75

,.,.,

преди 5 години

...Общуването с природата става най-добре, когато хората са голи, така както са се родили. Всеки един от нас изпитва удоволствие, когато усеща допира на водата без да има текстилни неща върху себе си..___Да се чуди човек "латинопартизанина "Искрен Пецов защо не ходи да живее и пее в джунглата а се заврял в цивилизацията.

74

Анонимен

преди 5 години

До един другГ-н хипи - нормата е закон! Нормативната база е сбор от закони и подзаконови норми, като наредби, укази, поставления и т.н. Първо четеш и после пишеш простотии!

73

ivailo

преди 5 години

До До ИвайпоСтава , става със забрани подплатени с големи глоби ... И ексхибиционистите ще изчезнат.

72

Анонимен

преди 5 години

И дивите племена по Амазонка ходят голи,но ако някой от тях попадне в цивилизация все пак слага ***,не се развява гол.

71

Анонимен

преди 5 години

До П.ПетровНормите не са константни такава, напълно си прав, те се променят, но нормите се установяват не от теб, не от мен, не от нудистите, а от мнозинството пълнолетни граждани. Когато за мнозинството нудизма е неприемлив, той се забранява или ограничава, а ти ако се правиш на тарикат и смяташ, че не си длъжен да се подчиняваш на установените правила, обществото ще те накаже, докато не ти узрее тиквата, че така не може.

70

Анонимен

преди 5 години

Нудистите да не видят нещо от парадиращите гейове и вегани.И те взеха да се завират и натрапват навсякъде.Като искат голи на плаж,да ходят на регламентирани за това места както е в цивилизовани държави.В САЩ има и затворени комплекси за живеене на нудисти.Но тука всяка комплексирана кифла иска да вее цици и да ги навира на който иска и не иска да ги гледа.То и затова бум на кожния рак.А Пецов и грозната му жена пред децата си да ходят както искат,не е нужно и хора на обществен плаж да ги гледат.

69

един друг

преди 5 години

До 60В западните общества в основата са ЗАКОНИТЕ тоест писаните правила, а не нормините - общоприети (често остарели за времето си) правила. "Твоя аргумент е съществува само в болния ти мозък" - с други отричаш факта че Запада е създал всички удобства на които се наслаждаваш в момента. Заради кой имаш модерно отопление, осветление, телевизия, компютър, телефон и т.н. заради Афаганистанците и Саудитите ли? Звучиш повече от несериозно

68

П.Петров

преди 5 години

Моралът и нормите не са константни! Преди 100 години е било неморално жена да си покаже глезените. Вече не е шокиращо да се пече по монокини .Това, че някакви лели ги е срам да си покажат одърпаните, увисналите до пъпта ци.ци си е техен проблем! Който има нещо красиво за показване, не ми пречи да го показва!

67

Анонимен

преди 5 години

Абе направо да се забрани цялото кафявоморие за българи. Само чужденците да ходят там да се наливат с фалшива водка, да си боцкат бело и да падат от терасите.

66

До Ивайпо

преди 5 години

Със забрани не става. АЗ ти забранявам да ходиш на плаж и гледаш голи.

65

Анонимен

преди 5 години

Много интересен е момента, че според някакви хипита тук трябва да премахнем законите и да заживеем свободно, без никакви правила в пълно беззаконие, да се правим каквото си искаме. Интересно бг обществото до каква степен подкрепя подобни призиви и идеология - трябва ли всичко да е разрешено, трябва ли всеки да има правото да си прави каквото си иска, без оглед на това дали пречи на другите?

64

Хер Вернер

преди 5 години

От къде го изкопаха тва джендърче и от кога тия дават наклона на слона тука. Следващата стъпка май е да ходим с бурки на плаж.

63

Анонимен

преди 5 години

Проблема не е в нудизма, а в парадиращите нудисти. Аз съм нудист и ще се разхождам гол, не ми пука да ли ви харесва, ще ви навирам в лица телесата си, защото аз съм хипи дивак и не се подчинявам на никакви правила, а вие сте длъжни да ме търпите - същите са като парадиращите гейове, вегани и т.н. хипи ***. Всички сме длъжни да им търпим простотии, а те са свободни да ни дразнят и провокират - въпроса е защо ние като общество търпим и толерираме подобно социопатско поведение?

62

Анонимен

преди 5 години

Голотата не е срамна.Като бях млад и се целувах с мацки пред входа ,бабите на пейката се възмущаваха как можело така. Добре ,че тогава нямаше подписки. Сега и тези баби се възмущават . На българина все някай му пречи. Каква глупост-подписка с/у голотата, но не заплата, за добра пенсия,за здравеопазване и др.

61

Анонимен

преди 5 години

Всичко е от лобито на хотелиерите .Нямат печалба от нудистите и им пречат .

60

Калеко Алеко

преди 5 години

Гледам тук някакви другаре, продължават да се правят на морални стожери. Май са същите тея дето от цяла една конвенция се хванаха точно за думичката "***", която явно провокира скритите им сърбежи ... Та сега взеха да им пречат и нудистите. Ако толкова много ги сърби, да взема да ги почеша с голямата гьостерица, може пък да им олекне ... !!!

59

Селям Алейкум

преди 5 години

Само с чували от глава до пети с две дупки за очите на плажа!

58

Анонимен

преди 5 години

В България откак ОП се докопаха до властта все нещо се забранява всякаш сме социализма .А акоюслед нудистите на БПЦ реши да поиска забрана на плажовете изобщо ?

57

Анонимен

преди 5 години

До един другТвоя аргумент е съществува само в болния ти мозък и това не е обида, а факт за жалост. Точно в западните обществата нормите са в основата на техния прогрес, без норми има хаос, тоест деградация, тоест мизерия, тоест живееш в пещери и градуваш. Не можеш да отхвърлиш нормите, дори ти хипито което си е въобразило, че живее извън тях. Не религията създава норми, обществото има нужда от норми, разликата е че светските общества имат норми установени на база разум, а при религията догми.

56

Загрижен

преди 5 години

До Загрижен Добре де извинявам се на пълните хора ... но тук ставаше дума за това дали да се стоя гол на плажа и основното и, че слънцето е вредно !!!!