31

Анонимен

преди 6 години

Нали според журналистите си внасяме бежанци ислямисти точно за да ни хранят, а и интегрираме ромите (не алкохола) и те ще плащат пенсии. На редакцията на Ивенстор например ще я плащат Цар Киро и Мустафа от Афганистан ;)

30

Анонимен

преди 6 години

Какво прави в момента държавата, като ни задължава да плащаме осигуровки? Задължава ни да се отделяме от заплата, като спестяванията да не са при нас, ами те да ни ги пазят и като дойде врем уж ще ни ги върнат. Вярва ли някой, че всичките пари, които е дал държавата да му ги пази през всчики години, които е работил, ще му ги върнат после да си поживее поне 10 години преди да умре? Защо ние сами не си пазим спестяванията и сами не си правим сметките?

29

Анонимен

преди 6 години

До БПФТака е бе, не спорим за НОИ въобще.Трябва да бъде ликвидиран и да остане евентуалмо с някаква социална функция за старост - да не мрът от глад тия над 65 или 70 дето нямат друго.....макар, че ако зависи от мен, да са мислили на младини.Но за сегашните, нама как, ще трябва да идат всички на 300 лева от бюджета и който иска повече, да си е спестил или да му дават децата.

28

Анонимен

преди 6 години

Е споко бе гурбетчия,да не стане да фалира първо системата на държавата в която си,и тогава да се наредиш за 300 лв пенсия у нас.

27

Анонимен

преди 6 години

БПФ, само дето не си казал и името на ПФ в които да "се осигуряваме"....алЯнц нали? :)))

26

хора

преди 6 години

Никъде в ЕС държавните служители,военни,полицай,прокурори,съдии,чиновници не плащат данъци и осигуровки,само у нас народа им плаща всички привилегии а те за награда съсипаха и ограбиха народа,до кога така?

25

Анонимен

преди 6 години

До БПФТия пенсионни фондове са ЧСТНИ и ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ !!!!!Аз нямам нищо против да ги направят (да останат) само 3-тия стълб - ДОБРОВОЛНИ.Който балък иска да се осигурява в тях и да му взимат 5% такса вход и още 1% такса "управление", без значение, дали са на загуба за годината.

24

иванова

преди 6 години

истината това истината онова, най голямата истина е че много се краде, на всички нива, де що има държавна структура се краде и краде! и защо го слушате този *** и той е от тяк!

23

икономиката глупако,

преди 6 години

там е разковничето Силна икономика силна държава - решават се всички проблеми. НЯмя индустрия, само с глоби, фондове и далавери не става. Туризъм, ала бала, услуги, търговийка...Инженер с по- малко от 3 бона не тр. да има, другото е бошлаф...

22

Анонимен

преди 6 години

бг "бизнес", ако бъде сложен на мястото му, лесно се решават всички проблеми - норма на печалба 50- 70%, производителност - 2 пъти по ниска от ЕС (пи 5-10 пъти по -ниски заплати). Значи тук е резервоарът, който можем да изцедим, а не пенсионерите - вдигаме 2 пъти ср. запалта, вкарваме закон за спекулата - печалба пр. 10-15 % и така доходите скачат 4 пъти. Хоп - настигаме ЕВропа! Има и за пенсии, за самолети, образование, магистрали, полиция, здраве, кадрите се връщат в БГ, няма демографска криз

21

ПЕНСИОНЕР

преди 6 години

До ГУРБЕТЧИЯНАДЯВАЙТЕ СЕ ДА ИЗМРЕМ ДОТОГАВА!КАКВОТО ЗА НАС - ТАКОВА И ЗА ВАС.......

20

Анонимен

преди 6 години

Първо ще останем без народ,а от там и без пенсии.Тези,които мизерията не ги плаши и раждат по 10 деца,няма да ви осигурят пенсиите.Така че,стягайте се и раждайте.Иначе ни е спукана работата.

19

Анонимен

преди 6 години

Парите за сегашните пенсионери, ще дойдат, от където идват и сега - от ДАНЪЦИ.Сега около 5 милиарда идват от данъци и само около 4.5 милиарда от осигуровки (които реално са пак данъци).Пенсиите ще се намалят драстично особено за ченгенца, милюцинери и военни, които получават макс, при това още на младини.300 лева на всеки е предостатъчно за физическо оцеляване.300*12*2100000 пенсионери=7.56 милиарда лева. Даже ще намалим пенсионната тежест върху бюджета.

18

Анонимен

преди 6 години

"Истината е, че от края на 1990-та година раждаемоста при българите намаля катастрофално"Раждаемостта в България не е спирала да намалява още от 1950 година, когато е била с коефициент 25, а 1995 коефициента е бил 8,6. В момента е 9.2. Това е броя родени за година на 1000 души от населението. Населението след 1995 година намалява най-вече поради голямата емиграция и високата смъртност.

17

123

преди 6 години

Нее възможно, то вече е факт.

16

онбашията

преди 6 години

всичко сладко, трае кратко, и няма тука "освен ако", просто трае кратко и това е.

15

До zeus

преди 6 години

Решението е по сложно от това. Ако сега се персонализират партидите, от къде ще дойдат парите на сегашните пенсионери? Те също заслужават да получават (при това повече от сегашните нива). Евентуално идеята с персонализираните партиди е постепенно да се увеличава делът в частните пенсионни фондове. Там обаче проблема е друг - когато имаш фонд собственост на офшорна компания (най-големият в България), евентуално може да последва съдбата на КТБ, Материята е доста сложна...

14

до 8 това е

преди 6 години

Показваш особено голямо неразбиране на това, за което пишеш, което избива в лъжи.

13

Анонимен

преди 6 години

Солидарността трябва да отпадне. Няма друг начин.Да се осигурят ЕДНАКВИ, минимални пенсии на всички - т.нар. социални, за възраст над 65 (може и повече), които да стигат за физическо оцеляване.Всичко друго с индивидуални, наследяеми партиди.И да се ликвидират частните, насилствени пенсионни фондове-крадци. Хората да си получат личните партиди от там.

12

Анонимен

преди 6 години

Стигне ли се една държава да не може да изплаща пенсий това значи национална катастрофа