21

хмм

преди 5 години

До АнонименТочно, идват тези времена на тотален контрол.Ако си бунтар и те разберат какви ги вършиш срещу новите господари ти спират картата и ставаш господин никой, още по лошо, ставаш враг.Извън рамките на правилата си.Краят за теб идва.Естествено, тези мерки ще се оправдаят с обичайното, борбата против тероризма и тем подобни глупости.

20

Анонимен

преди 5 години

Аз искам правото, да имам собствена валута :)

19

Анонимен

преди 5 години

Все тая ... Аз пари немам.

18

Анонимен

преди 5 години

Никой нормален човек не плаща в брой от поне 10 години във всички развити държави. Това е ненужно, непрактично, не безопасно и безсмислено. 98% от паричния поток от покупки идва от картови разплащания. За неверен *** казваме, че няма да му открадната парите и всички плащания са застраховани. Изпитано от стотици милиони добре платени хора по целия свят.

17

Анонимен

преди 5 години

Така са ревали, когато централизираха валутата ...

16

Анонимен

преди 5 години

Да правят каквото иcкат, тия са управлявани от луда и злобна изперкала бабишкерка, само нас да не закачат.

15

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 11Кои са па тез бе ? Я дай да ги видими ?

14

Анонимен

преди 5 години

Безкасовите разплащания са удобство до момента, в който станат единствен начин на плащане. Тогава всички ще забележат неудобството от това, да липсва алтернатива. Наличието на алтернативи означава нормалност, означава конкурентност и не дава възможност на някой монополист да прави каквото пожелае.

13

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен10 "Хакерите" ... ама от филма ли :D

12

Анонимен

преди 5 години

До ognyanzДа, звучи интересно на теория ... но няма да стане :)А

11

Анонимен

преди 5 години

Нашите роми трябва да се учат от англичаните за да просят по ефективно.

10

Анонимен

преди 5 години

До хммИ един ден може да се събудите с блокирана карта или без пари.Не мога да разбера,защо толкова много държат да контролират всеки жител на планетата?Ваксинираха,чипираха и хората на най-неверояни и затънтени места на планетата.Има доста разочаровани хора,които бягат от тъй наречената "цивилизация",а когато контрола е пълен,не знам как ще живеят тези абсолютно и тотално зависими хора,това ще е някакъв кошмар изскочил от книгите на Хичког.

9

Анонимен

преди 5 години

Някой ден хакерите като ги цапнат и ще стане весело или Путин като им среже интернет кабела. На тарамбуките раздадоха ли достатъчно четци за карти.

8

Анонимен

преди 5 години

До Абд АлВсъщност, тези устройства работят на раличен режим. Чакаш по цели седмици, докато си вземеш парите и едно провинение, може да те вкара в затвора ...

7

ognyanz

преди 5 години

Без пари в брой - звучи добре. Но един срив в компютрите в банковата система ще е много по-страшен от този в Търговския регистър. Ще се окаже, че стоки в магазините има, а никой не може да ги купи.Човекът с пари в брой е свободен човек, а този, който има само банкова карта - зависим. А иначе пазаруването с карта е удобство, но не е добре да се слагат всички яйца в една кошница.

6

Анонимен

преди 5 години

Светът върви към тотален контрол над отделната личност. Изчезването на парите в брой е стъпка в тази посока. Освен това, колкото повече сте обвързан с банките, толкова повече ще растат всякакви такси и комисионни и накрая ще ви одерат кожата за това, че държите парите си в банка и ползвате услугите й за разплащане, без да имате алтернатива за разплащания. Нищо добро няма в монопола, а в монопола върху разплащанията още по-малко.

5

Анонимен

преди 5 години

Пътувам по цял свят- Австралия, САЩ, Азия, Африка, Азия. Програмист съм, консулатнт. Пари в брой не ми трябват никъде по света. Плащам или с телефон, или с кредитна карта. НИКОЙ интелигентен млад човек НЕ ИЗПОЛЗВА пари в брой по света. Масово пари в брой използват хора от ниските прослойки на обществото и гастарбайтери (българи, румънци и подобна сволoч). В САЩ и Австралия пари в брой използват прoститутки, наркопласьори, чистачи, просяци и заблудени емигранти.

4

Абд Ал

преди 5 години

Тая мързелива английска мърда *** по 2 евро. Евахти скромната просякиня, бе!Отделен въпрос е, че трябва да си луд да плащаш на несигурни и непроверени места с безконтактна карта. Много успехи на английското слънчице, скоро ще му се наложи да си намери работа.

3

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен1Ами то в България , ще настъпи край на всичко - ей така по принцип , само изчакай още някоя годинка .....

2

хмм

преди 5 години

Той ще се появи в плът и кръв, антихриста.Ще се представи за Бог и ще прави фалшиви чудеса.Просто подготвят почвата, естественото безкешовото общество е една от най-важните стъпки.Те не искат да имаме вземане-даване без да разберат за какво точно става на въпрос.