32

риторично

преди 6 години

До ДжурналистНито ще дойде някой на вратата ми, нито ще смъкнат цените. Ще ги изхвърлят, но няма да отстъпят. С такава омраза към хората живеят и производителите, и търговците. В ББг нито земеделецът има манталитет на земеделец, нито търговецът има манталитет на търговец, нито арендаторът има манталитет на арендатор. Имат манталитет на експлоататори. Експлоатират земята, работника, клиента и лапат субсидии. По Коледа още ще надуят цените, след Нова година ще реват, че затъват.

31

Рт

преди 6 години

До Калеко АлекоАма ти какво ? Искаш да се отровя ли ?

30

Калеко Алеко

преди 6 години

До риторично .... не си спомням наскоро да съм виждал яйца по 15 ст., но със сигурност в големите Супермаркети и сега има яйца от по 20 ст. А като казваш че месото е минало 10 лв., сигурно имаш предвид телешкото ? ..... Хора разходете се в основните супермаркети, където пазарува 70-80% от населението, вижте какви са цените и не говорете глупости .... !!

29

веган новобранец

преди 6 години

Да се нагъват черупки на яйца не е престъпление, или е..? Ще се обърна за съвет към брат Никола Донев за просветление по въпроса.

28

Анонимен

преди 6 години

Селата нали уж обезлюдявали? Отивайте на село и си гледайте кокошки.

27

риторично

преди 6 години

До до 19Ай, стига с тия глупости!Всички субсидии на ЕС да ги излеят в Бг, пак ще крадете и ще надувате цените на стоките. И ще ревете, че загивате и затъвате, щото малко пари ви изсипват. Нямате наяждане. Какви заплати плащат земеделците на работниците си в Бг и какви на работниците си в Германия или Франция? 500 лв ли?Субсидиите ви малко! Що не се хванете да работите като хората и да намалите лапането? От алчността ви страдат и работниците ви, и клиентите.

26

Анонимен

преди 6 години

Сложи един зелен етикет "био" и ги давай по 2лева яйцета баламите пак ще ги купуват.

25

Анонимен

преди 6 години

Така е! Свършиха промоционалните с фипронила. Споко, ще пуснем скоро с птичи грип, като ги не искат в Гърция.

24

boko

преди 6 години

a dohodite ......

23

Джурналист

преди 6 години

Ставайте вегани и ще си решите проблема. Спрете да купувате яйца един месец и производителите / продавачите ще дойдат на вратите ви да ги продават на безценица.

22

риторично

преди 6 години

Миналата година имаше яйца по 0.15лв, сега са по 0.30лв. Това не е 30% поскъпване.Сметнете го колко е и тогава пишете!Месото отдавна мина 10лв., сиренето- също, за маслото да не говорим, пък кашкавала съвсем! Никой не ми е увеличил заплатата със 100%, та да повишавате цените на стоките с такъв процент. Ама у Франция маслото струвало незнамси колко. Какви са заплатите у Франция, че изравнявате цените с френските? Цени европейски, заплатите български. И животът в Бг е много хубав! Пропаганда!!!

21

до 19

преди 6 години

Колко пари се наливат в селското стопанство и животновъдството в Германия и пак средно е около 30 ст. яйцето. Без държавната пара ще двойно минимум

20

20 санта

преди 6 години

Размерът има значение))

19

Циник

преди 6 години

Бреййй... як стандарт в България 20 цента на яйце ... висок жизнен стандарт постигнахте - какво се оплаквате?Храните ви вече са по-скъпи от тези в Германия!АааааахахахаЧестито

18

Калеко Алеко

преди 6 години

До до Калеко ..... Пазарната икономика е реално съществуващ механизъм в държавите с развита икономика, а иначе се сещам се за едни Митове, дето навремето едни другари ги пишеха на големи табели с още-по големи червени букви, за да въздействат първосигнално на електората си. Явно и сега се намират глашатаи, за тези митове .... !!!

17

до Калеко

преди 6 години

Пазарната икономика е мит и глупост, дето ти завързва икономиката да печели по-малко.Според нея стандарта в Китай трябваше да е 10 пъти по висок от стандарта в САЩ.

16

анонимен

преди 6 години

250 гр масло над 6 лв 6 бр яица над 2 лв 400 гр к мляко над 1 лев пр мляко над2 лв а това е основна храна на пенсионерите които са без зьби сега разбрахме чемесото е с много антибиотик на 1 кг тегло сега като откриха притичия грип гледаитекакво ще стане с цената на пилешкото и яицата затова ли скачахте по улиците сегада умираме бавно и мьчително

15

Калеко Алеко

преди 6 години

Не се притеснявайте, в БИЛА има и по-евтини яйца за социално слаби, само по 20 ст. Има и промоции, а ако не Ви стигат парите да си вземете от скъпите, ще си вземете от по-евтините. При пазарната икономика цените се регулират, според търсенето и предлагането, така че ако нещо ви се види скъпо просто не го купувайте ... !!!

14

Гражданин

преди 6 години

Голяма работа, че яйцата поскъпнали, ми няма да ги ядем. Ще ядем тикви, нали сме световен лидер в производството им? Даже ги избираме да ни управляват....

13

Анонимен

преди 6 години

Не ме плашат големите разходи, страх ме е от ниски приходи!