43

Един от Северозапада

преди 6 години

До хаха Човече, аз отдавна не чакам светлия комунизъм, а работя от свое име и за своя сметка от 20+ години.Но, където и да се обърна, по нашия край, около мен, повярвай, хората блъскат за минималната или малко над нея, само и само да изучат децата си, и като завършат-да бягат или към големите градове, или навън. Стани в някой град един ден, пред магазин за втора употреба дрехи, и ще се увериш сам, колко е средна средната класа. Друг показател са празните помещения с надпис"Дава се под наем".

42

42

преди 6 години

ДО 56КОЙТО РАБОТИ ИМА... НЕ МЕ РАЗСМИВАЙ ЧОВЕЧЕ. КАПИТАЛИЗМЪТ Е СТРОЙ, КОЙТО СЕ УПРАВЛЯВА ОТ ПРЕСТЪПНИЦИ И Е СЪЗДАДЕН ОТ ТАКИВА. В ТАКИВА ВРЕМЕНА ПАРИ ИМАТ НЕ КАДЪРНИТЕ, А ПРЕСТЪПНИЦИТЕ. СПРАВКА, ДАЖЕ ДРЕБЕН *** ПРЕСТЪПНИК ВЕЧЕ ИМА ПО- ДОБЪР СТАНДАРТ НА ЖИВОТ, ДОРИ ОТ ЕДИН ЛЕКАР ИЛИ ЮРИСТ У НАС. ХОРА, НЕИЗКАРАЛИ 4 КЛАС, ИМАТ ДАЛЕЧ ПО- ЛУКСОЗНИ КЪЩИ И КОЛИ. И ТОВА ЗАЩО, ЗАЩОТО НЯМАТ ОБЩЕСТВЕНА СЪВЕСТ И СКРУПУЛИ, СЪГЛАСНИ СА ТАКИВА КАТО ТЯХ ДА СТАВАТ БОГАТИ, ПОГАЗВАЙКИ ЗАКОНА.

41

1

преди 6 години

Не знам как е в северозапада днес, но като млад инженер реботих две години в Козлодуй и съм наясно що за субекти обитават този район-крадливи и мързеливи ***.Аз живея в Пловдив и редовно пътувам по работа в София.В тези два града средна класа колкото искаш, в последно време все по-голяма и все по видима.Достатъчно е да седнеш на кафе близо до някой булевард и да наблюдаваш минаващите коли-голямо количество от тях са средна ръка марки,среден клас и то НОВИ.А нова кола с пари се купува

40

Левон Гушотъпкян

преди 6 години

Всички , които яростно плюят по комунизма, са бивши доносници на ДС и имат картончета с готини имена : агент Николай, агент Алберт, агент Карак и т.н.

39

AA

преди 6 години

До вижте самиА защо мислите, че със скъпите коли в Гърция ходи средната класа? Нали точно това е проблемът според статията - около 30% богати и останалите бедни. Говори се за страната като цяло, не за провинцията, където е различно. И оттам - социалното напрежение.Ходя по работа (със собствен автомобил, пари за бензин - всичко сметнато до стотинка, гонене на график и т.н.). Не се оплаквам, но непрекъснато ми се набиват в очите лъскавите "туристи". И пречат. Ще намразиш хората, без да искаш.

38

хаха

преди 6 години

До Един от СеверозападаНе се самозаблуждавай човече.Живеят си живота хората, плацикат си дупетата в морето и хич не им пука за мързеливите, чакащи наготово излъгани некадърници чакащи светъл комунизъм.Който работи - има.който чака комунизма - мрънка, че другите са му виновни.

37

Един от Северозапада

преди 6 години

До Анонимен54 Поздравления, взе ми думите от устата.Средната класа е ужасът за управляващите, от всички цветове. Независима, образована, самостоятелна, трудно се манипулира и купува по време на избори, от горе на това , щом е успяла в живота-има способността да мисли и анализила, а не сляпо да вярва.Средната класа и изисква.а така е най-добре за управляващите-недоволните-навън, по малко но редовно на другите и етноса, и-спокойствие.При Брежнев-"Блатото на застоя", а при Борисов?Пълна аналогия.

36

ех Василев Василев

преди 6 години

До ВасилевПри соца - работа за 170лв, доларът 3 лева.Апартамент в града - след 20 години лихвоточки, двустайна панелка, ама не баш в града ами в Меден Рудник да речем. 2.5 милиона българи не успяха да дочакат да им стигнат лихвоточките.А къщата на село - с външна тоалетна.Това беше НРБ.А здравеопазването беше безплатно, ама се свеждаше само до аспирин и амидофен и касаплък. Никакви модерни технологии.

35

Един от Северозапада

преди 6 години

До вижте сами Манипулираш, и то-яко. 2 милиона българи в Гърция???? Едновременно? Или 20-30 хиляди, едни и същи, по няколко пъти годишно, кото съвсем не е същото????Впрочем, ти извън околовръстното на София живял ли си поне 10 дена? Пътувал ли си скоро из страната, особено в Северна България?

34

Анонимен

преди 6 години

Средна класа е човек който сам си задоволява нуждите и му остава за децата.Човек който не търка билетчета и не тегли бързи кредити. С една дума независим човек.Това не се толерира в съвременна България. Никой висш хайдук няма да пусне кокала.

33

вижте сами

преди 6 години

2 милиона българи със собствен автомобил почиват в Гърция.Всичко свястно е заето 6 месеца напред.Има дни в които на КППтата се чака с часове.Няма средна класа. Хич.Кой ви го каза тва?Социалистите-русофили Гергов и Бончо ролса ли?

32

23 до 34

преди 6 години

Пич, майка ми и баща ми ядоха хляб и сирене, за да ме изучат апартаментите си ги купих сам, и двата. Колите също. Ама това не е било, щото съм ходил по кръчми и съм бягал от училище. И да не останеш с грешно впечатление, родителите ми бяха учители през соца. Комунистите им отнеха всичко, затова бяха бедни. От тях и лев не съм взел.Благодаря, мамо и тате!

31

Спинди

преди 6 години

Не е срамно да си беден, срамно е да нямаш пари!

30

Анонимен

преди 6 години

Семейният ни доход е 2200 лв месечно със собствена къща.Но пък карам стар автомобил,не знам дали се водим средна класа.

29

когато комунистите

преди 6 години

взеха властта през 1945 г. , унищожиха средната класа , заграбиха всичко уж като собственост на народа ! Унищожиха частната собственост като конфискуваха всичко от частниците уж под формата на държавна собственост , а държавата де факто бяха те комунистите русофили ! Нищо не беше собственост на народа , всичко беше " държавна " собственост ,тоест собственост на комунистите русофили ! СЪСИПАХА МАЙКА БЪЛГАРИЯ ,ДОРИ И СЛЕД 100 Г. НЯМА ДА МОЖЕМ ДА СЕ СЪВСЕМЕМ !

28

12345

преди 6 години

В България има мързеливи некадърници - бедни, които по цял ден кибичат в кафенето, търкат билетчета и разправят колко несправедлив бил Света.Мързеливити бедняци искат да им падне наготово.

27

Pesho_44

преди 6 години

E и пак ли ще се повтаря историята? Пак ли на барикадите, а после в ГУЛАГ?

26

23

преди 6 години

По минусите ще ги познаете.Нищите духом не са блажени, както пише в библията. Просто са таргетната група на християнската пропаганда през вековете. Нищите духом са бедните чалгаджии от древността та до наши дни.

25

AA

преди 6 години

До Анонимен 25Средната класа изпълнява стабилизираща роля в едно уредено демократично общество.Ако я няма, нараства социалното напрежение. На теория, това довежда до протести, бунтове и революции. Но при нас революции не се предвиждат. Само се увеличава негативизмът по форумите.

24

Rusofob

преди 6 години

Професоре,объркал си понятията!В България няма средна класа! За разлика от дребните собственици в нормалните държави,които те наричат"средна класа",тук тези хора се борят за физическото си оцеляване,не смогвайки да се преборят с корупцията и чиновническия и съдебен произвол-с една дума-те не могат "да си плащат"на властта и затова са оставени без защита,на произвола на съдбата! Факти? Колкото щеш! Погледни статистиката/но не стъкмистиката" и ще видиш колко много дребни собственици фалират всеки.