444

Анонимен

преди 5 години

До танкове ,защо ?!Той " най-добрият " им танк Армата на равен и асфалтиран терен пред Червения площад блокира ,та не знам как ще стигне до китайската граница по тези неасфалтирани и често кални пътища ?!

443

танкове ,защо ?!

преди 5 години

За какво са им на руснаците танкове като нямат пътища ?! Как ще стигнат тези танкове до китайската или монголската граница , през тайгата ли ?!

442

До Боби

преди 5 години

Много ти е слаба икономиката бе ;)Западните фирми работят в конкурентна среда, сиреч трябва да направят добър танк на продаваемо ниска цена иначе няма да получат договор от военните.Русия и Китай произвеждат трошляци щото няма конкуренция.Китайския Калашников е в пъти по-добър от руския. Колекционерите търсят китайски модели!Явно не си излизал от село досега и имаш информация само от гледане на Первий канал Русии :)))

441

привет от Германия

преди 5 години

Доколко руските некадърници са постигнали надмощие над САЩ може да разберете от мнението на руските военни експерти ,които сами признават за величието на САЩ и с мъка на душата потвърждават собственото си безсилие ! Това не е мнение на дядо ми от Каспичан ,а е мнение на руски военни експерти ! Ето ви 2 клипа и приятно гледане !Youtube - США уничтожит всю РОССИЮ за 1 час! Русские понимают, что у них шансов нет! ----- Российские СМИ.Может ли флот России, потопить авианосец США ?

440

Петър

преди 5 години

Руснаците когато правят оръжия изпипват нещата особенно сега. Никой не ги гони да бързат,още повече че и сегашната им налична техника е напълно достатъчна и на ниво да окаже сериозен натиск над опонентите им при евентуален конфликт. Умния човек се учи и от чуждите грешки,не само от своите. Защо да повтарят грешката на американците да бързат и да наливат милиарди в проекти,с златна потдръжка и солени цени,като могат с по-добро пла иране да извадят модели по нищо не отстъпващи на западните.

439

Анонимен

преди 5 години

Не ти се разбира нищо. Последно къде ти харесва повече в София, В Париж, в Грозни или в Щатите?И ако назовеш конкретно "райско" място 9гледам те влече към рашистан или чеченистан) нядявам се да живееш, учиш, работиш и атдъйхаеш там).

438

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 488Петък, раздават стотинки на троловете на ГЕРБ:))))*** на ГЕРБ НЯМА!Троловете са от БСП.Не се ли питаш защо БСПарите така мразят гербаджиите?

437

Анонимен

преди 5 години

Петък, раздават стотинки на троловете на ГЕРБ:))))Как може човек който не е стъпвал в САЩ, в Русия от панелката на майка си да ми каже,кой какъв е;) Бил съм в САЩ и не е за та.пи.ри като вас.Бях в Грозни миналата година и очаквах руини.София е джендем пред Грозни.Париж мръсотия и африканци.Фасове по земята.Бях там и 90 г.Друго беше.В щатите е жив комунизъм и закон!Няма политика.И разни български мюсли във форума да казват как е там....

436

Анонимен

преди 5 години

За 20 години Русия постигна военно надмощие над САЩ и НАТО!----Като махнат оня *** бай Дончо и нещата ще си дойдат по местата

435

Антрополог

преди 5 години

до БобиНе забравяй, че в африка живеят пигмеи и бушмени, доста са ниски, виждал съм ги лично.Въпрос на ресурси, так къдеро има храна порастват големи, където няма са ниски.Виж двте кореи са добър промер за това.

434

Анонимен

преди 5 години

Още по-дразнещо е когато войната (както си я представят някои) не почва и почва, а яденето става все по-малко и по-малко. :))))

433

Анонимен

преди 5 години

До БобиПаритет в какво? Във военна техника? Може...макар да е сииииииилно съмнително. Но да кажем, че е така.ОБАЧЕ освен танкове, самальоти и прочиие тенеке, треба и да се руча! Пък и други нещица го интересуват пустия му матрЯл, освен паради по площадите. На ввоенновременни коловози може да се изкара много малко време ......в наше време. :). Доста по-малко отколкото преди 70 години.

432

Танкист

преди 5 години

До БобиСигурно ги използват, не зма. Но няма и да се очудя, защото са нискотехнологични и могат да се поддържат в вдупотопни условия. Обаче при интензивен конфликт са просто гробове за екипажа, няма да разберат от къде ги е ударило.

431

Танкист

преди 5 години

Сам можеш да си представиш какво става при подение на снаряд... Има и автомат пълнител (голямата гордост на руските танкове) разположен на дъното на танка. Познай какжо ще стане ако попадне на мина.

430

Танкист

преди 5 години

до ХанкоЕ явно не са ме убили, защото никой не е стрелял по мен.:)Но познавам машината. Правна е с идеята за масова танкова атака, с много танкове, атака само напред и който оцелее, оцелее. Не е мислено за защита, камо ли конфорт на екипажа. Вътре си глух и сляп. Ниско технологичен до ниво малко след 2СВ. Снарядите са разположени в така наречените "стелажни резервоари" Разбирай: резервоарите с гориво са оформени така, че да се поставят снарядите в тях, всичко е за да е максимално компактен.

429

Боби

преди 5 години

До Анонимен 477Изобщо не отчиташ нещо доста важноРеално големи частни военни заводи в Китай и Русия няма. Тоест тези две страни плащат от бюджета цената за разработка на изделие и след това получават това изделие на РЕАЛНА ПРОИЗВОДСТВЕНА ЦЕНАЦената на която Частните западни фирми продават своите изделия е меко казано, даже прекалено меко казано завишениЗа това и Китай и Русия могат да подържат паритет със САЩ

428

Анонимен

преди 5 години

НЯМА, повтарям за военнолюбците НЯМА боеспособна армия, зад която да НЕ СТОИ стабилна, силна икономика.Обратното не винаги е в сила, дотолкова, доколкото Сингапур, Люксембург и Холандия не блестят с могъщи армии.А всички знаем, че параша има икономика нещо средно между това на Испания и Италия. За по-северни от тях държава дори не говорим.

427

Боби

преди 5 години

До Анонимен 475Разбираш ли какво ме дразни най много че разни умници се опитват да сравняват неща които са несравними.Ето все едно да сравниш тялото на един абориген от пустинята Сахара с тялото на един ЧукчиАфриканеца е дълъг и тънък като върлина - за да разпределя и отделя топлина на по-голяма площЧукчи е нисък и закръглен - за да има минимална повърхност за отделяне на топлина и със сланинки да ги топли :-)Сравни ги - по какъв критерии?

426

Анонимен

преди 5 години

До БобиАбе Бобчо, то с тия предположения за метеорити, бедтвия и т.н. направо се чудя що одът хората на работа всеки ден, ми отсега не се запасяват с храна, гориво и куршуми.*** бива ли толкова примитивизъм бе!!!Всъщност от мурзажи друго не бива и да се очаква две.

425

Боби

преди 5 години

До Симеонов 470Грузинските т-72 бяха разкостени от Северо осетинците но трябва да кажем само в засади в градски райониРусия взе 62 танка Т-72 с полски и израелски модернизации като трофеи а поради факта че Руската армия чак на 3 ден от войната започна да действа реално загуби в танкове няма по това време Грузинците вече бягаха от Руската Артилерия и самолети(след като Су-34 унищожиха Украинските Бук-М1 предадени на Грузия и няколко обзорни радари)