59

Мен

преди 6 години

И защо не се премахне зимното време а не лятното? Има повече логика денят да е по дълъг

58

Бам Бам

преди 6 години

Днес по радио Дарик слушах една умница да сравнява смяната на часовото време с оня виц за мъдрия индианец, който заявил, че *** е онзи, който си мисли, че ако отреже горната половина на одеалото и я зашие отдолу на долната половина, одеалото му ще стане по-дълго. Е, да, няма. Но, ако краката ти са отвити и искаш да ги завиеш за известно време, за да ги стоплиш, начинът е да придърпаш одеалото по-надолу, без да режеш и шиеш.

57

ЗА КОЛОНИЯТА

преди 6 години

К`вото кажат от Брюксел, т`ва ще е .Другото са напразни напъни.

56

хюго бос до 58

преди 6 години

Ти ги решавай важние проблеми- кой те спира? За други това също е проблем. Или трябва да се решават проблеми, които ти смяташ за важни, а не другите? Ти си решавай каквото искаш..

55

Сократис

преди 6 години

Много пъти съм коментирал, че вместо да се сменя времето за всички (защото има голяма част от хора, които това изобщо не ги касае), тези професии, които наистина ги касае, през летния период да променят работното си време и да започват работа с един час по-рано. Никой ли не се сеща за този вариант а вече десетилетия периодично се променя жизнения цикъл на деца, пенсионери, хора със свободни професии и дори на домашните и селскостопанските животни зависещи от дейността на хората.

54

Анонимен

преди 6 години

Има важни въпроси за решаване, те тръгнали с глупости да се занимават.

53

Анонимен

преди 6 години

Има едно време- UTC или GMT. Оттам нататък има 24 часови зони, приети преди 130г и от България. Ние сме UTC+2. Всичко останало е ала-бала около идеята на Бенджамин Франклин за пестене на свещите от парижани. Ама отдавна не сме на свещи или на обикновени крушки.

52

Така е

преди 6 години

До Анонимен 48 Референдумите са скъпо и безмислено начинание. Винаги глупавите са повече от умните. Нали виждаш какво стана в ОК и Каталуния? Референдумите трябва да се забранят законово.

51

21век

преди 6 години

Дайте линк към тази подписка веднага!!! Това безумно нещо трябва да се премахне!

50

Доктор Сър Пичук

преди 6 години

До Анонимен 41Аз предлагам всичките бежанци от Африка и Близкия Изток да ги караме право так където живееш, Меркел все пак си ги покани и трябва да си ги посрещне. Така ще ти е все тая кога е тъмно и кога е светло при положение, че ще срещаш почти само чернокожи лица...

49

Атлас

преди 6 години

Съгласен съм, само че да си останем на лятно часово време, а не да ми се стъмва зимата във 16,00h.Турция го премахна миналата година, Русия по- миналата например.

48

Доктор Сър Пичук

преди 6 години

Лятното часово време наистина е безсмислено и неестествено по нашите географски ширини. Тези идея е замислена като балансиране дължината на деня през различните сезони, така, че работното да е съгласувано с цикъла на слънцето. Например във Великобритания се получава, че лете и зиме слънцето изгрява 90-120 минути преди ставане винаги. У нас нас обаче е точно обратното изгревът е от 15-240 минути. У нас стрелките трябва да се въртят наобратно лятото лятото за да се получи желания ефект.

47

Анонимен

преди 6 години

Лятното време е по-удобно, нека да остане за постоянно. Повечето българи вече са в градовете и късното стъмване е по-удобно. Изкилиферчи се народа - в София освен училищата, баничарниците и будките за весници, рядко нещо почва работа преди 9 -9,30 сутринта. За земеделците също е по-удобно лятното време, а зимата така или иначе кърската работа е малко или хич. Минусът ще е за малцина еврочиновници, защото ще изостанем с още час от баш си Европата, но то вече сме изостанали с много повече...

46

риторично

преди 6 години

Брех! И часът ли пречи на бизнеса?! Голяма драма! Кой знае какво станало, светът свършил!Мен пък ме радва дърпането на часа назад.

45

Анонимен

преди 6 години

Подобна смяна има смисъ, ако живееш в Скандинавска страна, където лятото става светло в 02:30 сутринта, а зимата в 09:00 сутринта.

44

Анонимен

преди 6 години

Има едно понятие, действие, решение наречено референдум. Защо ли провоимащите избягват да го прилагат?

43

Анонимен

преди 6 години

Лятното часово време е като всенароден празник! Нека разни политици и *** като тая Айляшка да е го пипат че ще им запари под задниците!

42

Боби

преди 6 години

Веднага едно референдумче кое време да се махне, лятно или зимно... аз изложих моето мнение да се махне зимното , както и много хора след мен го направиха.....Къде са тези където блъскат минуси и са за махане на лятното часаово време да си кажат аргументите.....илии са се скрили като мишки и само тролят по сайътовете

41

Лазар

преди 6 години

Няма идея да се сменя часовото време, вижте децата как стават и отиват на училище!Все пак ,за да е вълкът сит и агнето цяло и наистина да има ефект от тази смяна, то трябва да е последната седмица на април и първата седмица на септември.!!!Денят е дълъг и топъл,не като мразовитите сутрини на октомври!

40

Анонимен

преди 6 години

Нещо не сте ме разбрали. При лятното се съмва в 5 часа, докато ако остане зимното, то ще се съмва в 4ри