17

Анонимен

преди 6 години

Имам си кола, има и метро близо до вкъщи, а вие си висете по стоянките и разправяйте, че км трябва да е 10 лева, щото "бате аз многу работи и трябва храни жинъ и 5 дица и за туй трябва да вдигни цинъта."

16

Mitkyla

преди 6 години

Как да поддържат колите със стотинки ли? Ами я кажете по колко курса правите на ден без да ги отчитате на апарата,я кажете с по колко лвечета помпате сметките на хората,я кажете с по колко пари се прибирате вечер освен тези които са отчетени. Май доста добре можете да поддържате колите си с тях,стига само сте хленчили.

15

Нещастници

преди 6 години

В събота в дъжда защо никоя фирма не дигаше телефоните и нямат коли и даже ми отказаха и то за курс над 10км - прибира се човека - не му се работи повече, а остави клиент в квартална улица и един метър празен нямаше да е. Айде ненаяли се... никой не им пречи и сега ама знаят,че много ще карат под тази цена и искат да е минимална!!!

14

Ганчо

преди 6 години

"Услуга лукс" ако ме возиш в Бентли, облечен си с костюм, къпеш се сутри и вечер, не пушиш, не пускаш чалга и не използваш "помпа". Разбра ли уважаеми таксиметров водач. Ако искаш още по-висока цена - купи си Тесла -хибрид и ме вози в нея при същите изброени по-горе условия. Това е мнение на бивш таксиджия от времето на Т. Живков.

13

Анонимен

преди 6 години

някой пречи ли им да вдигнат цените?за какво е това шоу?

12

k9

преди 6 години

за такова качество на услугата ТАКСИ НЕ

11

Чиновник

преди 6 години

И сега нищо не им пречи да си карат на 1 лв. за км. И нали държавата все им пречи, какво искат сега от нея?

10

Анонимен

преди 6 години

Тия май умишлено искат да останат без работа...

9

Факт

преди 6 години

Достатъчно изкарвате и сега, нагли и алчни бакшиши.Ако един нормален 10 км курс ми струва 10 лева, то реално той не струва повече от 4-5. 100 процента печалба!Бойкот на бакшишите!

8

Анонимен

преди 6 години

Аре бе. Като стана бензина 2,80 вдигнаха цените, като се върна на 1,90 не намалиха цените, а всички карат на метан и газ и то от бензионастанции, с които имат уговорки и плащат още по-малко, а не пазарна цена. За 1 лев на километър половината таксита ще заминат и ще останат без работа, ама пак ние работещите ще ги храним, само че като безработници...

7

Анонимен

преди 6 години

"а нейн колега подчерта, че това все пак не е евтин транспорт, а "услуга-лукс"." ХА ХА ХА този искрено ме разсмя. Услуга лукс ли е да те вози миризливец по потник и джапанки и да пуши през цялото време и да ти философства. Нали има пределна цена определена на 1.60лв. който иска може да кара и на 1.50 и така да си изкарва парите. Никой не ви е спрял да си вдигате цените, ама не ви стиска, за това искане минимална от 1лв. за да ви е сигурна далаверата. БАКШИ.

6

До 3 КОКО

преди 6 години

Нали не си мислиш, че в себестойността влиза само горивото? Лизингови вноски, застраховки и т.н. като ги включиш какво става? МОЛЯ става на извинете ли?

5

Анонимен

преди 6 години

А спокойно! Като направите км левче, драстично ще ви намалеят клиентите и съответно колите ви ще се амортизират по-малко и няма да имат нужда от ремонти, защото по цял ден ще си висите по стоянките.

4

Да бе

преди 6 години

Ако наистина беше вярно, че себестойността на 1 км е 90 ст., то досега всички бакшиши щяха да се се отказали от такситата. Съвсем други са нещата - таксито се взима на лизинг и трябва да се плаща за него. Затова бакшишите се хващат по няколко човека на едно такси, за да успеят с вноските и да са на достатъчно голяма печалба. В този вариант себестойността на 1 км, пада доста, не съм го пресмятал, но вероятно е около 40-50 ст.

3

KOKO

преди 6 години

Себестойността на 1 км е около 90 стотинки - МОЛЯ!?!?!?!?!?!?!?!?Излиза, че за себестойността за 100 км е 90 лв.! Абе тея парцали совалки ли карат бе?????????????????????????????????

2

да са учили

преди 6 години

шгиба в такси сганта...те тия коли се купуват ей тъй, пък нямало пари...Ае стига ве!Кражба яко са!Никой не ги кара да са жалки!Една книжка за тир и аре 3000 евра и да си бият *** номера по евро пътищата!АМАН!

1

1

преди 6 години

Съгласен съм да е 1 лв, ОБАЧЕ да не ме возят смърдящи ***, колите да са чисто нови и задължително идеално чисти, да качват пътници дори и за 500 метра, отношението им да е като към клиент, а като към чувал с картофи и т.н.