133

Анонимен

преди 6 години

В богатите общества се насажда и стимулира предприемаческия дух, тук се насажда посредственост и мързел. Дай пари, за работа не ме търси - това може да ни е официалния девиз.

132

GURU

преди 6 години

Тиквата го е грижа за обществените поръчки, санирането и суджуците. Благосъстоянието на хората не е било обсъждано от него никога. Той реже ленти, полага асфалт, среща се със западняци да им обяснява, че няма корупция в България, че медиите са свободни и т.н. ЦВ. в това време има още много да копае. Този човекоподобен, изкарал със затруднение помощно училище. АЕ мола ви се. Иначе ако един германец може да свърши повече работа от мен и колегите ми ще е истинско чудо. Ходил съм в чужбина, видях ги

131

Анонимен

преди 6 години

До КикоЕ нали сме социална държава, на всеки му според нуждите, балъците бачкат, мързеливците се излежават, но всички получават по равно - какво пък, нали трябва да строим великия социализъм. А бизнеса, особено малкия трябва да се мачка, защото това са враговете на народа, някакви чорбаджии и експлататори дето искат да печелят, за да си плащат кредите и да си развиват бизнеса, няма такива нахалници - лицензи, разрешителни, регулации, проверки, ревизии и други добри практики за мачкане и рекет.

130

Анонимен

преди 6 години

Каролев, защо не кажеш, че най-конкурентните икономики са тези, в които работниците са добре заплатени?Ангарията свърши

129

Буревестников

преди 6 години

Каролев още не е разбрал, че палачинката се обърна. А се обърна защото "бизнеса" 25 години упорито опитваше да я обърне и успя. С тези малки заплати и нагло отношение към персонала, се докараха дотам, че вече трудно си намират хора за каквато и да било работа. Просто никой не желае да работи за мижави пари и грубо отношение. Затова сега тепърва имат да вдигат заплащането и да подобряват условията на труд. Няма вече абдали, които да работят за 150-200 евро.

128

Кико

преди 6 години

Бедни сме защото държавата пречи на бизнеса много. Хора които не работят получават повече от хора които работят. Това не е нормално. Но за мързеливците купонът ще свърши рано или късно.

127

Анонимен

преди 6 години

Реално шефовете им дават правомощия защото искат от тях реални резултати. Без организация и профисионализъм в мениджърския състав няма как да се родят профисионални служители, които така да правят нещата да реализират печалба.

126

Анонимен

преди 6 години

Така е законовите пречки пред учениците за лятна или почасова работа са колосални, а пък в комбинация и с проблемите които може да се навлече работодателя, става почни мисия невъзможна и най-често юношите работят на черно. Истината е че меко казано дървеното ни трудово законодателство дискриминират както младежите под 18 години, така и инвалиди, майки и т.н., които се оказват нежалени от работодателите, поради факта че те могат да си навлекат много проблеми ако ги назначат.

125

Анонимен

преди 6 години

48година Народна Република България. Прие законите на МОСКВА и фонда за осигуряването в ЦАРСТВО БЪЛГАРИЯ БЕ ОГРАБЕН.Тогава се узакони да крадеш и да не се криеш.

124

Анонимен

преди 6 години

Няма такова нещо. Във фирмите има цял отдел мениджъри. Единия се грижи само за обучаването на персонала. Другия за въвеждането на новото. Третия за поддържане на производителността, което да води до резултат. Печалба!

123

Joko

преди 6 години

Каролев..... не раздавай глупави акъли.

122

+

преди 6 години

по царско време гъркини са идвали да бачкат в българия за златен лев а сега 80 години по късно ние бачкаме на запада за центове и изчезваме заради скапано управление2 милиона никога няма да се върнат ДА ГО РАЗБЕРАТ ВСИЧКИ Т>ПАНАРИ

121

въпрос

преди 6 години

а каролев кво работи? Да даде лич1ен пример! Да го видим. той като Вазов _ " да работим" и под сянката...

120

Пешо

преди 6 години

Трябват много дълбоки реформи. Ние сме увредени от 50 години комунизъм. Държавата се самозадушава и самоизяжда от безхаберие.

119

блажени са вярващите

преди 6 години

не е важна само да се бачка ...важное най вече управлението и ръководството на дадена фирма , държава ...по територия ресурс русия е огромна ам дава всичко за оръжия а стандарта на живот е по зле и от комунизма ,западна европа има 200 години капитализъм + бивши колонии а ние панелка и от заплата до заплата ...

118

Анонимен

преди 6 години

До 78Договора не е обвързан с наетите. Те са производителността. Повече пари за наети те, предполага повече производителност и качествено изпълнение. И парите сами протичат не от договорената цена на слюнчените договпри, а от качественото изпълнение на наетите. Т. Е ще последват още договори с не много висока реализирани печалби, като брой. Самия брой говори за доброто обслужване и качественото изпълнение. И други ще дойдат и с тях парите.

117

Иванчо+Марийка

преди 6 години

ДОЛЕН ЛЪЖЕЦ. Защо не кажеш, че в тия държави нямаш право на повече от 4 часа работа между 15 и 18 години. По-голямата уважаващи себе си университети не позволяват на 1 и 2 курс студентите да работята. Във Франция, Германия, Австиря работната седмица е 35 часа у нас 40 (това нали официално, неофицялно при нас е 60).

116

П.Петров

преди 6 години

Защо не сподели от какво зависи производителността? От:Организацията на работа която е мениджърска отговорност;Производителността на машините и оборудването-което е мениджърска отговорност;Квалификацията-която е следствие на образованието и фирмената организация;Динамиката на пазара-която е следствие на покупателната способност;Стимула за работа на персонала-която е следствие на заплащане,фирмена организация и на края лоялност и качества на персонала.Грубо:72%мениджмънт+17%образование+11%качества на персонала.Та, къде е проблема Каролев?

115

Термометър

преди 6 години

Ех Каролев, бедний ми Каролев. Ако само с работа се ставаше богат, то на света нямаше да има професии, като банкер, политик и лобист.

114

Анонимен

преди 6 години

Промиване на мозъци: работим толкова, за колкото ни плащат, подаръци не правим