168

Принципни хора

преди 6 години

Браво! Бившите комунисти от ГЕРБ защитават бившите фашистите. Не за пари и слава, а за правдата.

167

ни са знай

преди 6 години

Зъб за зъб, око за око!

166

bolbov

преди 6 години

Този народен съд не свършил никаква работа.Трябвало е да се осъдят най малко 200000 фашисти за да има наистина демократична България.

165

иван

преди 6 години

Не ги разбирам тия в Народното събрание-защо не се занимават със здравеопазването,как да вдигнат пенсиите,да се запитат ,как се живее с 200-300лв на месец.Да роверят как се осигуряват на половин работен ден,или на минималната ,а взимат над 1000лв реално.Те пускат димни завеси,и зад крадят ли крадят от еврофондове ,общини и т.н

164

До Спеца

преди 6 години

Това е все едно сега да сме "задължени" да ликвидираме физически комунистите, включително жабето, защото фашизмът и комунизмът са двете страни на една и съща монета.

163

да бе, да

преди 6 години

До АнонименЯ дай един извор за това скудоумие, бе, умник!

162

da be, da

преди 6 години

До Анонименhttps://en.wikipedia.org/wiki/Maurice_Papon#Papon's_trial_(1981%E2%80%931998)И какво става? Папон си е доживял до 96г. Комунистически илитерати, винаги разчитат на неосведомеността на публиката. Когато не е достатъчно, вкарват малко фейк и готово.

161

Анонимен

преди 6 години

Всъщност човека е напълно прав и не разбирам реакциите на официалното ръководство на БСП.За ГЕРБ не ми се говори - дърти комунисти."Народният съд е необходимо и неизбежно правосъдие" - напълно вярно.Били сме длъжни да проведем тези дела. Даже великите сили са били недоволни,че сме осъдили малко хора,искали са още присъди.Документи трябва да се четат,не да се вдигат политически лозунги.Не разбирам защо не излязоха историци да защитят човека.

160

skatelite

преди 6 години

До Анонимен 172 - децата на комунистическата върхушка не членуваха в БКП - те учех на запад и се подготвяха за капиталисти. Само местните охлюви драпаха за членство в партията, за да могат да се докопат до малко по-читав живот. Този пример с първите редици в парламента е безсмислен.

159

..

преди 6 години

С извинение, но дори и еврейн да съм пак бих предпочел нацизма (така или иначе целият свят го смачква) , но комунизъм никой не иска. Никой. Айде .. да ти пуснат ток дано Жаба.

158

Спеца

преди 6 години

Разбира се че България е била ЗАДЪЛЖЕНА да ликвидира физически фашистите чрез осъдителни присъди!За пръв път ли го чувате това?Жалко!Не е виновен Жабленски , а съвременната ни празнота в образованието!Депутати?

157

Nc

преди 6 години

Всеки ЖАБлянов да си знае гьола!

156

Анонимен

преди 6 години

Във Франция, последното дело на техният "Народен съд" е на Морис Папон от 1990 г.

155

Анонимен

преди 6 години

Вижте в парламента първата редица на БСП - нито един членувал в БКП! Вижте първата редица на Герб - всички минали през БКП! Отделно тези в правителството начело с Тиквар! Иначе врещят!

154

Веселин

преди 6 години

ДО 154 НАЛИ ЗНАЕШ ЧЕ КОЛКОТО ПО ККЪСНО ,ТОЛКОВА ПО-МРЪСНО....ТАКА ЧЕ МАЙ ,МАЙ ЩЕ ВКАРАМЕ РЕД..........

153

Народен съд 6

преди 6 години

Министърът на правосъдието Минчо Нейчев в доклад пред Политбюро на ЦК на БРП(к) на 24 юли 1945 г., съобщава следните данни: За времето от 22 декември до 31 март Народният съд е разгледал 145 дела с общо 10 907 подсъдими и са издадени 9599 присъди както следва: осъдени на смърт 2730 души, доживотни 1920, 20-годишни 19, 15-годишни 962, 10-годишни 727, по-кратки присъди 3241.

152

Ти да видиш!

преди 6 години

Нов Народен съд е неизбежен. Комай Георги Димитров ще се окаже прав с репликата Колелото на историята се върти и ще се върти до окончателната победа на комунизма.

151

Анонимен

преди 6 години

Времето на червените изтичаа. Ух, как хубаво ще си го отнесе, този плазмодий жаблянов. Малко сте като него и умирате. Това е така, защото за разлика от западният свят, вашата родина майка разчита на един човек, една фигура, един диктатор. И както историята показва, след като той падне, или си тръгне, ви чака новият период на тотална корупция и разграбване докато не дойде новият месия. А ние тук ще се развиваме и ще ви се смеем

150

Народен съд 5

преди 6 години

Народният съд в България е изграден на същите принципи като Нюрнбергския и Токийския трибунал, при това Съюзната контролна комисия в София зорко следи и наблюдава неговото създаване, организиране и правораздавателната му дейност. Официално Народният съд е създаден за съдене на управлявалите страната от 1 януари 1941 до 9 септември 1944 г. довели страната до участието й във Втората световна война: регентите, министрите, народните представители, дворцовите съветници и висшите духовни и военни лица

149

Анонимен

преди 6 години

И защо Корнелия и Варели, които са на 50 години ще отговарят и носят вината на господин Борисов и бабата и дядото на Лили Партизанката?