18

Men

преди 6 години

В България традиционното вероизповедание е християнството и е съвсем в реда на нещата да има водосвет, църкви и събития свързани с християнската вяра. Аз лично не съм вярващ, но една голяма част от идентичността и традициите ни се базират на християнството! Така че ако на мюсулманчета не им харесва могат да заминат за някоя от мюсулманските държави където ще се дупят по 15 пъти на ден!

17

продажник

преди 6 години

Който си определя цена да го купят,него винаги ще го продадат!Винаги!

16

TERMINUS EST

преди 6 години

Колко от вас, които коментирате термини като Джихад и Апокалипсис, сте прочели всичко по въпроса в Библията и Корана?Или реагирате като кучето на Павлов-дадат ви храна и ви потичат лигите, не ви дадат-лайте и хапете.

15

Анонимен

преди 6 години

Дъртата мумия нали пусна 18 милиарда за "благотворителност".Вие какво очаквате от местните му марионетки.Даже се чудя само толкова ли могат.

14

войн на Христа

преди 6 години

Между другото и преди 20 години учихме в чсовете по история за различните видове война и Джихада като понятие сме го споменавали. Няма нищо лошо, човек да е информиран за неща набиращи все по-голяма сила само на някакви си 1500 км от държавата ни.

13

ИМА!

преди 6 години

Старите тикви дето пишат учебниците и само те си ги четат казват ,че има място.Много им дреме ,че възрастта на учениците,които ще разберат за какво става въпрос трябва да е пони с пет години по-голяма.

12

Helleborus

преди 6 години

Нямам нищо против мюсюлманите да си говорят у дома за техните си неща, както и те не могат да ме спрат да правя същото. Проблемът идва от това, че МОН не представлява нито един родител в България. Те проповядват собствена религия, която не е нито свещена, нито вярна, спусната от някое НПО и съдържа "ценности", които са напълно измислени. И става още по-зле, ако едни родители атакуват МОН, както се мъчат мюсюлманите, за да се наложат над други, задълбочавайки несправедливостта над семействата.

11

до аа

преди 6 години

Ако Ислямът сам не се изчисти от радикалните си течения, няма как целия свят да проявяват разбиране към вас. Не сте жертви. Проблемът ви е че ислямът възпира светското образование и от там нататък пътят към промиването на мозъка е много кратък. Със сухото гори и мокрото.

10

Анонимен

преди 6 години

Има много теми, по които родителите трябва да са първите, които разговарят с децата си - религията, смъртта, тероризъм...обаче като няма родители,които да си вършат работата се намесва министерството на образованието. От там много проблеми могат да възникнат , ако пред 12 годишно дете, някой книжен плъх е решил да блесне с ерудиран изказ.... личното ми мнение е че на децата трябва да им се обясни, че Ислямът е на равнището на Християнството от времето на кръстоносните походи...

9

Helleborus

преди 6 години

Не е проблема какво ще пише в учебниците, а кой ги поръчва. Аз така или иначе уча децата си на християнство. И не е вярно, че децата не бива да се учат на ценности, правилото е ВЪНШНИ хора да не посягат над тяхното съзнание. Тук объркването идва от това, че обучението, което винаги през вековете е включвало и религия, е изпълнявано днес от външна на семействата институция. И се сблъскват желанието и правата на родителите, с ограниченията на МОН като чужд елемент.

8

Анонимен

преди 6 години

Книгите не са бомби, те никого не са взривили.Както християнството така и ислямът си имат свещени книги, така че не пренасяйте вината за човешката нищета и низост върху никой свещен тест. Грешките в тълкуването и неразбирането на каквто и да било тескт е на тълкуващата глава/и, а не на книгата.Благодаря.

7

Циник до Helleborus

преди 6 години

Колега....от доста време чета коментарите ти...Признавам....майстор си....километрични постове....които не казват нищо!

6

dan

преди 6 години

Откакто copoидитe налазиха и образованието, то върви само надолу!

5

Helleborus

преди 6 години

Обучението на децата се случва в периода преди 18 години, когато за тях отговарят родителите им и те имат всяко едно право да дават насоките за ценностите, на които искат да учат децата си. Точно обратното, чиновниците нямат каквото и да било право да притискат родителите и да възпитават децата по заявката на политиката. Особено такава политика, която е привнесена и не е плод на ценностите на самите семейства. И щом родителите са с различни ценности, образованието не може да е унифицирано.

4

Циник

преди 6 години

Джихад - може да се поднесе за учене във формата която има - човеконенавистен...първобитен...инструмент на фанатици и откровени масови убийци!А християнските традиции с освещаване и благословия не пречат на никого! Поне докато алаходупниците - не станат мнозинство! Европейците в стремежа си да угодят на врага - сами си копаят гроба! И мен ме смущава воя на ходжите от многоватови уредби...и нинджите обикалящи по улиците - ама никой не ме пита - харесва ли ми...и дали съм съгласен.

3

вяра

преди 6 години

Ами естествено че ще има водосвет. Официалната религия в БГ в Православието което и без това е достатъчно толерантно към другите религии А ако не беше Православието, въпросната госпожа сега щеше да носи бурка и да се казва другояче. Като започнат разни неолиберали да празнодумстват по адрес на православието ми се иска да "им дам един лев да си сложат цена и да ми върнат рестото"

2

Helleborus

преди 6 години

"Съдържанието се спуска от МОН." Точно това е незаконното, съдържанието трябва да се определя от родителите. Когато се застъпваме за домашното обучение и либерализация, те казват, сами ли ще пишете учебници и ще преподавате? Нищо подобно, чиновникът също не преподава лично и не пише учебници, но той взема решенията, които са морални, на база политическите амбиции на управляващите в момента. Няма управление, което да не е оцветило идеологически учебниците, а това нарушава правата на семействата.

1

Анонимен

преди 6 години

Тези учебници се пишат от престъпници и бандюги. А джихадът си е един вид кодекс на бандита. Друго логично обяснение няма.