73

и защо

преди 6 години

тпчно държавното участие ще направи жизнен проекта белене не разбрах ??? ако една инвестиция е печеливша то до сега щеше да има опашка от нвеститори пред министерският съвет...про 10 млрд инвестиция да имаме една печалба от 7-8 % това са 800 млн годишно...кой би се отказал.

72

Анонимен

преди 6 години

Някъде да съм писал, че някой българин е получил Нобелова? Ни ми слагай това в устата . НЯМА да кажа за кого става дума! Има хора, които не рипат веднага да се хвалят - не им е присъщо! Друг нашенец бе декориран с най-високия орден на Р. Австрия - "За заслуги". Никой не разбра. На церемонията даже не е отишло онова перекенде - посланикът ни, а са били японският, папскят нунций и др.Орденът се връчва от Преидента!

71

Kit Chelin

преди 6 години

Сетила се Мара да се побара. Девет загубени години, през които управлява Герб. Без Южен поток, без Белене със съсипана икономика, образование и здравеопазване. С измислена финансова стабилност дължаща се на непрекъснати заеми увеличени от 4 млр. лв. на близо 14 млр. лв от 14 на сто на 29 на сто от БВП. И тези наглеци ми говорят за мир и стабилност след като правеха протести, окупации и купуване на гласове на всички избори след 2009 г. С лъжи и манипулации облъчваха народа и крадат като невижд

70

Анонимен

преди 6 години

България се,, развива"с такива невероятни темпове,че след време ще се чудим ,какво да правим с тока от АЕЦ,,Козлодуй",камо ли с тока от новата централа.

69

Анонимен

преди 6 години

България използа доста по-малко ток от колкото произвежда. Ама защо пък да вземат едни големи държавни пари. Бойко ще дръпне един кредит. Ще си вземат големите рушвети. Българите да го духат.. те и без това все са недоволни. Ще се оправят някак си

68

До РУСНАЦИТЕ

преди 6 години

Чета и се чудя как наукообразно се дрънкат глупости и откровени лъжи. Къде си тренирал, да не би да си бил комсомолски секретар? Базалт, казваш! Та той е вулканична скала, как е дошла там? Морени казваш! Откъде са ги донесли ледниците?Съвсем фантастично звучи. Едно време квичеха, че Белена се намира на разлом. Питах много голям геолог. Изсмя се. "Ак-Кую" ще се строи в сеизмоопасна зона и то до големи курорти, носещи милиарди. Турците са загубени, нали? Ти кога яде домати от Белене?Загрижил се!

67

ANYS SHEPTI

преди 6 години

CHEKAME VETARNITE ELEKTOTURBINI DA IZDUHAT NEKOI NESTOPANISAN LEV KAM NASHE SELO

66

До 72

преди 6 години

Дали руснаците ще си заложат репутацията с някакво неблагодарно племе и удължат живота на Козлодуй като си затворят очите? Ами ако утре Козлодуй гръмне, какво ще се оправдаят? Много си плосък в мислите.

65

Анонимен

преди 6 години

2051-ва година.На конгрес на ГЕРБ старейшините предложиха, а присъстващите единодушно избраха Бойко Борисов за Първи, Единствен и Пожизнен Председател на ГЕРБ, Министър-Председател, Председател на Народното Събрание, Президент на Републиката и Футболист на Годината.ТОЙ ОБЕЩА да построи Белене.На въпрос от чуждестранен журналист, пропуснат незнайно как от гавазите на ИПОН - ЗАЩО ДОСЕГА не е направено, Борисов гневно отговори, че Му пречели Станишев и Костов. И Нинова. И Радев.

64

До 71

преди 6 години

Ало "експерта"! Стига си дрънкал глупости. На каква основа е положена румънската Аец Черна вода? А чешката Темелин. Или защото те са строени от канадски фирми върху наносите на Дунава са безопасни. Скрий се с птичия си мозък!

63

Анонимен

преди 6 години

До 68 руски ботА бе ти наред ли си или рублите ти са размътили мозъка?! В кой век живееш май си още в комунизма!Нали руснаците ако не удължат срока на реактора по политическите причини или кажат че е некачествен и не може да работи повече никой в света няма да купи руски допотопен ррактор. Доколкото до ел енергията нима Гърция , Сърбия са без ток? Напротив купуват евтин български ток, а същия български ток се продава на българите тройно по скъпо!Сега искат отново българите да налеят 20млд л

62

РУСНАЦИТЕ-продълж.

преди 6 години

Всичко останало са льосови наслаги и наноси. За това са и всички маймунджулъци с АЕЦ Белене вече близо 40 г. Друга грешка на СЪЩИТЕ е линейната диаграма на неутронното стареене на заваръчния шев на опорния пръстен на капака на ВВЭР-440, тази диаграма вместо линейна се оказала експонента. В този случай за да замажат гафа, нашите политици разиграха сценката "натиск от Брюксел" и спряха реакторите ВВЭР-440 в Козлодуй, а ДОСТА ХИТРО Кунева изврънка и пари за това от европейците.

61

AZ

преди 6 години

Politici, s lopata da gi rinesh,a durzhavnici nyama! Tazi centrala otdavna tryabvashe da e zavurshena,da e sobstvenost samo na durzhavata i do sega pone 30 na 100 da si e vuzvurnala vlozhenieto.A i cenata na toka sega shteshe da e po evtin. Vse oshte tehnologiite za poluchavane na tok ot vyatar i ot slancheva energiya ne sa dostatuchno razviti i toka ot tyah e skup.

60

до 64 от славянин

преди 6 години

По вероятно е на този, ''закриващият специалист'', върхът на сладоледа да са му ракията, сланината и туршията!

59

Анонимен

преди 6 години

Тиквите трябва да целуват задниците на руснаците, задето удължиха живота на 5 блок на Козлодуй с 10 години. А можеха да го спрат догодина. И никой копче не би им казал, дори Тръмп! А после бай тошовия режим на тока, щеше да ви се види като закачка.

58

До 67

преди 6 години

Аз съм ги измислил ....

57

Валентин

преди 6 години

Не беше ли преди две седмици, коато БАНските старци твърдяха точно обратното пак в експертен анализ? Или всичкио зависи от това на кои старци кой им плаща.

56

РУСНАЦИТЕ

преди 6 години

трябва да ги осъдим за грешката с избора с площадката Белене, проектантска грешка, но ако се признае тази грешка, руснаци трябва да се простят и с РЕПУТАЦИЯТА си. При направените сондажни проучвания на площадката, на не голяма дълбочина, се достига до базалтова скала, която се приема за скалната обвивка на земята. Това е идеална земна основа в сеизмично отношение. При следващите фази на проектиране, се правят допълнителни сондажи и се установява, че въпросната скала е само голяма морена, довлечена през ледниковия период. Предварителните сондажи случайно са попаднали върху нея. Всичко останало

55

До закривай

преди 6 години

Има ***, има и некомуняги. Има дърти, но са малко. Завчера се видяхме с дърт ***, който неотдавна беше получил суперпрестижна награда за нови технологиив едно северно кралство, където дават Нобеловите награди. Там не се интересуват от идеологията, от произхода, а от това, какво си направил за Човечеството! Тези, за коитовърхът на сладоледа е колата и смартфона трябва да знаят, че неговият труд отива право там! А си няма кола. Не е в ценностната му система.

54

Анонимен

преди 6 години

До Анонименправилно е постъпил, няма смисъл да и гледа простотията на йончева