23

пижо, пенда и дженда

преди 6 години

Юнкер, ама ти сам си отговори - простичко е, защото просто Шекспир е много повече от Волтер, по-същият начин както компютърът е много повече от сметалото. Във всеки период от време най-ползваният език е този, чиято култура и научно-технически прогрес са най-силни!

22

к0нсерва

преди 6 години

Юнкер, езикът е проявревние на влияние, в 20 и 21 век езикът на Волтер не постигна нищо, а езикът на Шекспир роди компютъра!! Разбираш ли, Юнкер, защо само със смучене на чашката с алкохол не става. Разбираш ли, защо Еуропа е дъното, защото индустриално, технологично, научно и т.н. я върнахте и преди времете но Волтер. Предлагам ти, да започнете да си говорите на Латински - английският не е маймуни!!

21

Наско

преди 6 години

До АнонименИспанският е една идея по - лесен от италианския и е втория световен език , но да, и ти си прав.

20

По-лесен

преди 6 години

По-лесен е, след промените.Колкото по-труден е един език, толкова по-стар е!Немски, френски, руски, китайски са трудни езици.Въпросът е друг Германия, Франция, Сърбия, Гърция и Русия - трябва да се обединят икономически.А Великобритания, Полша, Украйна, Литва, Латвия, Естония САЩ да си ползват втечнен шистов газ и да си го доставят със шнорхели ако искат.Турция каза на Полша, че няма да допусне танкери с Американски втечнен газ.БГ трябва да избира ЕС или САЩ.Ами сега? На кой ще слугуваме

19

Анонимен

преди 6 години

Официален трябва да е италианския . Лесен е и е мелодичен . И най-вече , това е родният език на Правото , фундаментът върху който е построена Държавността в Европа : Римското Право.Тази култура обединява изтока и запада, севера и юга.

18

Анонимен

преди 6 години

Крайно време е българина да се замисли със кой иска да бъде със тия дърти деменции от Еврабия или със Евразия и да излезе по площадите да предяви исканията си.

17

българина

преди 6 години

аз предлагам българския да е официален като най старата държава и народ , шегичка английския си става световен просто защото е *** и елементарен като създателите му

16

Анонимен

преди 6 години

защото е по-лесен.френският е безмислено сложен.нито е по-специален нито е по-функционален.палякът не знае английски ли?

15

Маке

преди 6 години

Белгия да бъде изгонена от ЕС като нетолерантна със езика на Волтер. А защо Шекспир да е по-висш от Чайковски и Волтер ? Юнкер е изкукуригал напълно.

14

Анонимен

преди 6 години

А защо Волтер да е по-висш от Шандор Петьофи, например?! Френски или унгарски? Къде е разликата?

13

Анонимен

преди 6 години

Френският език е тропане на калеане паници. Deutschland uber alles!

12

Славеят от Авон

преди 6 години

Понеже, мислим, езикът волтеров замъжеложци, франзелояди и белопряпорци е.

11

Анонимен

преди 6 години

Дърляйте се, дърляйте се още, накрая езикът на РасПутин ще ви влезе твърдо

10

ined

преди 6 години

Карл Велики говорел на немски само с конете си.

9

Анонимен

преди 6 години

Войната, този път и езиковата започва отново в 21 век - Англия срещу Франция. Те винаги са се мразели и враждували, повече от 100 години войни не са им били достатъчни и стартират пак. :)

8

Анонимен

преди 6 години

А какво общо има селския, люксембургски *** и пияница Юнкер, с велики и доказани автори като Волтер и Шекспир???

7

Анонимен

преди 6 години

Разпадането на ЕС ще бъде резултат от собствената му глупост!

6

Анонимен

преди 6 години

Змиите започнаха да се нападат помежду си, че съскат на различни езици.... :))) Привидно уж бяха равнопоставени партньори, но истината е съвсем друга - борба за надмощение в този изкуствено създаден съюз...

5

Киртак

преди 6 години

Тези двамата франкофони въобще не са се поучили от библейските писания за Вавилон.

4

Анонимен

преди 6 години

При толкова много разногласия в ЕС остава да набутате и езиковия проблем!