187

Анонимен

преди 5 години

Едно е да искаш.Друго е да можеш.А трето и четвърто е да го направиш.:-)

186

Анонимен

преди 5 години

Продължение от 197Искам още да допълня че за 10 месеца получи абсолютно безплатни лекарства, безплатна физиотерапия за неговия случай, 50% намаление за градския транспорт само за автобуси (от 1.50 паунда на 0.75) и намалени сметки за газ/ток за зимните месеци.

185

Анонимен

преди 5 години

Продължение от 196Поставиха му три мрежички и го оставиха да се възтанови 10 месеца като му плащаха болнични ESA (Емплоймент енд съпорт алауенс) плюс 110 паунда на седмица за квартирата (Хаузинг Бенефит енд кансъл такс бенефит) Сега е като нов, тренира, работи в Аргос и си живее много добре. Пиша всичко това за да добият накои нашенци ясна представа за живота в Англия и до голяма степен на запад.

184

Анонимен

преди 5 години

Здравеопазването в ЮК е безплатно и сравнително на ниво като изключим чакането, но чакането се определя от спешността на болеста. Дойде един познат от България, започна да работи, регистрира се при ГП и година по късно при един рутинен преглед му откриха херния на три места. Питам го дали е знаел че има херния а той ми вика - е какво от това, в България ми искаха сумай ти пари за операция.(така ми каза) Забраниха му да работи, плащаха му болнични и след 3 месеца го оперираха успешно без да плаща

183

Анонимен

преди 5 години

Минимално заплащане в ЮК от Април 2018 според визрастовите граници:Чирак/Апрентис - 3.70 паунда на часПод 18 години - 4.20 паунда на час18 до 20 години - 5.90 паънда на часот 21 до 24 години - 7.38 на часот 25 години нагоре - 7.83 на часРодител на малолетен чирак/работник запазва всичките данъчни кредити/надбавки за малолетните си деца които работят и им плащат.

182

Анонимен

преди 5 години

UK Income tax rate 2018 Заплата от до11 850 - tax free11 851 - 46 350 - 20%46 351 - 150 000 - 40%Over 150 000 - 45% Това са данъците в ЮК на назначен работник - PAYE

181

Бай Ставри

преди 5 години

3000 лв., т.е. 1500 евро нето, което ще рече около 2300 евро бруто. Малко е нереалистична представата. За съжаление такава заплата и западна Европа трудно се докарва. Ако си висшист и работиш като такъв - да, но като работник по фабриките - трудно, много трудно. Свалете мерника наполовина до около 1500 лв. месечно. :-)

180

Анонимен

преди 5 години

Моето лично мнение е, че в България е така, щото българите живеещи там са така.Те ако можеха да емигрират да са го направили.Човек, ако в родината си не може да се оправи никъде не може да се оправи.Освен туй вие само парите дискутирате, а бачкането кой ще го прави.Когато човек няма пари прави гур бет.Ако може да си позволи емиграция е по- добре.Но навсякъде положението се затяга.

179

Анонимен

преди 5 години

До 189Това е велика България значи си велик българин.

178

Панама пейпърс

преди 5 години

Има много роби и за това цената на робията е ниска,спрете да се възпроизвеждате и ще си живеете супер.

177

!

преди 5 години

Ами на емигрира! Аз оставам. Българин съм и такъв ще си остана!

176

Анонимен

преди 5 години

Една сервитьорка в Англия, в който и ресторант/заведение да работи не си тръгва с по малко от 70 паунда на вечер - минимална + бакшиш. Ако смяната и свършва примерно в 2 часа през ноща и поръчват такси за сметка на заведението, е стига да не е българско! Но без език не стаа.

175

До180

преди 5 години

Приятелю бъди сигурен, мизерията и безпътищата в България ще продължи вечно.

174

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 183Ами българина като не си признава че е затънал до уши не означава че не се види/смърди от далеко! Хората на запад се чувстват и гордеят че за граждани третирани с респект и уважение а в *** на позиция уважение са единствено мушениците и родоглупците с претенций на родолюбци! Акана работа сте в България и колкото по бързо го разбере сланинестия български мозък толкова по бързо може би ще се оправите! Сега сте 90% капо за разлика от 10% супербогати и сите мошеници/крадци!

173

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 182 Вервай си, како Сийке! Това изобщо не е вярно. а щом считаш, че живот на помощи е живот, то ти си един абсолютен *** и мързеливец, който за нищо друго не става. На какво се радваш не ми е ясно.

172

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 181Тоест какво ми казваш? карат те да забравиш, че си българин и да купуваш непременно техните ***. За нищо на света не бих се продала толкова на дребно, пък ако ще да умра от глад. Но явно другите не разсъждават така. даже обратното всички мислят е това е без значение кой си и какъв си, някои даже стават протестанти. Ужасно падение, не знам докога .

171

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 180Ще яде помощите им? но докогаИма такива които са на помощи от 20 години и хич не живеят зле. Така е на запад, живот има за всички, и здравеопазване и социална политика. В *** това го няма! Западният пенсионер е на 850 минимална социална пенсия даже и да не е работил и един ден както има добавки и за квартира ако не живее в социална от която гонят само с краката напред. А пенсионерите в *** са под геноцид родолюбив и достоен за българи! :)))))

170

Анонимен

преди 5 години

Продължение от 179..ако искаш да си живееш и кефиш можеш да го постигнеш и на минималната заплата. Е много от българите взимат значително над минималната заплата и си живеят добре та даже им остават за някой друг роднина в България. Обаче зад всичкото това има едно много важно условие - да знаеш английски език и да не зависиш от български работодатели и да не пазаруваш от български складове за храна! Българските луканки по турските складове са около 3 паунда за 240гр качествена луканка/суджук.

169

Анонимен

преди 5 години

Наивност без граници. свикнахме така да идеализираме всичко което идва от запад, че напълно забравихме здравия разум и смисъл. на запад живее добре този който работи, и то не каква да е работа, а високоплатена, квалифицирана. Кой неук и безпросветен с килийно образование, който не знае и един чужд език като хората и нека да си кажем не е свикнал да работи здраво ще просперира на запад? Ще яде помощите им? но докога? това няма да продължи вечно. После какво? Престанете с това наивничество

168

Анонимен

преди 5 години

Продължение от 178Наемът за самостоятелен апартамент р около 800-1100 паунда на месец със сметките горе долу. Не е в централен Лондон а да кажем 3-4 зона на метрото. Транспорта за седмица от 1-4 зона е 49 паунда но ако я вземеш за месец е по едвтино. Минималното заплащане за седмична работа е 356 паунда като данъка е около 20% но има намаления ако имаш деца и също така можеш да вземеш фамили такс кредит върху заплатата - около 70 паунда. Повечето нашенци искат да пестят и се бутат по стая но...