17

haha

преди 5 години

И кой купува?България е страната в света с най-бързо намаляващо и най-бързо изчезващо население. На всеки 7 минути страната намалява с по един човек и това продължава повече от 25 години.За 27 години сме загубили 2 млн. души, няма друг случай, в който държава да е загубила 1/3 от населението си без война, без катаклизъм.А се строи като че се увеличаваме с по 2 млн. на година.Нямам друго обяснение освен пране на пари.Да не говорим как с БГ заплати се купуват жилища по 100 хил. евро.

16

До 13

преди 5 години

Всъщност лесно става да намериш 80-100 хиляди евро. Продаваш наследствени имоти и с тях купуваш апартамент за 80-100 хиляди евро. Ако не достигнат взимаш кредит. Друг вариант - не си с 800 лева заплата, а с повече и теглиш кредит 100 хиляди евро при 550 евро месечна вноска и 4% лихва за 25 години. Обикновено хората са събрали предварително някакви пари и за останалото теглят кредит. Примерно кредит от 50 хиляди евро за 25 години и 4% лихва е с 260 евро месечна вноска.

15

Истината

преди 5 години

Имоти купуват само разни мутри или чужденци! Обикновения работещ българин няма пари за хляб. Особено в провинцията хората живеят от заплата до заплата и всичките са затънали във заеми към банки. Аз не съм чул някой нормален човек/познат да е купил жилище последните 10 години. Чувам само за хора които са продали и са избягали на запад.

14

Реалист

преди 5 години

Оказа се, че в София всичко се продава още на много зелено и след акт 16, рядко има някой непродаден апартамент и то само ако е лош и няма да го купиш, ако можеш да избираш. Аз самият дълго време не моежх да намеря апартамент, защото исках да има акт 16, но така не става в София.

13

Реалист

преди 5 години

В София, всичко веднага се продава, стига да не се иска някаква много по-висока от на останалите цена. Казвам го от собствен опит - наскоро си продадох апартамент и си купих друг. Като тръгнах да продавам исках да се ориентирам как вървят цените и с изненада установих, че апартаменти като моя за продан няма (обикновен двустаен панелен) и моя веднага се продаде.

12

Анонимен

преди 5 години

От къде имат пари за имоти? Нали 99% от хората едвам свързват двата края.Какви да са тия суми 80-100хил. евро бе??? Те даже и милионерите в Бг. повечето не могат да си позволят да отделят такива пари защото са затънали във дългове.А какво оства за обикновени хора.КАК СЕ СПЕСТЯВАТ 100 хил. евро? Ако са кредит, КАК СЕ ИЗПЛАЩАТ със заплата 800 лева.

11

Купувач

преди 5 години

Моите впечатление от пазара са, че има доста непродадени апартаменти в София и ако имахме работещо пазарно стопанство в България цените на имотите щяха да падат. Логиката диктува, че правителството с помощта на платените медии създава фалшив дефицит и необходимост за закупуване на жилище. В момента с това излишно строителство се поддържа един изкуствен балон с цел някакъв илюзорен икономически растеж. Кой ще ползва тези жилища при положение, че нацията или умира или емигрира?

10

Реалист

преди 5 години

По мое мнение цените няма да паднат, а ще се вдигат. Е, може да има малко колебание, както стана през 2009 година, но ще се вдигат. Къща на село едва ли е добър вариант за хора работещи в голям град, примерно в София. Цените на имотите около София са такива, че само дворът ще ти излезе 2-3 пъти колкото един двустаен апартамент. Цените са между 100 и 150 евро за квадратен метър двор, отделно къщата. Качеството на новото строителство е по-лошо от качеството на 40 годишните панелки.

9

Анонимен

преди 5 години

В момента нищо не се търси! Брокерите се надяват на някоя сделчица и дават на появилите се желаещи по две три седмици за размисъл, белким склонят да купят. Уловката за обособеният бокс в дневната пък в върхът на наглостта. Що не добавите и тоалетната към жилищните помещения?

8

Анонимен

преди 5 години

До DiscoveryЩе паднат . Няма къде да идат.Във Варна вече в затворени комплекси са по 600 е и ако вземеш 100 кв. парко място подземно и едно вънка бадава.И в Софето ще стане ама тряба да устискате малко да изцедите далавераджиите предприемачи -тарикати.А иначе реалната цена спрямо строителни материали в момента е 430 лв. кв.м.Останалото е местоположение и длавера.

7

Lina

преди 5 години

Предлагат си услугите хората, само телефончетата на споменатите фирми не сте публикували. Да бяхте се постарали с повече и по -качествена информация поне. А сега сериозно - вече започнаха фалитите на малките "строителни фирми", лошо е, че прибират пари "на зелено", фалират и хората остават без пари и с мечтата за жилище.

6

До Дискавъри

преди 5 години

Повярвай ми човече, изобщо не ти трябва да ставаш панелен таласъм! Няма да мине много време за да разбереш каква огромна грешка си направил, но нещата назад няма да можеш (или няма да е лесно) да върнеш! Аз лично вървя по обратния път - от панелно таласъмство към живот в малко населено място в къща.

5

диванни войски

преди 5 години

Защо не предупреждавате , че статията е рекламна ?!

4

Анонимен

преди 5 години

Абсолютно умишлено са завишени цените двойно и тройно. Реалната цена на имотите е около 25-45 хил. евра. но след разни там актове 14, 16 и какви ли не стават двойни - над 80 хил. , което си абсолютно престъпно поведение на целия бранш. Но, държавата го позволява това...

3

Discovery

преди 5 години

Но пък в момента си глася къщата на село, та ако там стане ок, ще се позамисля за апартамент

2

Discovery

преди 5 години

Скъпички са си жилищата да го ***... принципно аз лично изчаквам надявайки се да паднат цените в София на нещо от сорта на 500-700евра/м2 в нормалните квартали.

1

Анонимен

преди 5 години

Е, какво са 80-120 хил. евра за българина. Нещо стана прекалено алчно и арогантно, пошло и престъпно.