107

Анонимен

преди 5 години

Данък сграда не е толкова плашещо. Ама такса смет! Ей тая такса изяжда парите ни.

106

Кобейн

преди 5 години

До АнонименТака е. Образованието в САЩ също е конкурентно по цена на това в БГ... 50,000$ на година за колеж 2г, още 4г уни, а пък да си лекуваш зъбите не е кой знае колко скъпо - 3-4 хиляди долара за зъб, какво му плащаш? Отидеш да се провериш при джипито за нещо рутинно - 70$, чакаш 3 години на опашка.Дайте малко по-сериозно, хора. Не всички пасем трева.

105

Анонимен

преди 5 години

Данъците върху имуществото са чиста форма на държавен рекет!Това е кражба.

104

Анонимен

преди 5 години

ГЕРБ СА КОМУНИСТИ! Какво по голямо доказателство искате?Аз призовавам всички българи да спрат да плащат данъци!До кога ще храним тая мафия?

103

Анонимен

преди 5 години

Боко направи едно свястно нещо бе! Върни ергенския данък да понапълниш хазната че секретарките ти спряха да ходят на фризьор

102

Анонимен

преди 5 години

Сестра ми живее в САЩ в столицата на щата Охайо.Цена на квадратен метър е 1500 лв/приравнено от долари/.Средна нетна заплата 5000 лв Разходи за жилище 85 квадрата 250 лв.Литър бензин 1 лев.София 2000 лв квадрата.Средна заплата 1200 лв.Разходи жилище 200 лв месечно.Литър бензин 2,2 лева.Някои храни са по-евтини,други по-скъпи от София.А познайте къде ще си пратя да живеят децата?

101

Строител-мафиот

преди 5 години

Строителната мафия няма да позволи такова нещо. Повишаването на данъците драстично ще доведе до масови продажби. Повече предлагане, отколктоо търсене и съответно по малко разрешителни за нови строежи. Така че увеличението ще е само фиктивно, не се тревожете.

100

Любопитен

преди 5 години

Шестакът какво ще прави сега?Тъщата да не почне да ги изкупува обратно?

99

Lan

преди 5 години

Добре, съгласна съм да плащам пълен данък за всичките си имоти, АКО хората, които имат единствено жилище и живеят под прага на бедност (т.е. пенсионери, или многодетни, инвалиди и т.н. ) са освободени от данък изцяло! А не само "давайте да вземаме"!

98

.........

преди 5 години

искат да нямаме нищо и само да им работим- с две думи- бели роби. България ЕЪР ще е последното ми нещо тук

97

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 98Извинете, но вие в ред ли сте? България не е София. Има градове с жилища от по 400 лв на кв. м. И също така и в София има квартали с 900 лв кв. м. Това, че вие имате някакви комплекси и искате да се насадите да живеете в идеалния център при хората с претенции за това, че са от наследствената буржуазност, не значи че не може да си уредите живота и в България, ако искате да си лежите според чергата. То и аз искам да живея в дворец... Ходи си в чужбина да миеш паници като искаш...

96

Анонимен

преди 5 години

Я да стане като в Англия, да имаш да плащаш по 7000 лева всяка година данъци жилище и да видим тогава кой по колко апартамента ще държи? Веднага ще се отвори пазара и цените ще се нормализират и балона ще се спука, защото жилищния фонд в България е по-голям от търсенето.

95

Lan

преди 5 години

До Анонимен 99,Да де, ама сте извадили късмет! Има и доста къщи, които се подаряват и пак няма кой да ги вземе...точно заради римските съседи!

94

Анонимен

преди 5 години

"2/3 от имотите в България са НЕпродаваеми"Всичко е продаваемо. Зависи от цената която му искаш. Дори и на загуба пак можеш да продадеш за да се отървеш от данъци. Къща, която близо до София би струвала поне 300 000, в северна България се продава за 5000 лева. На загуба е - ама се продаде. Иначе плащай данъците и тя ще се руши и римляните ще я оглозгат.

93

Анонимен

преди 5 години

Тази година ще има рекордно ниска раждаемост.И висока емиграция.И една от причините е,че малък процент са изкупили жилищата и цените са много високи.За младите е невъзможно да си купят жилище.После не се чудете,че няма кой да ви плаща пенсиите.Аз имам две деца и нямам намерение да ги загробвам и да плащат по 2000 лева за квадрат.Като завършат средно образование ще ги пратя да учат в чужбина.Пък тия дето са изкупили жилищата ,ако ще и в гроба да си ги носят.

92

Анонимен

преди 5 години

"Питам господата защо трябва да плащаме за нещо което п не ползваме"Ами продай го кто не го ползваш. Като не можеш да му плащаш данъците, и не го даваш под наем или не го ползваш, единственото разумно решение е да го продадеш, пък новия собственик ще си реши дали ще го ползва или събаря за да строи. Държите по 100 имота точно защото данъците са смешно ниски.

91

Анонимен

преди 5 години

Мачкай ги Бойко с данъци да им дойде акъла !

90

Lan

преди 5 години

94 Данъкоплатеца,да бе "винаги можеш да продадеш" - 2/3 от имотите в България са НЕпродаваеми, било то заради локацията им или заради множеството наследници! Ще е честно единствено ако може да се направи отказ от собственост с бенефициент държава/община!

89

Данъкоплатец

преди 5 години

Значи подкрепям инициативата с две ръце ! Като цяло ДНИ е вид данък облагащ богатството на гражданите и имащите повече от един апартамент определено се класифицират като по-богати от другите с по едно жилище, така че е справедливо да плащат и повече ! В крайна сметка, на който не му харесва винаги може да си продаде жилището или да го пише на вуйча си, стринка си, калеко Алеко и т.н. !

88

Защо не четете ?

преди 5 години

До Кирил Василев. Г-н Василев, защо не се поинтересувате и почетете малко, че имате право на освобождаване от ТБО, ако не ползвате имота. Подава се декларация по чл.71 от ЗМДТ. В нея декларирате, че имотът няма да се ползва през цялата година и не плащате ТБО. Това се отнася до всички наследили къщи от баба си на село !!! За данъка обаче няма спасение, ще плащате иначе я продавате.