48

Майка на такова дете

преди 6 години

Има деца в групата на сина ми, които не се водят със СОП, но имат същите проблеми като него, че и по-лошо. Но родителите им неглижират и не взимат мерки. Децата порастват и става все по-трудно. А иначе имаме едно момченце, което рита, удря и бие другите деца, пречи им да спят, обикаля по стаите и разваля дисциплината. То не е със СОП. Всички родители са пропищели от него. По-умен е от сина ми, но моят поне не създава проблеми. Много от проблемите ги създават деца, които не са със СОП.

47

Майка на такова дете

преди 6 години

Дете със СОП съвсем не означава аутист. Може да е някакъв по-лек проблем, който с много работа, ходене при логопед и психолог и с помощта на ресурсен учител се преодолява постепенно. Има и деца, които трудно говорят, но не са със СОП или поне не ги водят такива. Не всички деца проговарят като по команда на точно определена възраст. Някои се отприщват по-късно, както стана с моят син. На 3 г. почти не говореше. Сега е на 6 и е като латерна. Но ни струваше много усилия, притеснения и нерви.

46

Деликатен проблем

преди 6 години

У нас не е решен както трябва.Някои деца със специални потребности могат да се впишат в колектива на здравите деца. Други обаче създават сериозни проблеми, вследствие на което останалите деца са ощетени, а детето със СОП или осъзнава това и получава тежък комплекс, или изобщо не осъзнава, защото не разбира какво се случва около него.За една част от децата със СОП трябва да има специализирани училища, които ще са по-полезни за тях самите и няма да бъде затормозявано обучението на останалите.

45

Софияенца

преди 6 години

45 години стигат?

44

Анонимен

преди 6 години

56, ПРАВИШ ЛИ РАЗЛИКА МЕЖДУ ОСНОВНА, ЧИСТА И БРУТНА ЗАПЛАТА? ДОПЪЛНИТЕЛНОТО МАТЕРИАЛНО СТИМУЛИРАНЕ Е ВЕДНЪЖ В ГОДИНАТА ПО НОРМАТИВ- ТИ СИ НЕВЕЖ И КАКВО ПРАВИ ФИША В РЪКАТА ТИ. ЛЪЖИШ И МАНИПУЛИРАШ- ОТВОРИ И ДОПЪЛНИТЕЛНОТО СПОРАЗУМЕНИЕ С МОН И СИНДИКАТИ- АМАН ОТ НЕВЕЖИ ХОРА. ПАК ИСКАМ ДА ЦИТИРАШ НОРМАТИВ НА МОН КОЙТО ПОЗВОЛЯВА ДА ПОЛУЧАВАТ В СОФИЯ 2300 ЛВ.

43

Жаргонов

преди 6 години

Повежалвам на авторите използващи тъпaтa дума забавачка да кибичат в забавачка за възрастни след пенсия.

42

Хе-хе

преди 6 години

Прави са учителките - реагират точно както майката природа е отредила. Пуснете едно бопно пиле или кокошка на двора и ще видите как другите го бият и то винаги стои встрани. Сега някой да не си помсили че извода е че българина е с акъл на кокошка. Нищо подобно не намеквам. Вервайте ми.

41

Анонимен

преди 6 години

ЩЕ ПИЩЯ, ЗАЩОТО РАБОТЯ С ОГРОМНА ЛЮБОВ РАБОТАТА СИ И МЕ ОТВРАЩАВА НЕОСЪЗНАТАТА , А МОЖЕ БИ ОСЪЗНАТА БЕЗОТГОВОРНОСТ НА РОДИТЕЛИТЕ. ПОЗНАВАМ ЗНАЦИТЕ И ЩЕ ГИ ПОЛЗВАМ САМО АКО ПОЖЕЛАЯ. ПАК ЩЕ КАЖА- НА ДЕЦАТА Е НУЖНА ЛЮБОВ, ПОДКРЕПА И РАЗБИРАНЕ ОТ РОДИТЕЛИТЕ, ДРУГОТО ДОПЪЛВА ИЗГРАЖДАНЕТО. НИНЖАТА ДА НЕ ПРОКЛАМИРА ОСТАВАНЕТО НА ДЕЦАТА ОЩЕ В РАННОТО ДЕТСТВО В ИНСТИТУЦИЯ, ДЕТЕТО ТРЯБВА ДА БЪДЕ ДО МАЙКА СИ ПЛЪТНО. ЗАПУШЕТЕ СИ УШИТЕ, ЗАЩОТО ЩЕ КРЕЩЯ ДОКАТО УСЕЩАМ ПРЕХВЪРЛЯНЕТО НА ОТГОВОРНОСТИ ОТ РОДИТЕЛИ.

40

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 56Не 1300 лева - 2300 вземат. Потвърдено от ББ и слугинята му Йо Фън.

39

Анонимен

преди 6 години

До 49:

38

Анонимен

преди 6 години

До 44:Не СПОРИ НЕВЕЖ СИ ДЕТСКИТЕ УЧИТЕЛКИ ВЗИМАТ В СОФИЯ 1300ЛВ.БРУТО +ПРОСЛУЖЕНИТЕ ГОДИНИ+ДОПЪЛНИТЕЛТОТО МАТЕРИАЛНО СТИМУЛИРАНЕ:И ВСЕ МРЪНКЯТ И НЕ СИ ВЪРШАТ РАБОТАТА.Какъв GOOGLE КВИ ПЕТ ЛЕВА ФИША МИ Е В РЪЦЕТЕ.

37

Анонимен

преди 6 години

Майки, щадете, обичайте децата си! Стресът, на който ги изправяте увеличават нивата на КОРТИЗОЛ ОТ НАДБЪБРЕЧНАТА ЖЛЕЗА, КОЙТО СРИВА ИМУННАТА СИСТЕМА. А СЕГА СЕ СЪБЕРЕТЕ НА ЕДНО МЯСТО С ОЩЕ 25 ВАШИ ПРИЯТЕЛИ И ИЗКАРАЙТЕ ТАКА 10 ЧАСА, А ТОВА Е ТАКА 4 ГОДИНИ- ПРОЯВЕТЕ РАЗБИРАНЕ КЪМ ДЕЦАТА СИ И ГИ ЩАДЕТЕ. СЕГА МОЖЕХТЕ ДА ГАЛИТЕ ГЛАВИЧКИТЕ НА ДЕЦАТА СИ И ДА ОСТАВИТЕ ЛЮБОВТА В СЪРЦЕТО ИМ ЗА ЦЯЛ ЖИВОТ, НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ ЧЕ ФРОД ЗА ВСЯКО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ОТИВА В ДЕТСТВОТО- НИНЖА НЕ ДАВАЙ АКЪЛ А ЛЮБОВ НА ДЕЦАТА

36

Анонимен

преди 6 години

А кога ще осигурят по 1 учителка на 5 деца както е по запад? При нас 30 деца се отглеждат от един учител. Как може за всяко едно да отдели внимание и да пази всички пред очите си. Просто технически е невъзможно да не говорим и за учителките, които полудяват. Много нерви се изисква. Учител, който си обича работата може след 5г. да я намрази в такава среда. При тази натовареност да не говорим и за внимание към деца изизскващи спец. внимание. Това е неуважение от страна на държав към такива деца.

35

До №40

преди 6 години

Уважаема госпожо,видно е,че сте учителка,но за жалост сте неграмотна.за вас не съществуват препинателни знаци,като запетая,точка и кавички.Имате няколко коментара в тази тема и на всички крещите,както и на работа вероятно крещите на децата.Продънихте ушите на всички във форума,припомнете си за какво се използват главните букви.Изразявайте мнението си цивилизовано,защото заради такива,като вас хората искат камери в детските градини.

34

до запознат

преди 6 години

директорките гледат на тези деца като едни ходещи 2000 лв защото толкова им отпускат за едно такова дете, но нали се сещате къде отиват тези пари, най малкото до учителите стигат, правят си далаверките със счетоводството и домакините но това е друга тема за коментиране. всичко в тази държава е изрудено, назапад може да е така но там са по малки групи за по малко часове и по вече учители с по голямо заплащане затова всичко е адекватно а не като тука.

33

Анонимен

преди 6 години

До 37:Комуникацията се Преодолява в нормална среда.Детето ти Тогава Не е Аутист И кой ти Постави тази Диагноза като в България не се поставя.Някоя Частна Логопедка сигурно за да ти взима по 30лв.на час.

32

Анонимен

преди 6 години

ДО 44, А СЕГА ОТВОРИ КИК, ТАМ КАЛКУЛАТОР ЗАПЛАТИ, ОСНОВНА ЗАПЛАТА 760 ЛВ И ВИЖ КОЛКО ЩЕ ТИ ИЗКАРА КАЛКУЛАТОРА, ТИ ГОВОРИШ ЗА БРУТО, А БАНКОМАТА НЕ ПУСКА БРУТО, А ЧИСТО. ДАЙ СЕГА НОРМАТИВЕН ДОКУМЕНТ НА МОН КОЙТО РАЗРЕШАВА ПО ВИСОКИ ЗАПЛАТИ В СОФИЯ- НЕКА НЕ ЗАБРАВЯМЕ ЧЕ В БГ ВСИЧКО Е ПОСТАВЕНО НА ЗАКОНОВИ НОРМАТИВИ. НЕ ЛЪЖИ, НЕ МАНИПУЛИРАЙ- СПРАВКА С ГУГЪЛ ПРЕВОДАЧ В НООРМАТИВНИТЕ ДОКУМЕНТИ НА ФРАНЦИЯ, ГЕРМАНИЯ, ДАНИЯ, БЕЛГИЯ.

31

:):)

преди 6 години

не е проблема в това че учителките не се справят, мн добре разбирате къде е. Да жалко е за тези деца така наречени СОП, но няма как да прехвърлиш проблема от болната на здравста глава.

30

до ЕМ

преди 6 години

Според мен имам доста близко наблюдение за такива деца и ситуации и съм навътре в проблема, аутизъма има различни форми освем аутизъм има и много други заболявания на деца, с което трябва да правите много голяма разлика, нито съм нацист нито имам нещо против децата, за всеки според нуждите трябва да се определя, кой и как да ги обучава децата.

29

Анонимен

преди 6 години

До 34:Една детска учителка в София взима 1300лв.БРУТНОАЙДЕ КАТО НЕЗНАШ НЕ ПИШИ