24

Мда

преди 5 години

В този си вид НАТО носи ползи САМО за САЩ и вреди за Европа.А какво дава на нас НАТО?Ами само и единствено гаранции,че САЩ няма да ни бомбардират ако им скимне-нищо повече.Турската заплаха си остава точно толкова голяма,колкото и преди.Впрочем,още при влизането ни в НАТО САЩ категорично отказаха да дадат каквито и да е гаранции срещу турска агресия!Явно за тях сме съюзник трета категория(за пожертване).

23

привет от Германия

преди 5 години

До пари на вятъраЗащо НАТО не защити Европа от нахлуващите бежанци,защо сега не помага по границите,за какво ние тази скъпа и тромава организация???...................................Парите не са на вятъра , акъла ти е на вятъра ! Ти да не си мислиш ,че НАТО е гранични войски или КПП ?!

22

Парата владее света!

преди 5 години

Ако НАТО и Варшавският договор бяха дали своите бюджети за селскостопанска техника, инфраструктура, медицина, образование, култура, наука, здравеопазване и т.н. вместо за автомати, патрони, танкове, ядрени бомби, гаубици и т.н. Сега сигурно щяхме имаме летящи коли и най-вероятно щяхме да живеем по 150 години. А Африка щеше да е градината на света, а не пустинята.... Ама мечтите са безплатни...

21

Анонимен

преди 5 години

Така въпроса не е точен.Първо избора на Тръмп е различен на избора с Путин.Двете системи са различни.НАТО НЕ МОЖЕЛИ , А ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ТРЯБВА ДА ОСТАНЕ И ДА СЕ РАЗШИРИ НА ИЗТОК.В Русия военно, политически, социално, финансово Е непредсказуема.

20

май даааа

преди 5 години

До пари на вятъраДа лъже и създава напрежение за да съществува,НАТО има нужда от силна Русия.

19

Анонимен

преди 5 години

Добре е да има НАТО,но не в този вид,предпочитам европейска армия,която да работи в полза на европейските интереси и граждани.НАТО често работи против собствените си граждани,които плащат от данъците си за НАТО.Естествено натовците ще измислят всякакви трикове и конфликти ,за да получават големи заплати и продължат да съществуват,но европейска армия е по-добрия вариант.Как натовците решиха проблема с бежанската вълна например?Никак!Е,за какво им плащат тогава?

18

пари на вятъра

преди 5 години

Защо НАТО не защити Европа от нахлуващите бежанци,защо сега не помага по границите,за какво ние тази скъпа и тромава организация???

17

привет от Германия

преди 5 години

Стига сте заблуждавали хората с този Тръмп бе ! Тръмп да не всемогъщ ?! Конгресът на САЩ има механизми чрез които може да го отстрани когато Тръмп стане неудобен и вреден ! Американският конгрес да не го помислихте за турски меджлис ,който е безсилен пред Ердоган и по никакъв начин не може да го свали от власт ! Америка не е турска *** и никой няма еднолична власт !

16

Анонимен

преди 5 години

Добре, че им е Русия под ръка. Направо късмет.Иначе няма да има за какво да крънкат пари. А това е най-важното.

15

никаква полза

преди 5 години

НАТО харчи огромни средства за да дразни Русия и да лъже хората за някаква заплаха но няма спечелена мисия....

14

Анонимен

преди 5 години

Първо на първо, Тръмп не само вметна, че трябвало да си увеличим бюджета в рамките на НАТО на 2%, ами и след това трябвало да го вдигнем на 4% от БВП. Би трябвало да ви е ясно, че става въпрос за милиарди годишен разход от държавния бюдет... В МИРНО ВРЕМЕ! Отделно от това трябвало да си разкараме цялото съветско въоръжение и да го заменим с ново, където цифрата на милиардите лети здраво нагоре. Говорим си за абсурдни цифри, които меко казано обезсмислят членството в такава организация.

13

СДС

преди 5 години

Демокрацията затова е жива, защото един човек не може да и надделее. Тръмп само плямпа, но нищо не решава. Путин решава, защото там няма демокрация. НАТО ще оцелее, Тръмп ще залезе , а Путин ще бъде проклет...........

12

факт

преди 5 години

НАТО съществува в нарушение на ДОБСЕ,който регламентира закриването на военните блокове,изтока ги закри но запада не!

11

Изгърбич Задвратян

преди 5 години

До баба марааз па си мислех че като членка на оста ни върнаха част от добруджа, и ако не беха съвместните усилия на гошо тарабата и тито, да си имаме и излаз на бяло море. айде по полека с заключенията че ше разтегнеш

10

Анонимен

преди 5 години

До баба мараНяма да живееш в мир до 2050г света ще е 10 млрд човека ще има войни за вода не за петрол и бензин.

9

Изгърбич Задвратян

преди 5 години

До Анонименонанимен, нато е съюз на страните -победителки в 2 св. война. държави като наща целта им е да имат бази, за да прибира некой комисион за екскурзиите на натовските войници, да се правят че отчитат дейност да им дават пари за крадене и да се надяват като турците, че хилядите подменени самолети на големите братя ще ни бъдат дадени, за да се возиме(съответно ще бъдат изписани пари, като все едно сме ги купили нови). ние, не сме нато. балканците сме еничари.

8

Анонимен

преди 5 години

"Може ли НАТО да оцелее след Тръмп и Путин?"Като чух исканията на Тръмп за вноските ни в НАТО- първо да ги вдигнем на 1 милиард годишно, после на 2 милиарда, както и да си изхвърлим цялото въоръжение (щото било съветско) и да пръснем още няколко стотин милиарда за ново, май е по-добре НАТО да не оцелее. Нека да разгледаме проекта "Обща европейска армия" и да разгледаме възможностите за въоръжаване с оръжия европейско производство.

7

баба мара

преди 5 години

не забравяите че бяхме вкарани в нато и ес без референдум което е фатално такапрез 1939 ни вкараха в оста рим берлин токио резултатьт го знаете 111 000 кв кми 7 милиона и сега ще искаме обещетения това няма да стане никога не желая да умирам заради печалбите на впк на сащ на мен русия не ми е враг искамда живея в мир и дружба с всички

6

Анонимен

преди 5 години

НАТО ще стане много по мощно.След Тръмп.И след Путин.

5

Изгърбич Задвратян

преди 5 години

предполагам няма нужда да се припомнят десетките фейлове при изстрелване на с400, оня *** дето запали огън в бтр-82 за да се сгрее и направи на пърленка чисто нова машина, танковете т-90 затънали до люковете в кал, щото кемафа отишъл за бира, и разбира се, подводната част на военнокосмическите сили със су-30 и миг 29 палубни версии в състава си. не е ясно кой ще оцелява.