58

Константин

преди 5 години

Хубаво да го приемем, но трябва да се направи реална оценка на всички варианти за това евро, какво би било лошо, какво би било добре за България. Аз съм против еврото, според мен това пак е начин да се превъртят и откраднат едни пари. И особено с нашите политици. Според мен ще обеднеем още повече. Големи държави и народи се задъхаха много при приемането на еврото, за България просто ще ни излезе душичката.

57

юбералес

преди 5 години

До Отратен 2а защо да няма национална идеология - ''европеец''. Така както има американец за гражданите на САЩ? Нима децата на европейците отишли в САЩ, поглеждайки се в огледалото не се гордеят че са американци? И защо това да не стане и с децата на европейците в Европа?

56

Анонимен

преди 5 години

1lv = 1 euro

55

юбералес

преди 5 години

Колкото по-голяма икономика стои зад една валута, толкова хората по света вярват в нея и я ползват. Затова еврото е по-силно от марката и вече 1/3 от световните резерви са в евро. Този който се бои от еврото е доларът.

54

Отратен 2

преди 5 години

По турско, хората са пътували с един паспорт в цяла Европа.Без никакви зони, ЕС и т.н.Категорично считам, че не ни управлят хора.Да се заличат националностите е идеология за унищожаване на държавите, тяхната красота, език, етнос, самобитност, история.Свидетел съм на нещо чудовищно, по-страшно от Комунизма.Заличаване на идентичност.Това все едно човек без лице.Когато те попитат "кой си" - не знаеш, защото нямаш облик и не се виждаш в огледалото.

53

Анонимен

преди 5 години

Цените на петрола също се определят от търсене и предлагане, разбира се с полагаемата порция спекула на пазара. Българинът не разбира как работи икономиката, затова е беден. Ако се види с пари, най-много да му стигне фантазията да струпа жил. блок а отдолу магазин. *** му разправяй, че няма да има кой да живее, и кой да купува. Той едно си знае, едно си бае. А после - кой ми изцапа гащите.

52

Отвратен

преди 5 години

Докога БГ политиците няма да се допитват до народа за - НАТО, ЕС, Евро?С какво НАТО и ЕС се различават от КОМУНИЗМА.С какво НАТО се различава от Варшавския Договор - натрапена военна структура и идеология, защитаваща чужди интереси - ТОВА ЛИ Е ДЕМОКРАЦИЯТА?Левът има символика, че държавата БГ я има на картата.Имам чувството, че ни управляват РЕПТИЛИ.ЕС - един милион изклан ***, унищожено завинаги производство и еексперти свързани него.Изкоренихме хиляди хектари лозя - заради ЕС.

51

баба пена

преди 5 години

Е защо нашите ще поемат ангажименти, не требва ли ония като искат да заличат националната валута, те да обещаят нещо да направят. Като ни вкараха в ЕС пак така беше, даже ни караха ние да подаваме документи уж че се натискаме за таз работа и в същото време да изпълняваме желанията им - чак и аеца да затвориме. баси наглото.

50

Анонимен

преди 5 години

Демек - наште отишли а викат: "Абе така и така... да влезем в Еврозоната искаме."Ония - оядените тарикати, им отговарят:"Дайте тука каквото носите, и елате след една година пак да поговорим"

49

привет от Германия

преди 5 години

Абе вие българите сте много големи " умници " бе !Еврото било създадено за да обезличи германската икономика ?!Абе Германците да не са по-глупави от вас ,че приеха еврото въпреки ,че не бяха във валутен борд ?! А вие сте във валутен борд и се дърпате от приемане на еврото ?!Не се влияйте от разни рубладжийски внушения защото те никога не са били във ваш интерес и във ваша полза !

48

Анонимен

преди 5 години

Цените се определят от търсене и предлагане. Всяко нещо струва толкова, колкото някой е готов да плати. Ако няма кой да ти го купи - фалираш! Естествено, че има натиск от една или друга страна (цени на петрол, протекционсистки политики), но в крайна сметка е търсене и предлагане. Българите 30 години след падане на комунизма не могат да разберат, че с порфейлите си определят цените, и действат на пазара като ненормалници. Без значение дали си купуват кола, апартамент, или храна.

47

ognyanz

преди 5 години

"Очаква се тази проверка да продължи 1 година, но срокът може да бъде и продължен" така че да не бързаме да бием тъпана. Може срока да излезе като този за влизането ни в Шенген.Не дай боже дотогава Бойко да се изнесе от Министерския съвет, та да може да каже: "Още малко и щяхме да сме влезли, но тези и тези са виновни....."

46

привет от Германия

преди 5 години

До До Привет.И второ - Германия не прие еврото защото бившата марка беше слаба ! Напротив , марката беше силна валута , но германците приеха евро за да не се налага да се обменя валута при пътувания в еврозоната , да няма спекула при курс купува курс продава ! Все пак еврозоната е като една цяла държава и най-хубавото е да имаме единна валута ! Който не иска евро ,ами въобще да не членува в еврозоната ! И трето - еврото също е стабилна валута , по-стабилна от американския долар !

45

До до

преди 5 години

Като ти гледам разсъжденията то преди 25 години още си минавал прав под масата или си бил в корема на майка си. Спри да гледаш немска телевизия и да обвиняваш за всичко Русия. Превърнеш ли се в немец там лечение няма

44

Стефанов

преди 5 години

До Анонимен "Англия за толкова години в ЕС защо не се натискаше за еврото?" - По същата причина, заради която и излиза от ЕС. Защото смятат, че повече дават, отколкото получават. И сега осъзнават горчивата истина и си ядат д.у.п.е.т.о. Норвегия по-мъдро постъпи - плаща си, за да ползва привилегиите на европейския пазар и ще си плаща, докато има изгода, някога ще спре. А ние с гайдите има да ги гоним години, не ни сравнявай с тях.

43

Анонимен

преди 5 години

Абе ти от Германия или от Герман пишеш ? И как точно петрола определя цените ? Щото като падна от 120$ на 55$ цените не паднаха двойно, а сега при 75$ вече са по-високи от при 120 !

42

привет от Германия

преди 5 години

До До Привет.Ами и в Германия има такива глупави хора като тебе ,които си въобразяват ,че днес по-скъпия хляб е заради преминаването от марка във евро ! Аз живея в Германия от 25 г. и ги знам тези времена на марката ! Днес хляба е по-скъп не заради това ,че германците преминаха от марка в евро , а заради световното поскъпване на петрола ,газа ,нефта и прочие ! Но от къде толкова акъл в такива като тебе за да го разберат ! За вас по-лесно е да си мислите ,че причината е заради смяна на валутата

41

До 43

преди 5 години

Ти може всичко да си имаш моето момче но си нямаш най ценното. Родина. Твоят филм съм го играл и аз с разликата че не бях достатъчно глупав и с комплекси като теб да се хваля по форумите. Там за тях винаги ще си останеш чужд

40

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 41Защото Англия е Англия. Все едно да искаш САЩ да сменят долар за евро. Смешно и нелепо сравнение.

39

привет от Ав$тралия

преди 5 години

Само да питам, извинете но.... аз съм в доларЕ, 6 цифрени годишни заплати, и живот на 2км срещу Операта след Харбър Бридж преди милитари роуд. Нещо зле ли ми е като съм в доларЕ а не Евро? Мъката е непоносима как съм живял до сега без евра...