155

Българите

преди 5 години

Влизането на България в тази огромна страна е запазило и нашия народ, защото по това време страната ни е била в много тежко състояние. През 14-и век тя е била много малка, слаба и разделена на три части. Към така наречената Видинска България е проявявала интереси Унгария, която по това време е изключително силна държава, велика сила. Към България е имало интереси и от страна на унгарските васали Сърбия и Влашко.

154

Българите

преди 5 години

Трябва да знаем, че България и била част от една огромна държава. Още 52 съвременни страни са били в рамките на Османската империя. Всички те днес са суверенни съвременни държави. Били са част от нея между 400 и 600 години и са запазили своята вяра, бит, традиции. В рамките на Османската империя няма асимилиран народ. Не е имало народ, който да е попаднал в империята и да е изчезнал заради нея.

153

100%TURK

преди 5 години

До анти.Какво разбираш ти от цивилизация. Сега Меркел такъв "цивилизационен" план ви е приготвила.... ще ахнеш....!Ама край си..... то времето ще ти го покаже.

152

Българите

преди 5 години

Трябва да си много ***, за да вярваш на телевизора, да мислиш с телевизора, да слушаш телевизора, да възприемаш света чрез телевизора, а не чрез собствената си преценка за случващото се около теб. Не правете бизнес с тези хора, не общувайте с тях, унищожете ги. Те сами ще се предават един друг и ще съдействат за собственото си унищожение. Толкова са прости.

151

Анти ислямист

преди 5 години

До Анонимен 237Не, не раздавам хляб, но плиткия ти мозък явно приема думите ми в буквалния смисъл. Явно ти е доста трудно да схванеш нещо толкова елементарно. Ти ме пита как се развивам, а аз ти отговорих. Ти обаче нищо не каза как се развиваш? Може би като мие *** в Германия? Е и това трябва някой да върши нали? Аз българи не съм чувал да вършат тази толкова отговорна задача, явно тя е по вашите възможности.

150

Българите

преди 5 години

Трябва да си много ***, за да мислиш, че бъдещето на държавата ти зависи не от твоите действия, а от действията на останалите, докато в същото времепо някаква абсурдна логика имат огромно мнение за себе си и своите нереализирани и неоценени способности. Трябва да си много ***.

149

Анти ислямист

преди 5 години

До Анонимен 236Аз не убеждавам никого в нищо. А относно книгите ти нямаш толкова косми по главата си колкото книги съм прочел, но не мисля, че трябва да влизам в обяснителен режим. Не виждаш ли, че никоя европейска страна не ви има за нищо. Какво си ми се нафукал, че сте нещо като сте едно нищо и това не го казвам аз каза ви го целия цивилизован свят.

148

Анонимен

преди 5 години

***, кога го месиш тоя ляб дето го раздаваш.....хахахаха.

147

Анти ислямист

преди 5 години

До Анонимен 225Ми аз се развивам. Имам фирма и давам хляб на доста хора. Това според теб не е ли развитие? Не гледам в тавана и не мечтая още за османската империя като теб.

146

Анти ислямист

преди 5 години

До Анонимен 222Аз роб не съм бил никога. Май бъркаш времето. Знаеш ли коя година сме? Да ти припомня 2018 г. е. Нещо не виждам робство, а ти? Ти още в 13-ти век ли живееш? Явно, то и мисленето ти е спряло тогава.

145

100%TURK

преди 5 години

До анти.Да не забравя :Все за робство ми говориш, въпреки че аз не съм споменал. От 10 години сте под едно друго робство, но този път кой ще ви освободи, един Аллах знае!

144

Анти ислямист

преди 5 години

До 100%TURK 219Мечтай си. Много фантастика гледаш.

143

Анонимен

преди 5 години

Господин Реджеп Тайип Ердоган, моля изпратете на скъпите българи 100 000 бежанци.

142

Анти ислямист

преди 5 години

До Анонимен 217 Пет пари не давам за нищожното ти и незначително мнение.

141

Анти ислямист

преди 5 години

До Анонимен 215Прав си. Май си губя времето с тях. Прекалено са вдлъбнати, нискообразовани без какъвто и да било интелектуален капацитет, за да могат да разберат това, което им пиша. Какво да ги правиш това им е родствена обремененост. Те просто толкова си могат. Цяла вечер ми говорят за робството сякаш са били свидетели на тези времена. Както казах те още живеят в 13-ти век и явно не са осъзнали, че вече сме 21.

140

100%TURK

преди 5 години

До анти.Да си турчин не е лесно. 124 държави е създал Велико тюркския Хаганат, и една от тях е България.

139

Анти ислямист

преди 5 години

До Анонимен 209Какво да кажа от 100000 км. си личи че си турчин. Вари го, печи го, той пак за робството говори. Сега виждаш ли, каква е разликата между теб турчина и нас българите? Ти още живееш в 13-ти век, а ние сме в 21. Бленувай още за империи това ще ти остане. Светът върви напред и се развива, а ти стой и мечтай за старото време.

138

Анонимен

преди 5 години

До Ястреб ОсманлиятаБългарите, са най-простият народ на Земята. За мен българите са изчезнали и на тяхно място е останала някаква тълпа. Но не, това е неточно, защото тълпата има някаква обща цел, а те нямат такава; не, те дори не са тълпа. Не, те са случайно попаднали на едно място различни хора, с различни цели, впримчени в географското положение, което по една случайност населяват, и обременени с историята на хората населявали някога това място.

137

Анти ислямист

преди 5 години

До 203Ми не съм и това. Виж резньо, явно много те е яд, че си турчин, но не мога да ти помогна. Започна вече да обиждаш. Мога да ти вляза много бързо в тона и така ще те наредя, че ще ти се зачервят чак чорапите от срам, но не мисля да ти слизам на маймунското ниво на общуване.

136

Анонимен

преди 5 години

Нали преди време османците са писали с арабска азбука?Предлагам някой специалист да ви прочете някои стари надписи,които не са свързани с корана,за да видите,че това е стар персийски с арабски букви!