30

Владислав

преди 6 години

Абе стига бе хора, човека е написал, не иска жилището за него, в договора е написано, че родителите могат да ползват жилището до края на дните си, и че неможе въпросното жилище да бъде унаследено.Човека не иска безплатен апартамент а просто да се спази договора, а не сега да се отмятат.До там ли стигнахме че не могат да изчакат 10г докато си идат тия хора я има 10 я не като гледам как са на легло.

29

Стамат

преди 6 години

Живееш някъде без право, собственикът се отпива да те изгони, но не може... само на мен ли ми звучи странно? Май да...

28

э23

преди 6 години

Я да видим патриотът Каракачанов дали ще направи нещо патриотично и да остави пенсионерите да изживеят дните си там. Както е обещало преди години ведомството му.

27

Путев

преди 6 години

С риск да прозвучи грубо - служил е в БНА. Повечето не си спонят заплатите при соц-а, затова ще ги припомня. Офицер (росен и пресен лейтенант) взимаше около 300-350 лева заплата. Инжинер с 10 години опит взимаше около 180 до 220 лв заплата.Военния имаше право на един тон екстри, инжинера на никакви.Та въпроса ми е що тоя не пише "мерси за безплатното жилище" и да се радва че до 2017 са живели на чужд гръб ами се оплаква?

26

Вън

преди 6 години

И аз 22 години не съм работил, но жилище никой не ми е подарил, а съм си го (и продължавам) изплащал като поп!Когато на млади години са ходили по почивки и веселби, вместо да си купят жилището, добре им е било, нали?Пълно е с бездомни хора, които нямат нито роднини, нито деца, никой, за тях жилище няма! Вън тези двамата и децата да си ги гледат, ако трябва, ама така наготово да им се подари жилище,не!!!

25

Сандо

преди 6 години

> от МО са получили уверениеза тия неща си има договори където всичко е урегулирано. Каквото пише там това е и нищо повечеИ престанете да си мислите че държавата ви е длъжна за това или онова - така беше по време на социализма. Сега са други времене с други правила които са избрани от всички нас да бъдат така.

24

Владислав

преди 6 години

Със смесени чувства съм.Дядо ми получи апартамента във Враца пожизнено (беше старшина) на втората година го купиха с кредит от ддк.Пет години и го изплатиха,та могли са и тия хора да помислят.Обаче пък, мамка им, а *** къщи що не ги пипат бе? Че там са незаконни и растат като гъби? Тоя може да е бил руснак, украинец или молдовец ама е служил за България, в нашата армия, най-малкото поне това заслужава.

23

до 23

преди 6 години

ами като ги съжаляваш тези търтей защо не ги вземеш при теб безплатно....Цял живот държавата ги храни и пак недоволни....Е всичко си има край!!!!

22

Анонимен

преди 6 години

другите хора как са си купили жилища, те БКП престъпниците може и на цялата държава да са обещали безплатни жилища но тва не е издържано финансово и няма как да стане, затова и комунизма фалира

21

Анонимен

преди 6 години

Защо не се потърси този вариант преди да се стресират тези болни и възрастни хора дали труда си за държавата ? След като един човек вече е ненужен се изхвърля и да идва следващия . На такъв морал ли да научим идващите след нас ?

20

Анонимен

преди 6 години

***, какво сте се заяли с хората бе? Държавата им е обещала доживотно ползване!!! Сега се отмята. Какво са виновни хората? я върнете годините назад и кажете кога българинът е бил богат да си купи жилище? Още повече достигнал 40-45 години с дете, тепърва да тегли ипотека в гладни и несигурни времена. И както е станал инвалид, кой ще му плаща ипотеката и няма ли пак да загубят. Говорите без да мислите. На чужд гръб и 100 тояги са малко.

19

Анонимен

преди 6 години

Зависи договора с МНО за колко време е.

18

Анонимен

преди 6 години

Някой трябва да бъде съден за причиняване на инсулт на жената с искането да освободят апартамента, предвид на обстоятелствата. #КОЙ чиновник се изгаври с тези хора?!? Каракачанка, проверка ще направиш ли?!? Или имаш други приоритети?!?

17

едн българин

преди 6 години

Ами като е служил получавал една фуражка пари. Да не му е било безплатно "служенето". Къде е дремал та не си е купил жилище?

16

Анонимен

преди 6 години

Пише че е под наем и значи като вдигнат наема ще трябва да напуснат. Имотите в София поскъпнаха и ще ги изгонят заради парите. Преди 1989 г. цените бяха държавни и 40 г. не се променят.

15

Анонимен

преди 6 години

Бутенко - не е руска фамилия. По-скоро прилича на украинска. За 22 години служба да ти дадът пожизнено жилище - не е зле.

14

Анонимен

преди 6 години

Бесарабски са от Украйна но са им предложили друго жилище в провинцията и са отказали.

13

bibbo

преди 6 години

Каракачанов, самосезирай се, ясно , че някой ваш човек си е заплюл жилището, но оставете хорицата да си доживеят. Не е морално, нормално и пр.

12

фрунзе

преди 6 години

Българските военни се кълняха във вярност към СССР и Партията, та ми е трудно да повярвам, че др.Бутенко е служил на България...

11

Анонимен

преди 6 години

Наистина хората са възрастни и няма как да не ги съжалиш, но никой не се ражда на 80-90г. Всеки е бил млад и това е периода когато трябва да си уредиш старините.