24

жоро

преди 6 години

В Холандия необлагаемия мунимум е 9432,34 евро.

23

Я, па Я

преди 6 години

До до 15Именно де видяхме. А видяхме ли откраднатото от нашите политици и чорбаджии. Някой да е чул или видял нещо от откраднатото през последните 30 г. Това е разликата, че тук като укриваш данъци и крадеш от обществени фондове няма начин да те пипнат ако споделишедна част с властта. На запад шанса да те пипнат е много по голям. Ето за това видяхме измамите с швейцарските банки и не видяхме тази с КТБ. И бъди сигурен/а, че познавам ЕС доста добре, даже пътувам с колата вече без навигация.

22

vlady

преди 6 години

До до 18В Германия необлагаемият минимум е около 8300 евро за сам човек и около 16600 за семейство годишно.

21

Анонимен

преди 6 години

Предлагам да диференциреме минималната заплата по сектори като на запад и така да решим окончателно въпроса и да да си взимаме големите заплати и да си пеем!

20

до 18

преди 6 години

Много не се напъвай, защото ЕС има минимален социален доход който е 450 евро. Толкова трябва да получава като минимум всеки един човек независимо работещ или пенсионер и от там нагоре. Всяка нация избягваща да плаща реални заплати и да краде пенсиите и заплатите на народа си не е видяла бял ден В Германия необлагамия минимум е няколко хиляди евро.

19

Анонимен

преди 6 години

До АнонименВ Бг не плащаме ли данъци?Направете заплатите европейски и данъците ще станат европейски.

18

Работодател

преди 6 години

Проветствам въвеждането на необлагаем минимум. Работещите трябва солидарно да плащат данъци на държавата - който получава по висока заплата да плаща 30%, 40%, 50% над 2 хил лева заплата, а с 500 лева 0% данък. A не както сега комунистически плосък данък, и държавата вместо да си вземе парите от работещите, се опитва да изнудва бизнеса. Трябва да се въведе прогресивен данък както Запад, така е социално справедливо, който получава повече, да плаща повече данък както на запад про капитализма.

17

до 15

преди 6 години

"На запад са решили въпроса. Минималната заплата е диференцирана по сектори на икономиката и така няма как да се намалява прихода. Отделно са засилили контрола и наказанията са жестоки. За това и събират големи приходи." На бас че повече от Черно Море не си виждал/а. Ако беше щеше да си наясно, че във областта на финасовите измами сме пеленачета, в сравнение със западноевропейците, нали видяхте в швейцарските банки колко милиарда укрити имаше само от швабските частни лица?

16

Анонимен

преди 6 години

Поредната комунистическа простотия - дори няма ви коментирам смехотворните виртуални твърдения.

15

ГУРБЕТЧИЯТА

преди 6 години

ВСЯКА НАЦИЯ БЯГАЩА ОТ ПЛАЩАНЕ НА ДАНЪЦИ , НЕ Е БИДЯЛА БЯЛ ДЕН ,НЯМА И ДА ВИДИ ! В БЪЛГАРИЯ ДОРИ СЕ ПАЗАРИТЕ С РАБОТОДАТЕЛИТЕ ДА ВИ ОСИГУРЯВАТ НА ПО-НИСКА ЗАПЛАТА ,А ДРУГАТА ЧАСТ ОТ ЗАПЛАТАТА ДА ВИ Я ДАВА НА РЪКА , ЗА ДА ПЛАЩАТЕ ПО-МАЛКО ДАНЪЦИ ,ВИЕ И РАБОТОДАТЕЛИТЕ ВИ ! А ПОСЛЕ РЕВЕТЕ ,ЧЕ ВЪПРЕКИ ЧЕ СТЕ ЗДРАВНО ОСИГУРЕНИ ,КАСАТА ВИ ПОКРИВА САМО ДВЕ ПЛОМБИ И ЕДНО ВАДЕТЕ НА ЗЪБ ! КОЛКО ИСКАТЕ ДА ПОКРИВА ЗДРАВНАТА КАСА СЛЕД КАТО ПЛАЩАТЕ НИЩОЖНИ ЗДРАВНИ ОСИГУРОВКИ ?!

14

Анонимен

преди 6 години

Тия в кой свят живеят не знам. Официално държавата казва, че има на 30% сива икономика. Държавата не иска с това да се справи, те тръгнали данъците да пипат. Прав е професора за *** в обществото, но процентът е доста по - голям. Който не му харесва социалното неравенство може да си промени статута като положи повече труд, знания, умения и усилия, вместо да ми реве, че някой е длъжен да плаща по-високи данъци, за да има за него и децата му. Вторият вариант за търтеите е терминал 2 и това е..

13

Do 9

преди 6 години

20 procenta dds ot tesi zaplati kat gi oharchat nali vliza v bv trezor ve muncho?! I zdravnata vnoska ste stane po-visoka...jiva gola voda, jivi goli pari, fondaciiki...zdravnata kasa i bez drugo e dosta tejka ot rabotestite invalidi 1 milion...kolko narod se iznese i ima vnoski, a ne gi polzva...kolko narod izmria, bez da tegli pari za falshivi transplantacii i operacii ot zdravnata kasa...kat ga prispiat v restoranta, znaish kva smetka shti drusnat setne..hem i otrezvitel hotel sha platish..

12

Я, па Я

преди 6 години

До АнонименНа запад са решили въпроса. Минималната заплата е диференцирана по сектори на икономиката и така няма как да се намалява прихода. Отделно са засилили контрола и наказанията са жестоки. За това и събират големи приходи. Ако в БГ имаше подобен контрол БВП щеше да се качи с поне 30%, априходите от данъци може би двойно. Ти като сцетоводител добре знаеш как в момента се укриват доходи и не се плащат данаци, масова практика е.

11

Анонимен

преди 6 години

До GromИма субсидии за автомобили, защото си имат автомобилостроене.

10

Анонимен

преди 6 години

в Германия необлагаемият минимум е 8653 евра

9

Pari

преди 6 години

Същите граждани искат повече пари за майките, за здравеопазването за обучението и намаляме на данъците.Няма как да стане.

8

Grom

преди 6 години

Имат необлагаем минимум в Европа, ама после плащат по 30-40-50 процента удържки. Но като отидат в болницата всичко е free, получават субсидии за покупки на нови коли и т.н.Тук ако се въведе, данъци ще се плащат само в 5-6 града в страната, а всичко останало ще ***.

7

Анонимен

преди 6 години

Като счетоводител и човек познаващ в детайли манталитета на родния бизнесмен, ви казвам, че ако се въведе такъв минимум, изведнъж още следващия месец, по чудо всички ще започнат да работят на този минимум и бюджета ще се пресуши много бързо.

6

Анонимен

преди 6 години

При наличието на БГ работодател, въвеждането този минимум ще е пагубен за всички и всичко в държавата.

5

Анонимен

преди 6 години

До Кометнар 1В Англия има ако не се лъжа, 9000 паунда е необлагаемия.