19

Анонимен

преди 6 години

Днешните десетокласници според много проучвания са практически неграмотни.Те си нямат представа от устройството на колата. Да чатиш във фейсбук и да караш кола са различни неща. Ама карал съм бързо и съм убил някого- и какво от това. Та нали той има 6 живота, както хората в игрите на компютъра.

18

Анонимен

преди 6 години

А бе те в ромските училища средното образувание се раздава на всички ходили не ходили на училище накрая завършват средно!

17

Бръчков

преди 6 години

Дай Боже това да се случи ! Постепенно роми шофьори няма да има , но дано не стане бизнес купуването на дипломи ....

16

Анонимен

преди 6 години

Задължително средно образование! Основно роми са таксиджии, едва ли имат 8 клас повечето.

15

Анонимен

преди 6 години

Задължително средно образование за книжка!!!!! Не е като едно време, 100 коли в София. По-сложно стана, нови знаци, промени. Не може маймюн който не може да чете да кара.

14

гергана Манева

преди 6 години

ТВЪРДО ДА,както и да се даде право на полицията да проверява тези,които са съмнителни,че знаят четмо и писмо на български, и съответно,ако се докаже ,че не могат ,да им взимат документа,а ако карат без книжка да им отнемат и колата ,и да разследват как са взели книжка за шофьор!Със сигурност тази мярка ще има благоприятен и устойчив ефект за малцинствата и нуждата да се образоват!Все пак образованието в БГ е задължително и безплатно!

13

ЗАКЪСНЯЛ

преди 6 години

Трябва да се приеме Закон - Водач или Шофьор да има завършено СРЕДНО ОБРАЗОВАНИЕ .Познаваме хора каращи ТИР или Камион със Основно Образование , които се имат за *големи * а не познават Знаците и Табелите , карат барутняци и пречат по пътя .Не може един човек с 8-ми клас или с Незавършено Средно да участва в Трафика .Нещата в последно време се промениха и повечето *майстори* на пътя предизвикват ПТП - не могат да различат знаците и карат Направо в Насрещното .

12

сс

преди 6 години

Е сега вече у маалата всички ще завършат средно- срещу някакви си 200 лева. Ако въведат догодина изискване и за висше ще задминем и Япония по брой на висшистите.

11

989

преди 6 години

И каква е връзката между 10-ти клас и шофьорската книжка?Да сте видели ром в учебна кола?Мислите ,управляващи,че така ще напълните класовете до 10-ти с ученици!?Не,няма да се реализира сбърканата ви структура с новия закон!Ще претърпите пълен провал!.,некадърници!И кой щеноси отговорността за това?Никой,както винаги!

10

Дядо Радой

преди 6 години

А който има вишу ?

9

Анонимен

преди 6 години

Образованието не е критерии че ще си добър водач. Познавам много такива които взеха книжки с основно и са много добри шофьори. Най важното е човека който кандидатства за шофьор да няма алкохолни наклонности и наркомански. Щото познавам хора с по две висши които са пияници и наркомани постоянно се филмират и карат БМВ-та с пълна газ. Ето тези са опасните а не тези които нямат 10 клас. С това изискване ще намалят мангизите на школите и ще трябва да дороботват нещо. А й ще намалеят шофьорчетата

8

Анонимен

преди 6 години

До 1Тези които имат , а нямат 10 клас, свидетелството за управление на мпс няма да е валидно.

7

Анонимен

преди 6 години

На всички ни е ясно защо се правят промените. Отново ако закона не пасва на *** се променя закона, но до кога така? Сега ще почнат и катастрофите освен обирите, кражбите, боищата и т.н. Смотана държава...

6

fff

преди 6 години

Перфектна идея! Съгласен с 2 ръце! Евала! Дано да се приеме и приложи на практика! Да не остане само на хартия.

5

Асанко от Шекера

преди 6 години

Е па че си купим и за 10 клас бре!

4

28817

преди 6 години

Супер, дано го съблюдават.

3

шматка

преди 6 години

Всичките братчеди с макс 3"отделение"а имат книжки при изискване 8 класИ сега пак ще е така

2

българина

преди 6 години

Помощи също. Не може да имаш повече от едно дете ако и двамата биологични родители нямат 10 клас. Ако се случи единия от двамата ще бачка в мините марица за да изработи за всяко гърло по 3 г! Ако нямаш 10 клас да не може да се гласува!

1

Анонимен

преди 6 години

Ами тея които са без 8-ми и имат ?