19

Човек от провонцията

преди 6 години

Заплатите в новите чужди инврститори-робовладелци са 700 лв Брутни или 550 лв. Чисто. За какви 1300 лв говорим, аз не познаеам такъв човек с толкова на месец.

18

Анонимен

преди 6 години

родиш ли се българин получаваш калкулатор да си пресмяташ месечния бюджет, че инак те чака глад и мъка

17

мутра

преди 6 години

заработвам към 12000-14000 на месецкато платя на *** ми остават към 3000мъка бе мъка ама без *** не мога да ходя.

16

Анонимен

преди 6 години

тези сметки за да ядеш в къщи. Искам да видя с 1300 лв как ще отидеш 2 пъти на ресторант и то да си платиш за 1 човек, а ако имаш семейство да оставиш 100 лв за 4ма в средно статистически ресторант, да кажеш имаш РД, детете ти има РД и т.н.. Най-изогдно е да се ядат хамбургери целогодишно. За РД взимаш по един еклер и всичко е наред.

15

Анонимен

преди 6 години

г/д сметката е вярна... но като се сетя, че моята кола струва 2000 лв най-най-много и плащам данък 200 лв... се сещам, че дойде време да го плащам... а после и гражданска още 150, уф и преглед.... и дано това е... и догодина пак. Тоест едни 400лв ако не си спестявал цяла година не знам как може да се платят с 1300 лв заплата...

14

Циник до 17

преди 6 години

Само за по-миналата година - гадната Германия ни върна 4800? данъци...Ама щом си рекъл.....почвам да събирам куфарите!!!ПхахахаIRONIE OF!

13

Бочко Кратуната

преди 6 години

До ЦиникВ Германия плащат по-малко ко знаИш ти бе ние гоним Швейцария!

12

Анонимен

преди 6 години

Абе как 1 355 лв e общият доход средно на лице от домакинство през второто тримесечие на 2017 г.На сайта на НОИ за 2017 дават средна заплата 1 023 лв. Да не говорим, че и двамата възрастни в семейството ми работим на заплати над средната /чисто/, но сме четириленно семейство и средно на месец ни се полагат по около 800 лв на човек /от тия пари не са взети разходи за сметки, транспорт, заеми, данъци и тн/. Тия съвсем ни взеха за мезе!!!

11

Циник

преди 6 години

Цифромания някаква...естествено не е обяснено - как аджеба са стигнали до 850? на глава??? Спокойно можеха да пишат и 2000лв.Та да направим сметката - грубо 1400лв. на човек в семейство с 2 деца - прави 5600лв. месечно....че да зема да се връщам от Германия тогава...то рая е в България...пари , като шума!

10

Анонимен

преди 6 години

Какво друго ни остава? Тези хора рушат мечтите ни! Тези хора крадат суджуците ни! Тези хора спират музиката ни! Как може да търпим тези изедници?

9

Е

преди 6 години

80 евра тук в Мойчланд ги дават за вечеря навън.И не, не са бачкатори. В неделя никой не работи. Едно розе от Франция е 4 евро, са лечение в болница не доплащат телевизия, нито възглавница.В общи линии в България е *** и жално, че се обяснявай, че е нещо друго.

8

Анонимен

преди 6 години

Това възторжения ни премиер дали го чете , или "захласнат" по глобалните проблеми , той , ако му се даде възможност, ще ги реши от раз , не му остава време да "поглези" народа си

7

Анонимен

преди 6 години

На някои им остават 2160лева,на други 160 стотинки.А има и такива които въобще не знаят колко харчат и какво им остава.Други пък не харчат нищо,защото държавата им поема всичко.Сетете се кои са те.

6

Циник

преди 6 години

"1 355 лв. e общият доход средно на лице от домакинство през второто тримесечие на 2017"Тва как сте го сметнали?Средно от "държавния сектор"? Барабар със заплатите на министри, и депутати ли?Те толкова дебелашка лъжа - браво!

5

Анонимен

преди 6 години

Според тиквата всичко е наред, понеже той е милиардер.

4

СУДЖУК БЕЙ

преди 6 години

е няма как да има и за ВАС и за МЕН, суджука нестига за всички

3

Анонимен

преди 6 години

Разходите са много по малки ако хапваме един път седмично и ограничим до крайност водата,тока,тютюнчето,ракийката и други глезотийки.Много се разглезихте с по един калпак с парици за нищо работа.

2

zeus

преди 6 години

Ихаааа, 10 процента увеличени доходи и дефлация, направо сме Швейцария на Балканите, само където заплатата ми не е мърдала от години...

1

Анонимен

преди 6 години

Зависи колко получавате.На някои хора и толкова не им остават.