66

А сравнение между шв

преди 6 години

Нищо ново от тази статия.Че то в НРБ до 1990 беше горе долу същото,е вярно не ми пращаха такси, а ходех с колелото навсякъде без да се притесняват моите родители,че ще ме отвлече някой педофил или ще ме блъсне някой дрогиран.Образованието ни беше бетон,но понеже сега живеем в демокрация и просперитет,трябва да платим някаква цена,а тя е много солена(справка днешното ни образование)

65

Анонимен

преди 6 години

статия в днес.бг: -хърватин си? Чудесно, учебници, храна, такси, учители по хърватски, всичко е безплатно !реалност: -учебниците ще ви струват 100 евро, таксито ще ви струва 20 евро, учителите са 100 евро на седмица, ако имате нужда от допълнителна работа имаме нужда от миячи на чинии в столовата - заплащането е 3,50 евро на час !

64

Социопат

преди 6 години

В България ако си обрзован ще се мъчиш ,тука треа си перде и да си чел само една книжка и си живееш във филма....

63

Безпартиен

преди 6 години

Важно е да вземем добрите практики и да си нареждаме нашата градинка. Хубаво е да сравняваме една система, не със завист или ако е със завист трябва да стане катализатор на нещо положително не на цъкане с език и чакане "да се оправим". Ако не дадеш няма кой да ти даде. Така е и при хората.

62

Анонимен

преди 6 години

В толерастка Швеция мигрантите изнасилиха 10 годишно момче. Момче! Те момичето си водят там да живее!

61

Анонимен

преди 6 години

Много са ми интересни всички,които постоянно важничат и се прехласват по чужбина ,колко са добре,колко са богати,колко им е дала чужбина,а си купуват билети на Райън еър още през пролетта за така жадуваният им летен " холидей " в България.Ми кажи бе,бай ***,трудно ми е далеч ,но дерзая !Същият и е този цур,вул хърватски.Сигурно дъщеря му е в шок от стрес заради новото предизвикателство,но той - ЕТО,ВИЖ ТЕ МЕ,В ШВЕЦИЯ СЪМ !!Аман !!

60

Медитериан

преди 6 години

Хубаво ,но климаъта е ужасен.....предпочитам да съм на Гръцки остров във фургон дори.В одалечените гръцки острови дават по 600Е на всеки за да живее там за да не се обезлюдява.При техния климат и морето на две крачки не ми трябва повече....п.п е и един казан за портокалова ръкия

59

Стоян

преди 6 години

До Анонимен54Не всеки, не лъжете хората. Тези който бяха членове на БКП можеха, да станат професори дори без знания. А ако не си от БКП те зачисляваха за враг на народа. И нямаш право на обучение.

58

Анонимен

преди 6 години

Ех, горките шведи:"Ние: Смятате ли, че вкъщи трябва да говорим на шведски с Леона?""Той: В никакъв случай. Вкъщи си говорете на хърватски. И не само това, би било добре веднъж седмично да учи хърватски като допълнително обучение."То така се интегрира чужденец - държавата да му плаща всичко, той да не прави усилие да говори местния език, да се преструва, че все едно си е в своята държава. За имигранти от европа, хайде, ще се оправят като цяло, ама племетата от *** на географията?

57

Анонимен

преди 6 години

Такава система е обречена на фалит, един ден шведите ще си скубят косите, но ще е прекалено късно, ще са превърнали страната си в едно голямо гето, а мързеливите имигранти свикнали вечно да ги хрантутят ще ги изтрепят до крак.

56

Сократис

преди 6 години

Направих си труда да проведа два разговора с мои приятели живеещи съответно във Стокхолм и Далбю-община Лунд. Твърденията са, че подобно училище (Лунден) няма и никога не е имало. Лунд е студентски град във Швеция, а Лунден (според Уикипедия) е град в Германия... Освен това несъответствие, се посмяха доста на идеализираната "творба" представена по-горе, която е чиста проба идеологическа диверсия.

55

Член

преди 6 години

Българското образование бе отврат, дано се пооправи...

54

нереалист

преди 6 години

До CrossFireКогато доходите ни станат като в Швеция и ние ще плащаме 60% данъци. Познат в Германия се осигурява на жесток процент вноски, накрая чисто му остават 2500-3000. По- добре да не сравняваме данъците, защото трябва да сравним и заплащането.

53

Анонимен

преди 6 години

Хубавата картинка обаче се разваля от огромният брой мигранти и съпровождащите ги масови изнасилвания и убийства. Където стъпи исляма, осиpa всичко.

52

футбол

преди 6 години

утре ще ги жмулиме яко шведите имаме да им връщаме много

51

Анонимен

преди 6 години

До АнонименОбразованието беше на световно ниво, и достъпно абсолютно за всеки. И най-големият cелянин от Горно Нанадолнище по време на социализма можеше да стане диригент, професор, учител(учител тогава беше престижна професия), директор на завод, ако имаше талант и качества за това. Имаше и много развита извънучилищна образоветелан дейност - читалища, библиотеки, образователни програми, театри почти във всеки град, във всяко село имаше кино и библиотека.

50

Анонимен

преди 6 години

До до патриотитеЗащо България това си ти, твоите деца, родители, роднини, приятели и т.н.. Припомними защо съвременна България ти е длъжна с нещо? Всъщност стягай куфарите и се махай, никой няма полза от вечно мърморещи нищоправещи пораженци, те винаги са били и ще бъдат в тежест.

49

нереалист

преди 6 години

До -Така ли? На съдбата му ли се присмивам? Или на завистта, която носи в душата си? Дай пример къде се присмивам на СЪДБАТА му! Че и тръгнал думите ми да извърта, не стига, че грачи и храчи под статиите, ами за СЪДБА ще ми пише!

48

Исмет

преди 6 години

А аз още правя опити да прифана *** уйко амет...

47

-

преди 6 години

До до патриотите 48Защото не всичко е пари, прителю.