121

Дзъ

преди 5 години

Да така е - автопарка ни е на четвърт век. Караме стари коли не защото сме циции, а защото сме бедни-въпреки всички статистики относно повишения ни доход, защото пътищата ни (и улиците) все още са като разораната целина, въпреки реконструкциите, защото все още се крадат нови коли предимно хибриди и защото просто сме селската провинция на Европа

120

ЦОЛЕ

преди 5 години

БАТЕ БОЙКО КАЗА, ДЕКА ЧЕ НИ КУПИ НОВИ, АМА ПРЕЗ СЛЕДВАЩИО МАНДАТ

119

Анонимен

преди 5 години

Кой "умник" точно реши че дизела замърсявал? Друг е въпроса, че производството му е много по-евтино от вездесъщия бензин. По-възрастните помнят, че навремето на бензиностанциите дизела беше по-евтин от бензина с почти 50 %. А сега е дори по-скъп!?

118

Анонимен

преди 5 години

До ТаралясникА ти правиш ли сметка,че частите и ремонта на новите коли струват по-скъпо?Важно е една кола дали се поддържа,а не на колко години е.Карам "Ситроен Ксантия" на 25 години на метан.Първо е много по-екологична от всяка нова кола на бензин и дизел,второ е много икономична като разход,трето вози много по-комфортно от 99 процента от новите коли заради хидравличното окачване.Нямам намерение да я сменям поне още 10 години.А пък вие си развивайте лобистки теории.

117

Анонимен

преди 5 години

Годишният ми доход е над 100 хил, карам стара кола. Не мога да преглътна да подаря половин година от живота си за куп ламарина, избрах да подаря само един месец.

116

Таралясник

преди 5 години

Имайте малко уважение към старите технологии. Старите коли на по 200-300 хиляди километри ще бъдат икономически неизгодни за поддръжка и ще откапят от само себе си. Спокойно всичко с времето си и според доходите. Смешно и опасно е да срещнеше на пътя стара кола карана спортно от млад човек който се надбягва с другите по нови коли и кара като на рали по пътищата. Опасно е за него и околните

115

Таралясник

преди 5 години

Колата ми е на 100,230 оригинални километри. Опел Вектра 1991.Аз съм Таралясник, часовника ми е таралясник, телефончето таралясник.Карам бензин автоматик . Чували ли сте колко годишна трябва да е една кола за да стане РЕТРО кола???Дано доживея 3 години да стане колата ми РЕТРО. Пенсионер съм и правя по 2-3,000 км на година.Важно е че колкото по стара колата толкова повече разходи за поправки . Момента е че не можеш да караш ежедневно таралясник да ходиш на работа всеки ден, да пътуваш

114

Анонимен

преди 5 години

Моята пластмасова сапунерка е Лексус RX450h купена нова миналата година. М?Изключително Т-по от икономическа гледна точка решение. Явно си комплексар и си купваш нова кола за Г-зария... Пълна безсмислица е да дадеш толкова пари за кола, освен ако не я разглеждаш като нещо повече от средство за придвижване. Иначе статията лъже, средната възраст на колите е доста под 20 и бензин/дизел са 50:50.

113

Анонимен

преди 5 години

Na toq ot BKP ste kaja 4e partiqta raskaza igrata na darjavata i zatova vav balgariq normalniq 4ovek kara dizelovi trochki zachtoto sasipachte ikonomikata i izgonichte mladite vav 4ujbina. As li4no poradi tazi pri4ina otidoch da rabotq vav 4ujbina zachtoto ako bqch ostanal vav Balgariq sega schtqch dasam alkocholik i klochar .va4e 25 godini jiveq vav Germaniq I nemislq dade vrachtam zachtoto za sajalenie pove4eto po vazrasnit hora rasajdavat taka to pri kumonizma beche taka da no to4no po

112

Анонимен

преди 5 години

Карайте си старите таратайки, купувайте си дрехи и битова техника втора употреба, яжте кренвирши и шпеков салам, пушете и се радвайте на живота.Това заслужавате и никой не ви е виновен...

111

Анонимен

преди 5 години

Daite na Balgarina stabilen normalen i sigoren dochot .i toi schte kara novi i benzinovi koli .

110

Активист на БКП

преди 5 години

Отмина времето,когато карахме чисто нови коли от братският Съветски съюз ! Хората ни подаряваха на безценица чисто нови коли и народът беше щастлив ! Сега европейците ни продават отпадъците си !

109

Богатство

преди 5 години

Детството, празни улици, играехме на ръбчета, футбол. Сега майките с деца са забутани в едни градинки 5 на 5, като затворници, за да може да се презастроява и трошките да завземат жизнено пространство, вместо да се строят площадки, градини и т.н. Колко дървета изсякоха, без да посадят нови.престъпление срещу здравето.Нямаш ли гараж колите в покрайнините на С-я. Не може тротоарите, градинки, да са пълни с трошки, никой не е длъжен да бъде тровен.Няма къде да се ходи от трошки.Отвратителна и-я

108

Богатство

преди 5 години

Познавам българи с над средното ниво доходи, които карат стари таратайки на по 20 г.Лошото е друго, в нашия блок, едно семейство - 2-*** човека, са с 2-ва микробуса и три автомобила.Всички са трошки, в такива моменти, не синя, ами златна зона искам да направят в центъра.Много мръсен въздух от не миене на улици, автомобили и т.н.В София въздухът е НЕПОНОСИМО мръсен, след 89 г., дойдоха провициалисти - та ги питаш отде пари за 3-4 апартамента. Не са направени с честен труд.Чипа ни е такъв!

107

Анонимен

преди 5 години

Така е. Нъл кумунизамъ й убуу нещо.От има нйекои уощи за чиекат за Москвич .Апа Боко дето пи и йеди 30 годни с тяй за го уозат на Мерцедеса

106

Анонимен

преди 5 години

Селянee ... с 20 годишните дизелови каруци само тровите себе си и децата си. Това което го изхвърлят по моргите на запад вие го купуватe с пари а пък като сложите и тенекиения ланец и по-големи от вас няма.

105

ER

преди 5 години

И аз карам почти 20 годишен автомобил - дизел. Нисък разход на гориво, напълно работещ /ел стъкла, ел.огледала, климатик и тн./, поддържам си го и си нямам проблеми. Само за окачване давам всяка година пари, вероятно заради страхотните ни пътища.

104

Анонимен

преди 5 години

До ЦецоАко заради това, че нямаш гарантирано... технически 100% изправен автомобил и причиниш на себе си или на други хора наранявания или нещо по-лошо... дали ще мислиш по същия начин.Можеш ли да сравниш новите системи за сигурност в новата кола с тази отпреди 10 години?Накъде тръгва живота ти, ако старата ти кола стане основен фактор в някоя злополука благодарение на някой основен възел който дефектира заради амортизацията си?

103

Анонимен

преди 5 години

В България всеки, който има достатъчно ум в главата си и знае как да го използва може да си купи нова кола.Всички останали гледат да напълнят количките в Кауфланд с разни полуфабрикати, да се натъпчат, като за последно преди сън и на сутринта вкиснати от киселини да тръгнат за работа с 10 годишната си таратайка.

102

стефчо

преди 5 години

Дрън дрън течение в устата да си правим. човек ако има пари дали ще си купи съдран кукурузник и кебапчета на примоция от Кауфланд??