15

Анонимен

преди 6 години

И кое му е вредното на глутена? Не е ясно, важното е да се създава паника, скандал, сензация и т.н.

14

Анонимен

преди 6 години

Не заради глутена и тези био измишльотини, а поради вечната ми борба с килограмите още от тинейджърка спрях, а на моменти хапвах ограничено количество пълнозърнест хляб и мога да кажа, че нито ми липсва, нито с нещо ми е навредило, само ползи. Да не говорим, че вече белият хляб дори ми е неприятен на вкус, когато все пак се излъжа да пробвам 2-3 хапки.

13

Анонимен

преди 6 години

Питам останали нещо което да не е вредно? Това е бизнес и нищо повече, заливат ви с измислици за да им купувате скъпите храни с етикет био.

12

Анонимен

преди 6 години

Моят дядо живя да 91 год.и хал хабер си нямаше какво е глутен и има ли той почва у нас.Ядеше само бял хляб и си пииваше по една домашна ракийка за разкош.Сега ни трвят с толкова много неща,че вредата от хляба е последната ни грижа.

11

Анонимен

преди 6 години

Яжте пълнозърнест хляб със закваска, не мая, и без подобрители, и ще видите разликата. Колкото по-мек е хлябът, толкова повече подобрители има в него. Те са проблемни, не глутенът. Но ако се зачетете в етикетите, дори пробутваните за пълнозърнести хлябове със закваска, слагат мая и куп други странни неща. Промишлено производство на хляб без *** в него, не е възможно. А хлебарници, които си месят на място продукцията, почти няма. Тъй че, просто си чешем езиците.

10

Анонимен

преди 6 години

И която е тази Елисавета? Куха лейка, чела интернет простотии произведени от някой самозван шаман, елегантно наречен от днес.бг "експерт". Глутена не е вреден, напротив хубавия хляб с високо съдържание на това вещество което се съдържа в повечето житни култури. Стига вече с тази масова психоза, за вредни храни, не може човечеството хиляди години да се е хранело с храни съдържащи глутен и изведнъж той да е вреден за нас - тотални глупости, за наивно-простовати хора.

9

Анонимен

преди 6 години

Вие какво си мислите, че като гледате царевица, домати и тн на село тези сортове не са Генно модифицирани ли? :)) Шегаджии. Това не ги прави отровни другари, а по-устойчиви на климатични условия, зарази и тн. Добре е като говорите за ГМО да разберете какво реално е това, а не да слушате бгмама.

8

Анонимен

преди 6 години

До СтефЩо не искаш ли да си купиш Глутен ФРЕЕ хлебче за 10 леа? Много е здравословно нищо, че е само въглехидрати пак.

7

Анонимен

преди 6 години

До БРАШНЯН ЧУВАЛМного моля разберете какво точно е ГМО преди да го намесвате навсякъде. Ако не беше ГМО технологията, индустрията с Папая щеше да изчезне напълно преди няколко години заради болести по растенията. В момента няколко държави имат подобен проблем с бананите. ГМО не значи отрова. Чули сте нещо някъде и всички го повтаряте като папагали.

6

Стеф

преди 6 години

Всъщност глутена не е вреден за никой освен за хората с алергия към него.Много стана модерно да се говори,че глутена е вреден

5

G

преди 6 години

"бялата сол, бялата захар и бялото брашно."Ако избягвате и "бялото" всичко е точно.Поздрави

4

Анонимен

преди 6 години

Глутенът е вреден само за хората с "цьолиакия". За всички отанали няма проблем. Големият проблем е, че хлябът и хлебнит изделия се прави от ниско-качествена пшеница и му се добавя какво ли не, все ведни примеси.

3

БРАШНЯН ЧУВАЛ

преди 6 години

... Глутена сигурно е НАЙ - МАЛКИЯ проблем на Хляба в България... ГМО - то и здравата химия , с която се тъпче и прави е доста ПО - СЕРИОЗНИЯ проблем !!! ........ Което , разбира се , НЕ Е ПРОБЛЕМ единствено на хлебните продукти , а на минимум 80 процента от всичко , предлагано на БЪЛГАРСКИЯТ ПАЗАР... Особено когато става дума за ПРОМОЦИИ В ГОЛЕМИ ВЕРИГИ !!! ..... Най вече месото и месните изделия.......... После се чудете защо имаме такъв СКОК НАГОРЕ за редица тежки заболявания за 20 години !!!

2

рики мартин

преди 6 години

Бялата захар в джибрите , вредна лие ? ;)

1

Анонимен

преди 6 години

Глутена не е вреден освен ако не си алрегичен... същото като лактозата. Аман от глупости.