37

до 37

преди 6 години

100% глупости и формализъм. като ти изтече личната карта, нямаш право да живееш и умираш, докато я подновят ли?

36

Анонимен

преди 6 години

Какви са тези вопли? Забравил си, глобяват те. Караш кола и имаш 4 задължения, гражданска, книжка и гтп и данък. Ако не можеш да си спомниш за тези 4 неща нямаш место зад волана. Давайте тогава и прегледа да е валиден, защото колата е същата като преди месец, а вие сте забравили да отидете.

35

Анонимен

преди 6 години

Какъвто и да е Каролев, в случая е прав.

34

Анонимен

преди 6 години

a добро утро! то трябва очевидно всеки депутат да попадне в нормална болница, да се сблъска с нормални катаджии, да чака на нормална опашка в магазин, за да му светне, че нещо не е наред в тази смешна държавица.

33

Владко плаче сладко

преди 6 години

Е така е у нас, за кокошка няма прошка, за милиони няма закони! Само дето Владко до скоро участваше в писането на закони :)

32

Анонимен

преди 6 години

до "Днес станах свидетел на друг абсурд" Книжката също е собственост на държавата, но това не пречи масово да се взимат бг книжки в италия и румъния или да се свалят бг номера в гърция.

31

Анонимен

преди 6 години

Каролев повдига много стар спор. Това,че ми е изтекла книжката значи единствено,че държавата не ми разрешава да карам МПС, а не че съм загубил всякакви умения да карам МПС. У нас има увлечение към второто. Изтеклият срок на книжката се смята едва ли не,че никога не си се учил за шофьор, не си изкарал изпити и не си сядал зад волана.

30

E

преди 6 години

Те така е с всички закони. Измислят си ги приемат си ги.а после някой им е крив.Мислете бе. Владко какво си зациврил сега?

29

Анонимен

преди 6 години

Че то и сега не е приравнено. Колата се спира от движение при НЕПРАВОСПОСОБНОСТ на водача. Никъде в ЗДвП не е описана загуба на правоспособност при изтичане на срока на свидетелството за управление. Да обжалва в съда!Иначе, като четете сводките на КАТ, че са хванали незнам колко си хиляди неправоспособни водачи да управляват МПС, не си мислете, че това са съграждани без книжки. В 95% това са такива като Каролев, забравили да си подновят книжките. А неграмотни са КАТ и тези, които не ги съдят.

28

Анонимен

преди 6 години

Днес станах свидетел на друг абсурд. чужд гражданин след пушене на наркотик е заловен и му се снемат номерата на колата. В заповедта на н-к КАТ пише,че се прекратява регистрацията на колата му за срок от 8 месеца, но това е абсурд, тъй като тя е с чужда регистрация и не е регистрирана в страната. В някои държави номерата на колата / не зная как е в тази страна/ са държавна собственост. Излиза,че ние изземваме чуждестранна собственост, което може да доведе до международен проблем.

27

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен "Преди време ми откраднаха всички документи"Един месец може да си невидим, но някой друг да те удари, а ти без документи ще му платиж щетите от джоба си, защото гражданската ти става невалидна.

26

Пук

преди 6 години

При издаване на нова книжка, се минава отново медицински преглед. Карайки без книжка, Каролев е излъгал, че е психически и физически способен да кара автомобил. Съвсем заслужено са го наказали. Представете си дядо на 90 години с изтекла книжка, или някой с прояви на шизофрения да карат с изтевкли и невалидни книжки, защото знаят, че наказанието е символично.

25

Румен

преди 6 години

Като падна преди време и се потроши...та ,питам ...някакъв закон за снега по ски пистите приеха ли тогава?

24

Анонимен

преди 6 години

Преди време ми откраднаха всички документи. В този ден бях излязла с колата. След като повисях час да пиша обяснения за случката, ми заявиха, че не могат да ми дадът никакви замествщи документи, нито на ЛК нито на шоф.кн. нямам право да шофирам до издаването на нова пластика и няма как да докажа самоличността си ако ме спрат за проверка. За един месец ставаш невидим и се молиш да не те спират за проверка.

23

това е наглост

преди 6 години

Всеки носи своята отговорност за това, че трябва да си подмени документите. Не може този господин да иска промяна в закона, защото при него няма лична отговорност за по-горното. Едиственото което трябва да се промени е премахването на синия талон, а при акт да ти взимат диретно книжката и караш с акта докато излезе нп и го платиш или обжалваш и прочие.

22

Бай Иван

преди 6 години

И сега само защото това е Владо Каролев трябва да променяме закона. ПС: Евала на полицаите които са го глобили.

21

Анонимен

преди 6 години

Закона за наказания винаги е лош.

20

Анонимен

преди 6 години

Тоя гнусен и мазен гербераст няма спирка.Пък не вземе да се засрами поне малко от малко.Арогантен тип.

19

шматка

преди 6 години

До 19Хубав лош закон не може да има.Закона трябва да е само хубав.Ако не е такъв трябва да се промени.

18

MUA

преди 6 години

При подновяване на книжката има едно листче което идва от няколко лекаря и ако не е пълно значи нямаш право да шофираш.Друг е въпроса колко е истинско листчето ;)НО в нормална страна има голяма тежест.така че пред закона сме равни всички плащаш и после ако искаш ревеш ;)