17

Боби

преди 6 години

Първо За да се отцепи някаква област то тя трябва да е достатъчно голяма и ценна. Нито в Кърджали , Нито в Лудогорието има нещо ценно. Второ трябва да се самоизхранва. За Лудогорието може да е вярно но Кърджали реално няма поминък след като се унищожи цигарената индустрия в България.Така че поне за при нас Това е невъзможно поне докато сме в НАТО и ЕС.Относно КримКрим(Автономна област) Направи референдум, Декларира независимст и се отцепи от Украйна. И ЧАК ТОГАВА СЕ ПРИСЪЕДИНИ КЪМ РФ

16

strategic expert

преди 6 години

До АнонименПринципно е много опасно ако се получи лавинообразен процес на "отцепване" на територии на база на етнически "референдуми"... всеки нормален българин трябва да се сети за Родопите, Бургаска област

15

Темида

преди 6 години

До 17А Кримските войни Украйна ли ги е водила с турция. По мой спомен, а и по исторически факти. Русия е отвоювала Крим от Турците.Моля всеки да си проверява фактите, а не сляпо да гледа платените медии и да се съгласява с тях.

14

Анонимен

преди 6 години

АКО ТУРЦИЯ СЕ РАЗПАДНЕ ТОВА Е ИЗЕАЛНО ЗА БЪЛГАРИЯ , ЗАЩОТО ТУРЦИЯ ЩЕ ИМА ДОЖИВОТНИ ПРОБЛЕМИ СЪС КЮРДИСТАН И НЯМА И ДА СИ ПОМИСЛИ ДА ВЪРШИ МАГАРИИ В БЪЛГАРИЯ КАКВИТО И ДА БИЛО! :DТЪЙ, ЧЕ ГЛАСУВАМ С ТРИ РЪЦЕ ЗА НОВ КЮРДИСТАН В ТУРЦИЯ И КОЛКОТО ПО-СКОРО ТОЛКОВА ПО-ДОБРЕ :D

13

Анонимен

преди 6 години

КРИМ МОЖЕ ДА Е НЕЗАВИСИМА ЗОНА ДОРИ НЕ КЪМ УКРАЙНА НО НЕ МОЖЕ ДА Е ЧАСТ ОТ РУСИЯ!!!!РУСИЯ Е ПОДПИСАЛА, ЧЕ НЯМА ДА КРАДЕ ОТ ЗЕМЯТА НА УКРАЙНА ПРИ НИКАКВИ ОБСТОЯТЕЛСТВА КЪМ 1994-ТА ГОДИНА!!!ТЪЙ, ЧЕ ПУТЛЕРОЦИДИТЕ СИ ОСТАВАТ ПРЕСТЪПНИЦИ ЗАВИНАГИ!!!!!!!!!!!

12

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 13 - Точно в Иран през 1944-1946г. съществува кюрдската държава Махабад. Но там наистина ще е последно. Иран има най-много да губи защото ако там се отцепят, това ще поискат и другите народности там. А там персите са има-няма 50-60 процента. Останалото са Кюрди, Лури, Бактиари, Азери, Белуджи, Кашкайци и т.н.

11

Анонимен

преди 6 години

Хммм става интересно: Израел - за, Русия - за; САЩ - против, Турция - против. Според мен кюрдите няма да обявят независимост, но ще поискат да са равноправен субект в рамките на Ирак. Нещо като "Съюзна република Ирак и Кюрдистан. При това положение биха получили признание от почти всички.А относно едностранността на референдума да напомня: България обявява независимост на 21.09.1908г., но международното признание започва Април-Май 1909г. Така че има време.

10

Анонимен

преди 6 години

ПОЧНА СЕ!!!!ПЪРВО ЩЕ Е В ИРАК!! ПОСЛЕ ЩЕ Е В СИРИЯ И НАКРАЯ ЩЕ Е В ТУРЦИЯ!!!!САМО В ИРАН НЯМА ДА Е ТАМ НЕСТАА :D

9

Анонимен

преди 6 години

САЩ как си представя неедностранен референдум ? Кого да питат още? Израел ли

8

Анонимен

преди 6 години

Петрол ли нямат тия кюрди, че САЩ били разочаровани, наркотоци ли не произвеждат?!?!? Ех значи, как да направиме така че САЩ да са доволни???

7

Анонимен

преди 6 години

За Турция ситуацията е отпред змия, отзад магаре.Ако ударят лошо.Ако не ударят пак.За нас това е ОК.

6

Брееей,

преди 6 години

Съединените щати били дълбоко разочаровани. Това не е тяхна работа. Стига са поддържали напрежение в света. Да си гледат Америка и да не се бъркат в чуждите работи. Нагли кравари. Извиват ръцете на всички и налагат волята си. Дано някой най- после им свие перките. А и сатрапът Ердоган се е разпищолил и самозабравил. Той е направо за разстрел.Еее, идва време,когато всеки майстор си намира майстора,но много хора ще станат жертви на идио....тите.

5

до 3

преди 6 години

Кюрдите сa 20 милионa в турция по последни проучвaния. нямa дa се притеснявaте, сaмо се мaжете с вaзелин

4

Анонимен

преди 6 години

Значи може да бъде признат крим

3

дрaконa

преди 6 години

ердо сегa ще вкaрa още двaйсетинa милионa по зaтворите после един кючек, един локум ше удaри, пускa си сериaлa и мaшaлa ефенди

2

гербист от ЕНП

преди 6 години

Кюрдите като искат да обявяват независимост след като резултата от референдума е такъв. Но нека да е само в частите извън европейска и натовска Турция, там трябва да си замълчат. Не е редно да се говори за кюрди в Турция, все пак може и да има малцинство, но не е като в Ирак и Сирия.

1

Анонимен

преди 6 години

Щом може свободно Косово, може и свободен Кюрдистан, и свободна Каталуния.