195

Е

преди 6 години

В този инцидент виновните страни са четири:1.Младата жена, причинила удара по неясна причина, неумишлено2.Шофьорът на автобуса, който не е успял да овладее превозното средство, вероятно поради неправилна рязка маневра.3.Транспортната фирма, поради незадължаване на пътниците да слаган колани4.Самите пътници, които са нарушили закона и са застрашили живота си, не ползвайки колани.Не на последно място, на абсолютно всеки излязъл на пътя може да се случи.

194

карина

преди 6 години

Ще се опитат сега експертно да оправдаят тази жена от добро семейство и да хвърлят вината на шофьора от може би не толкова добро семейство. Това е българската Темида - не само сляпа, но и глуха.

193

МЕХАНИК

преди 6 години

АБЕ НИЕ КУХА НАЦИЯ ЛИ СМЕ ИЛИ ВЕРНО СМЕ МНОГО ***..КОГА АВТОМОБИЛ С ТЕГЛО НЯМА И ТОН ЩЕ ПОВЛИЯЕ НА ДЕСЕТ ТОНА.НИИИИКОГА.ДАЖЕ И ДА СЕ ЗАСИЛИ СТРАНИЧНО СЪС СТО КИЛОМЕТРА ПРОСТО ЩЕ КАТАСТРОФИРА ГЕНЕРАЛНО БЕЗ ПРОБЛЕМИ ЗА АВТОБУСА

192

карина

преди 6 години

Аз лично не съм шофьор, но направо ми дтава зле като чета как се обвинява шофьора на автобуса за неправилна реакция. Щеше ли този човек да изпадне ИЗОБЩО в състояние да прави каквато и да е реакция, ако жената имаше адекватни действия на пътя ? Ако не беше провокирала цялото това меле ?

191

Анонимен

преди 6 години

Драги шофьори, малко съм разочарован от мненията. Вие лично, какво бихте направили ако усетите, когато усетите че волана ви бие вляво и не можете да го овладеете? Естествено, че най-правилното нещо е да отнемете от газта и да намалите скоростта, а не с неизправен волан да се опитвате и да продължите да изпреварвате автобуса. Чия е грешката в този случай? На такъв въпрос с неправилен отговор, дори на изпит ще ви скъсат.

190

Анонимен

преди 6 години

за милиони няма закони

189

Хари

преди 6 години

еййй много бързо минусче получих - и к'во на кой не му харесва наказанието за пияни шофьори - поредния тарикат, който никой не може да му каже нищо - палячовци

188

Готин

преди 6 години

Според мен шофьора на автобуса е виновен, все пак от него зависи да крайния изход

187

Дали

преди 6 години

Надявам се експертите да установят истинската причина за инцидента. Като знам магистралата може и някоя неравност да е имало. Преди години за малко и моето семейство да е на оня свят от неправилно поставени конуси за ремонтни дейности. Да не говоря за ремонтите , които се правят по магистралата. Пътувам редовно и съм се нагледал на ремонтни камиончета в крайна лява без сигнализация или друго. Буквално в последния момент съм избягвал сблъсък. Да не говорим за животни и т.н. камери- задължителни!!

186

Хари

преди 6 години

"Преди две години е единственото й нарушение с 0,9 промила алкохол" - а защо изобщо има книжка питам аз?!?! Караш с алкохол в кръвта ->>>>> пандела!!!

185

Анонимен

преди 6 години

Абсолютно е възможно на автобуса а е сменявано някое от страничните стъкла и да е сложено някое менте, или пък да не е поставено правилно, има много случаи на преобърнали се автобуси но в много редки случаи през прозорците изпадат хора както е вслучая, адвоката на момничето трябва да изиска много сериозна експертиза на автобуса, абсурдно е да се търси вина на жената за жертвите в автобуса, при такъв удар ако е трябвало да пострада някой това е спътника на жената, а не хора от автобуса

184

Аз

преди 6 години

А Дивна отиде ли в затвора,след зверската катастрофа която причини и при която пострада тежко приятелката й .Дивна даже не отиде да я види в болницата и си живее необезпокоявана.Явно става въпрос за двоен стандарт в тази жалка държава.Някоя се е взела за зведа и отърва затвора,а това момиче тук го грози реална опасност да изтърпява наказание.

183

Анонимен

преди 6 години

Жалкото е че в случая ще си измият ръцете с момичето щото тя е най-удобна а и е в шок, къде е мантинелата в случая, защо пътниците изпадат от движещия се автобус, страничните стъкла на автобусите са относително здрави и толкова лесно човек неможе да изпадне през тях, а оня дето говореше за удар в предна гума е пълен ***, при скорост от 90 км/ч предните гуми в зависимост от размера се движат с 400-600 оборота в минута при удар в такава върху тях трябваше да има сериозни поражеения

182

Анонимен

преди 6 години

КОГАТО ТЕ УДАРЯТ СТРАНИЧНО И ПРЕВОЗНОТО СРЕДСТВО ПОДСКОЧИ!! ТИ ЧАКАШ ДА СТЪПИ И С 4-ТЕ ГУМИ НА ЗЕМЯТА И ТОГАВА ВЪРТИШ КОРМИЛОТО!!КОРМИЛОТО НЕ СЕ ВЪРТИ ДОКАТО ПРЕВОЗНОТО СРЕДСТВО Е НА ДВЕ ГУМИ!!!!!ЗАЩИТАВАЙТЕ ГО ШОФЬОРА КОЛКОТО СИ ИСКАТЕ НО ТОЙ ВИНА ИМА!НЕЙНАТА ВИНА Е ЯСНА!!!НО И ШОФЬОРА ИМА ВИНА ТОЛКОЗ!

181

Анонимен

преди 6 години

По принцип това е безобидно ПТП, от което за съжаление вследствие на неадекватната реакция на шофьора е станала трагедия, причината за обръщане на автобуса неможе да се търси във шофьора на реното а в шофьора на автобуса, независимо от грешката обаче при такава ситауция не би трябвало да се стига до човешки жертви, ясно е написано в закона че по скоростните пътища трябва да има странична мантинела, която в случая липсва, още по необясним факт е че пътници са изпадали от автобуса и са премазвани

180

Анонимен

преди 6 години

НИКОЙ НЕ Я ПОДКРЕПЯ!!!!НО ШОФЬОРА Е ДЕЙСТВАЛ НЕАДЕКВАТНО!!!!ШОФЬОРА ВЕЧЕ ОБЯВИ В ЕФИРА НА НОВА ! ЧЕ СЛЕД КАТО ГО УДАРИЛА АВТОБУСА ЛЕКО ПОДСКОЧИЛ И ТОЧНО В ТОЯ МОМЕНТ ТОЙ ДАЛ РЯЗКО НА ЛЯВО! Е ДЕЙСТВИЯТА СА МУ ГРЕШНИ!!!ПАНИРАЛ СЕ Е!!ТУК НЕ СТАВА ДУМА ЗА ЗАТВОР! ТЯ ОТИВА ВЪВ ЗАТВОРА НО АКО ШОФЬОРА БЕШЕ ДЕЙСТВАЛ АДЕКВАТНО НЯМАШЕ ДА УМРЕ И ЕДИН ЧОВЕК!!!!

179

Милена

преди 6 години

До 193Точно това пиша, шофьорката не е преценила достатъчно обстановката!!! При такава фатална грешка рядко стига времето эа адекватна реакция!!! Явно при иэпреварването е рэбрала какво прави но много късно!!! Да се противодейства на страничен удар е почти невъэможно!!! Силата на стълкновението е невероятна!!!

178

До 182 Милена

преди 6 години

И разбира се има голяма разлика дали при изпреварването се движиш в лента за насрещно движение или не, което законът писан без да отчита движението по магистрала или по други широки пътища, не отчита. В единият случай ще има челен удар, ако изпреварваш бавно, а по магистралата, най-много някой да започне да ти присветва безмислено зад теб, докато те изчаква.

177

До 182 Милена

преди 6 години

Да, законът изисква да се убедим, че можем да извършим изпреварването за кратко време, но законът не дефинира какво е "кратко време". В случая имаме разлика от 17 км/час в скоростта на автобуса движеш се с 93 км/час и на колата движеща се с 110 км/час. Това са 4,72 метра за една секунда изминати в повече от колата, т.е. примерно за 7 секунди колата ще измине 33 метра повече и би могла да е приключила изпреварването. За 11 секунди 52 м.Това кратко време ли е или не? Автобусът е дълъг 10-12 метра.

176

Сепукото

преди 6 години

Така е абсолютно: Водена от лична омраза против петвековното турско робство героинята -самурай -ронин Цвета нападнала автобус на читашката фирма ЮИ и се врязала под колелата му извършвайки жертвена хекатомба съчетана старан на летящата по магистрала Тракия крепост Мерцедес. Колко учудена останала нашата хероиня, когато, жертвата и не била приета от боговете и тя останала жива и започнала да помага на другите живи хора, които изпълзели от утробата на звяра.