36

Анонимен

преди 6 години

И най-гадното е, че много от тях пак ще са излъгани, защото получаващите минимална пенсия + наследствена такава или други добавки, няма да вземат нито лев. Това е Биби и номерата му не са ясни само на заблудените гласували за него.

35

Баце

преди 6 години

Абе трябваше да вдигне и другите пенсии с по 20 ст. та БСП да получи справедливост.

34

Анонимен

преди 6 години

Пада им се на страхливите пенсионери. Боко намали им със 100 лева пенсията им бе и ги дай тия милиарди за магистрали, те *** пак ще гласуват за теб .

33

Гюнтер

преди 6 години

ГАВРА И ГЕНОЦИД!!!да живей евроатлантизма и нато!!!да живей Банкя,Сирищник и паси!

32

Анонимен

преди 6 години

***, увеличавате пенсиите с 9 евра и ни проглушихте ушите. Некадърни сте, крадливи сте подигравате ни се.

31

Анонимен

преди 6 години

Тъпите пенсионери пак бяха излъгани да гласуват от гербаджии и "патриоти". Сега да си сърбат попарата. Теглиха им шута - ненужни са до следващите избори, когато пак ще ги преметнат с обещания.

30

Анонимен

преди 6 години

в България всичко се води пенсия трябва да се отделят социалните плащания от реалните пенсии давани за направени вноски.

29

Анонимен

преди 6 години

Четете по-внимателно.На 200 лева се увеличават САМО нормалните пенсии (за възраст и стаж). Социалните пенсии за възраст без стаж, НЕ СЕ увеличават.Проблемът е, че такива "социални пенсии" ще почнат да получават разни програмисти, лекари, високообразовани специалисти, учили до 27-8-30 години и нямащи простотията, наречена стаж, въпреки, че после (дакажем над 30 години) са внесли ХИЛЯДИ левове повече от някой продавач в подлеза.

28

Анонимен

преди 6 години

Значи така ... който не е работил и съответно не е внасял осигуровки ще получава пенсия равна на онзи, който е работил и е внасял осигуровки макар и върху малък осигурителен доход.ИЗВОД: Няма нужда да се внасят осигуровки и да се работи след като в крайна сметка ще се получава същата пенсия.

27

Анонимен

преди 6 години

Какво значи "трудов стаж"???С какво допринася "трудовия стаж" в реално измерени, към фондовете на НОИ, ако се осигуряваш 40 години на 300 лева?Ако някой е работил "само" 30 години, но се е осигурявал на 1000 лева, той е допринесъл много повече от теб с "трудовия стаж". Категорията "стаж" е вредна и трябва да отпадне. Да се гледа САМО реалният принос в системата.

26

Анонимен

преди 6 години

Увеличава се минималната пенсия, т.е. социалната помощ за хората, които никога не са работили. А пенсиите на тези, които имат дългогодишен трудов стаж остават същите, т.е. средства, с които едва, едва да се оцелява. Падение за България. Нямало пари за увеличение на пенсии, а има стотици фамилии с имущество за милиони.

25

%%%%....

преди 6 години

Когато Костов беше премиер, индексирането на заплатите ставаше с ЕДНАКЪВ ПРОЦЕНТ ЗА ВСИЧКИ! Пенсиите се индексираха по същия начин! Правеха го и след него. А сега се стопява една разлика от около 25%...Не е справедливо! Не е ! А ако се "осъвременява", ползвайте формула, за да получат и по-новите и виско пенсии някакъв справедлив процент ръст!

24

ТКЗТ

преди 6 години

Едва при третия мандат на БХ башбаканът вдяна да увеличи най-ниските пенсии. Докато има мат'рял да гласува за БХ индексиране на пенсиите ще стане чак при 33-ия му мандат. накратко ТКЗТ(Трай коньо за зелена трева!).

23

Анонимен

преди 6 години

БУНТ! НА ОРЪЖИЕ! ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ! ТУК ЖИВЕЯТ САМО ТУРИСТИТЕ!

22

Анонимен

преди 6 години

На никой от тези в сегашният парламент не му трябват "учили и работили" не си ли го разбрал? Те си имат непоклатим матрЯл, който за 20 лева, кИбабчИ и бира ще гласува както искат.До 2022 има милиарди евра за усвояване, пък и от бюджета ще се краде колкото може, после........те си имат къщи, вили, коли и яхти по Франция, Англия, Германия или Швейцария, а децата им отдавана вече учат там.ВИЕ *** *** матрял такъв!!!

21

Анонимен

преди 6 години

До ВъзмутенТова правителство ще ни довърши окончателно особено тези дето сме учили и работили!

20

Анонимен

преди 6 години

ПЪЛНА ЛЪЖА ТОВА Е УПРАВЛЕНИЕТО НА ГРАБ И ПАТРИОТИТЕ!!!!КАТО ВДИГНАТ МИНИМАЛНАТА ПЕНСИЯ ВСИЧКИ ТЕЗИ СУБЕКТИ ЩЕ ИЗГУБЯТ ЕДИН КУП ПРИВИЛЕГИЙ!!!НАЙ-МАЛКИТЕ ПЕНСИЙ С ПРАГ ДО 200 ЛЕВА ИМАХА ЕДИН КУП ПРИВИЛЕГИЙ ЗА ОТОПЛЕНИЕ И КАКВО ЛИ ОЩЕ НЕ И СЕГА ЩЕ ИМ ГИ ОТНЕМАТ!!!РЕАЛНО ДЪРЖАВАТА НИЩО НЕ ГУБИ А МОЖЕ И ДА ПЕЧЕЛИ ОТ ТАЗИ ОПЕРАЦИЯ!!!----------ИЗБОДА ОТ УПРАВЛЕНИЕТО НА ГРАБ САМО ЗА НЯКОЛКО МЕСЕЦА Е УВЕЛИЧЕНИЕ НА ГАЗА И ТОКА И ВОДАТА

19

някой

преди 6 години

Ами...какво да коментираме нещо, което е до болка познато.Когато ББ раздава порциите, пенсиите се замразяват.Колко години вече?Само преди месеци се разкайваше за ниските пенсии и доходи и обещаваше повишаването им. Но много бързо забрави или пък най-нагло е лъжел и лицемерничал.Най-ниските пенсии са СОЦИАЛНА ПОМОЩ и би следвало да се изплащат от СОЦИАЛНОТО МИНИСТЕРСТВО.Ало, БСП и останалите партии защо мълчите?Или пък едва-едва повдигате въпроса, колкото да не е без хич. Само хленчите.

18

Анонимен

преди 6 години

Пенсиите трябва да бъдат премахнати. Всички.Да се заменят с доброволни застраховки "старост", "инвалидност", "безработица" и т.н., а на ВСЕКИ български гражданин, над 67 години, да бъде осигурявана по кофичка кисело мляко и половин хляб на ден в натура, срещу купони. Всичко друго "пенсионерът" да си осигурява, застрахова, спестява, инвестира САМ, колкото, когато и както иска.

17

Анонимен

преди 6 години

От новия месец минавам на минимална , на четири часа. Така, като се пенсионирам на мен ще увеличават.