Бизнесмен 213А когато имаш приход и печалба, защо не им плащаш според печалбата, която ти носят, а ги държиш на МРЗ?

176

Анонимен

преди 5 години

До Бизнесмен 213Значи в търговията ще стане същото- щом искаш хората да плащат двойни и тройни цени, те не могат, спират да купуват, търговците фалират.

175

Анонимен

преди 5 години

България е била четвърта в света по производство на домати в света.Сега в магазина НЯМА български домати ! - тези които са внос стават само за прасета и даже не е сигурно че и те ще ги ядат.Ето това ни е бизнеса !

174

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 203Там е работата, че не плаща каквото е договорено.Изначално договаря заплата, която е в пъти по- ниска от добавената стойност, която му носи работника.Омръзнаха ми повърхностните и елементарни драчения на разни чиновници, които нямат ден стаж в частна фирма.И запомни 1- фирмата е на частника, но не може да си прави каквото си иска. Има Кодекс на труда, закони, които трябва да спазва, но не ги спазва спрямо подчинените си.

173

Бизнесмен

преди 5 години

Всички необразовани и некадърни работници, които се скъсват от работа 10-12 часа, 6 дена в седмицата, вършат работа за 2-3 работника и получават 400лв, да спрат за 1-2 месеца да вършат работа за 2-3 човека. Да работят като за 1 човек за 400лв, от 8 сутринта до 17 вечерта---Ами що не опитате? Паднат ли приходите и производството веднага следват съкращения, на момента, няма месец няма два.

172

Здравко

преди 5 години

Почти всички фирми осигуряват на минимална,а другото дават на ръка.Затова трябва минималната заплата да се вдигне още.Това го знаят и управляващите,но си затварят очите.

171

Анонимен

преди 5 години

Някои работил ли е в частна фирма за тия пари?Значи пишат те шофьор снабдител а те карат да си хамалин в склада да носиш документи в банката, митницата, данъчното.... А би трябвало само да караш

170

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 195Аз ти предлагам друго.Всички необразовани и некадърни работници, които се скъсват от работа 10-12 часа, 6 дена в седмицата, вършат работа за 2-3 работника и получават 400лв, да спрат за 1-2 месеца да вършат работа за 2-3 човека. Да работят като за 1 човек за 400лв, от 8 сутринта до 17 вечерта, да почиват събота и неделя и да видим с каква печалба ще се хвалиш ти, бизнесменът. Съгласен ли си,а?

169

Анонимен

преди 5 години

Аз се чудя защо все чакаме някой отвън да инвестира и отвори завод и дава заплата? Защо сами не отваряме производства и търсим пазар за продукцията си у нас и в чужбина? Стига бе! Знаеш ли колко хора на Запад ще останат без работа, ако България не внася, има държави които живеят само от износ като Германия например, че даже и за нас износ мечтаеш. Западът никога няма да го позволи това. Но и тъка е добре - ние внасяме, те използват България за евтини черноработници и се живее някак си.

168

Попа

преди 5 години

Подвеждащо заглавие, аз тъкмо реших, че с 14см влизам в А група, а то пак за пари ставало въпрос.

167

Анонимен

преди 5 години

А как е в Естония, как е в Естония? Кога ще ги стигнем естонците по МРЗ,ееех!...

166

Анонимен

преди 5 години

Аз се чудя защо все чакаме някой отвън да инвестира и отвори завод и дава заплата? Защо сами не отваряме производства и търсим пазар за продукцията си у нас и в чужбина? Защо постоянно се държим като страна от третия свят, която чака някой да я наеме за нещо отвън?Пътуваш през Турция, на всяка крачка някаква манифактура, всеки нещо произвежда. Изугубихме и основата за това, образование, млади хора.Страна сме на бързите кредити но не и на тези за бизнес.

165

Анонимен

преди 5 години

Бизнеса ! - къде е тоя бизнес , какво произвеждаме , колко изнасяме , на кои западни стоки или дори китайски можем да направим конкуренция с качество и цена.Да внасяш чесън от Китай за жълти стотинки и да го продаваш за 5лв не е бизнес а печалбарство за сметка на съгражданите си.Но ако го насадиш и го отгледаш тук в България ! - това е бизнес.