29

Анонимен

преди 6 години

ХИЛЯДИ В МАДРИД СРЕЩУ ТОВА КАТАЛУНИЯ ДА ИМ СПРЕ КРАНЧЕТО,ЗАЩОТО КАТАЛУНИЯ Е ВТОРАТА НАЙ БОГАТА ПРОВИНЦИЯ И ДАВА НАД 20 % ОТ ПРИХОДИТЕ И ДАНЪЦИТЕ НА ЦЕНТРАЛНАТА ВЛАСТ,ПЪРВАТА НАЙ БОГАТА ПРОВИНЦИЯ Е ПАЙС БАСКО-СТРАНАТА НА БАСКИТЕ ,КОИТО СЛЕД КАТАЛУНИЯ СА СЛЕДВАЩИТЕ КОИТО ЩЕ НАПУСНАТ ИСПАНИЯ..ТЕ ЗАТОВА Е ТОЗИ РЕВ В МАДРИД

28

Анонимен

преди 6 години

Каталуния, Кюрдистан, Донбаска народна република, Крим част от РФ. Трябва да се поправят атласите.

27

Анонимен

преди 6 години

Слава на Кюрдистан

26

Анонимен

преди 6 години

Браво на каталунците! Умни хора! Видяха, че ЕС фалира и се махат, както направи и Англия. Англичаните много правилно излязоха от ЕС. Още 1 - 2 държави като излязат от ЕС и той ще се разпадне и ще остане само в историята.

25

до ястреба

преди 6 години

За кръвта на кои свои предци по нашите земи говориш, за османците ли? В османската империя "турчин" е било названието на неграмотното анадолско простолюдие. За един истински османец е било обида да бъде наричaн с презрителното "турчин". Затова българите сме наричали османците "агаряни" и "измаилтяни", а такива като тебе сме ви наричали просто "турци". :D

24

Анонимен

преди 6 години

Ами припомняй. До сега никой не казва от какво са недоволни каталунците. Някой им забранява да се наричат каталунци ли? Някой ги избива физически, както векове бяха избивани българите ли, някой ги насилва да приемат чужда религия ли?НЕ. Ми на тоя принцип всяко населено място да си сложиг раници и да се обяви за държава.

23

chach

преди 6 години

ako se otdeliat kade 6te igrae barsa

22

Анонимен

преди 6 години

свобода за Казан вън руския окупатор

21

от Кадис

преди 6 години

38. Не пиши глупости и лъжи за конституцията на Испания след смъртта на Франко.Аман от неграмотни хора тук.

20

Анонимен

преди 6 години

Каталунците искат сами да определят съдбата си, а не някакви спуснати с парашут испанци и евро чиновници да им диктуват живота. Ако Каталуния се отдели от ЕС, ще се съюзи с Русия и ще живеят 10 пъти по-добре.

19

само да припомним

преди 6 години

Само да припомним, че сегашното оспорвано корумпирано "правителство" в Мадрид е пряк наследник на фашисткия режим на диктатора Франко. И че испанската конституция беше съчинена от Франко и е антидемократична и антиевропейска.

18

До 31

преди 6 години

Каталунците живеят от векове на това място. Икономиката им е сързана с Испания. Даже и да се отделят не могат да преструкторират икономиката си. Там откак са в Ес няма и граници. Или ще слагат нови граници посред Европа, ще имат нова администрация за връзка с Ес ли? Глупости на търкалета./

17

Анонимен

преди 6 години

Родопите за какво да се отделят ? Който се чувства турчин, ей, къде е турция, на един хвърлей разстояние. Да си взема сакчето и да си отива в турция, даже ще му купя еднопосочния билет. А каталунците няма къде да отидат, защото нямат държава. Кюрдите също нямат държава. България не може отникъде да загуби територии, защото отвсякъде граничим с българи. До Истанбул е българско, до Солун е България, Ниш е български град. Отвсякъде сме заобиколени от българи, защото съседите ни октраднаха територии

16

до 2023 (ястреба)

преди 6 години

"Щом косоварите могат, каталунците могат, кюрдите могат, да! и ние родопчаните можем!"Ти не си родпочанин и живееш в Турция от 80-те насам, каза че си си скъсал паспорта и не искаш да те свързват с България. Забрави ли, че 100 пъти си си разказвал историята в този форум? :)

15

Анонимен

преди 6 години

Честито на каталунците! Освободиха се от робството на Испания и на ЕС! Време е и България да излезе от ЕС, както Англия и Каталуния.

14

Анонимен

преди 6 години

Зорошоидната машина започва ново промиване на мозъци. Никой истински каталунците не иска в Испания. Това са платените провокатори на Юнкер и Рахой.

13

Анонимен

преди 6 години

Ще видим дали каталунците са страхливци и пак ще вдигнат само прах и гюрултия за независимост, или ще се отделят от поробителя Испания.

12

Анонимен

преди 6 години

Мадрид ще яде бой от НАТО. Събира се коалиция на желаешите да ступат монархо-фашистката власт, наследник на Франко.

11

Hasan

преди 6 години

Ne6tata v Spain vurvqt kum civil war😎

10

Анонимен

преди 6 години

До този който написа:"Каталунците ще победят. Борбата за свобода е свята"Ти не си в час, каталунците не се борят за никаква свобода, освен финансова. Ако те победят, както ти предричаш, това ще е абсолютен прецедент в световната история. До днес в нея сепаратизмът винаги е бил предизвикван от национализъм. Каталония е прецедент със своя финансов сепаратизъм... до къде алчността може да доведе света.