49

до 50

преди 6 години

"Аз и Баща ми сме Едно. Ние самите не казваме за себе си ние, а аз или мен. Бог Баща, Син и Святия Дух те поотделно всеки има воля, но те са Едно". Чети бе, Пенчо, ама Пенчо не чете

48

Осман

преди 6 години

Аз пък преди години се сдобих с Евангелие и Библия на турски от мой приятел, доста по младо момче също турче което беше мисионер. Плащаха му от някаква южно-корейска организация. Не му плащаха кой знае какво но са му дали много книги които раздаваше безплатно. Четох за Иса Месих но не съм станал християнин. Мюсюлманин съм но не изпълнявам каноните и се водя грешник защото рядко посещавам джамия. Аллах да ми прости и за останалите грешки. Но поне не крада и не лъжа.

47

Анонимен

преди 6 години

До предходнияТи си готов монофизит

46

Анонимен

преди 6 години

До до 47"Исус е божието проявление на земята"Пророк - е човек, призован от Бог да известява неговата воля на вярващия народ.

45

до 47

преди 6 години

И сега още закачки за сплескания ти мозък - не може да бъдеш баща, ако нямаш син (в случая, или дете по принцип), както и не може да бъдеш син, без да имаш баща. Това е което прави баща и син неделимо единство. Светият дух е божествената промисъл, която теб не е озарява очевидно

44

Анонимен

преди 6 години

Искам един християнин да ми покаже къде в библията пише,че Исус е бог, не питам за да ви упреквам а за да се осъзнаете ,че Исус е пророк не е бог.

43

Анонимен

преди 6 години

До до 47В началото Бог създал небето и земята. Земята била пуста и празна. Но Дух Божи витаел над водите.Тогава Бог рекъл: Да бъде светлина! И станало светло. Бог отделил светлината от мрака. И казал на светлината: Ти ще си денят! На мрака казал: Ти ще си нощта! Това станало на първия денКъде виждаш тука Исус? Това е директен цитат от Билбията.</html>

42

до 47

преди 6 години

Ти си *** - Исус е божието проявление на земята, за християните Исус е Бог, на него се молят, нещо да не разбираш?

41

Solar Power

преди 6 години

Дано на планетата остане място където на тези измислици не вярви никой. Би било чудесното място за обитаване. Тези които ще ми драснат минуса могат да си пуснат песента на Джон Ленън (imagine). Колкото по скоро се случи това мирът ще настъпи бързо

40

Анонимен

преди 6 години

До до 46Исус не е бог, а пророк. Аман от неграмотници.Това което искам да кажа е чче и трите религии служат на един и същи бог, но по различен начин. Има интернет образовай се малко! Бог не е триединството, нали той е създател на света и преди него е нямало нищо, Исус се е появил хляди години по-късно.

39

до 46

преди 6 години

Ти чуваш ли се какво говориш? Християнският Бог е триединство - Отец, Син и Свети дух! В исляма Исус е просто пророк, в християнството е Бог! Ай образовай се малко

38

До реалист

преди 6 години

В исляма с думата аллах се използва за обозначение на единствения бог идентичен с този на евреите и християните. Арабско говорещите юдеи и християни също използват думата аллах. В някой пък от преводите на Корана на български е използвана думата Бог. Въобще нещата са преплетени, но Бог е един и същ и според юдеи и според хриситяни и според мюсюлмани.

37

случаен

преди 6 години

До До 12-последните два реда от къде ги прочете...има превод на Корана на български,там пише-"няма принуждение в религията".....

36

реалист

преди 6 години

Явно за м.одератора, истината е език на омразата. Може и това да изтриеш.

35

Анонимен

преди 6 години

Мислех че мюсюлманите преследват апостатите. На тази земя и мюсюлманите и христианите са кротки хора, много по различни от чудовищата с човешки облик в чужбина, но все пак не се ли бои от преследване човека?

34

реалист

преди 6 години

До 32Знам, че от арабски Аллах на български се превежда на Бог. Защото всеки народ има думи за Бог. Но Аллах, че се превежда като Бог, не е равно на Бог. По - важното е какво стои зад това име.

33

Исмаил

преди 6 години

Аз приех правата вяра. Наситих се на Баба Гуси ,дедо Боре и 11 мъченици на светия синод от ДС. Църквата се *** във филиал за пропаганда на КГБ...А комунистите с тай-големите свещи в църквите. Навярно защото са най-грешни.Абе пародия и чиста лицемерна парадност.

32

Ха,ха , ха ...

преди 6 години

вълкът козината си мени , нрава - не

31

Анонимен

преди 6 години

Някой мюсюлманин тук да ми отговори -койй според тях е Бог на християните?

30

реалист

преди 6 години

до 27Избива ли са се, защото са били на име християни, но не и в действителност, каквито са много хора днес. Да си християнин не е просто да се родиш в християнска държава, а да си покорен на библията. А библият на прповядва убийства и войни.