48

Анонимен

преди 7 години

1-во украйнците ходят да работят основно в Полша, заради липсата на езикова бариера и по-високото заплащане, молдовците в Румъния пак по същите причини, лично аз се съмнявам да има някакви желаещи да дойдат при нашите хотелиери особенно от тия 3 страни, още повече че в тях България се възприема като страна посещавана от руснаци, а те хич не харесват руснаците, но като цяло за мен е абсолютна глупост дори и да се дискутира внос на работници, при положение че близо 1,5 млн българи работят извън БГ

47

барман

преди 7 години

Синдикатите в бг. са като всичко останало - посткомунистически запъртъци.Ако има силна синдикална организация на служителите в туристическия бранш, която да не допуска работа за под 10 лв. на час, нещата ще се наредят. Напр. сервираш 12 часа - 120 лв. + бакшиш, като за наше село бива. Ама ние сме мрънльовци и чакаме "държавата" да се пазари вместо нас за труда ни.

46

Анонимен

преди 7 години

Като ви ритнат по главите, получавате 50 бона еврозелено и няма нужда да се трепете повече, освен ако не искате да удвоите сумата

45

Анонимен

преди 7 години

Ще се видят в чудо тия македонци,украинци и молдовци!Като почнат селските номера на нашите пишман хотелиери и ресторантьори,втори път няма и да помислят да стъпват тука!*** ся пари нямаме,айде изчакайте до другата седмица,*** тука едни удръжки за липси,за чупливост,за извънземните.....*** вие много ядете,много почивате,никва работа не вършите...само нерви да имат да траят!

44

до 47

преди 7 години

Добре бе, колко трябва да си смотан за да дойдеш в Тиквостан я ми кажи не можеш ли да идеш в Гермавия със работна виза от Молдова, а украинците се пишат бегълци и влизат легално там НПО-тата ги поемат. Ето ти обява от ***. Набирам персонал да имат висше и да знаят 3 езика заплата 600 кинти.

43

Анонимен

преди 7 години

Не е нужно да се прави нищо, защото това е кьор фишек за народа! Под 1000 лв заплата в България си жив - умрял.

42

До 44

преди 7 години

Реалността те оборва. Разбира се, че би било най-добре това, което казваш да е истина, но докато не вдигнем производителността на труда и добавената стойност на предприятията, дори и да стане, то ще е изкуствено и ще изгърми в един момент. Аз съм привърженик на устойчивото развитие, и това, което се случва, според мен е нормално. Да видим кой ще се окаже прав... :)

41

емигрант от 22 г

преди 7 години

Колкото и да се плюе по тази част ...,нещата точно така са. Желаещи от др. страни с по нисък стандарт идват у нас...... Както и ние търсиме по-високо заплащане в ЕС , САЩ, Автралия, Израел.....Да се вдигат заплатите.....Това е истината..., но пак ще има емигранти....

40

Анонимен

преди 7 години

Като гледам главния " браншовик" какви глупости треска за шведските туристи , ми е ясна работата!

39

бдинец

преди 7 години

От 15г. сушам ,как щели да наемат евтина работна ръка от Сърбия,Македония,Украйна,Молдова,но не казват колко успяват да излъжат да се хванат на работа,и колко повтарят сезон.Не ,че няма,но те са малко с оглед на големите напъни за чужди работници.Просто по-бедни от нас май няма.

38

До 17

преди 7 години

Нормалният ход на нещата е да няма бедни работещи в България и с МРЗ при 2ма работещи в 1семейство с деца да може да си покрие елементарните месечни нужди, а не да сечуди как да свърже двата края.Всичко друго е порнография и мазохизъм

37

Анонимен

преди 7 години

Аз предлагам да започнем кампания, да информираме хората от тези страни къде идват да работят и за какви пари ще работят и че почивка за тях няма да има и че вероятно според шефа им, ще бъдат ритани в главата.

36

Анонимен

преди 7 години

Хахаха, я да видим сега кой ще работи за 460лв и то с осигуровки :)))На 12 часа работен ден и без почивка :))

35

Анонимен

преди 7 години

Абе, а грамотни журналисти откъде ще внесем?

34

sante_дog

преди 7 години

Тях ще ги ритат ли шведите?

33

Анонимен

преди 7 години

Когато дойдат да работят за 500 лв. , тогава ще цъфнат налъмите в България!

32

Дани

преди 7 години

Значи бранша "настоява" за да наема по-лесно чужденци защото не иска да вдигне заплатите на заетите в туризма и вместо местните да получават парите те да изтичат в чужбина колкото и да малко да са? Ами да фалират тогава браншовиците.

31

Анонимен

преди 7 години

Увеличавайте заплащането и ще имате персонал.

30

Анонимен

преди 7 години

Сутринта на празна бензиностанция чакам 10 минути някой да ми зареди колата, защото не искам ръцете ми да миришат на петрол. С лежерна походка се задава възпълна "бразилка" с униформа. Да не сте минали на самообслужване - правя опит да се пошегувам. - Кааво исхаш ти беее ?!? Сам ни моиш ли да си зареждаш ?!? Къв мъж си ти беее ?!? Ни *** глеай ?!? Хайди казвай колку да ти слагам ?!? ... Шах с пешката и мат !Такива ще са вече служителите за 500 лв. заплата. Свиквайте !

29

Анонимен

преди 7 години

Целенасочена политика на Герб за поддържане на ниско жизнено равнище. Строго изпълняват нарежданията на Брюксел.