79

Бизнесмен

преди 6 години

До АнонименМу хубаво бе, напускайте, аз не се оплаквам, вие се оплаквате. При мен треперят да не ги уволня, не се оплаквам, има дастатъчно кандидати за работа и чакат даже, а вие напускайте, много ви здраве, ходете другаде на високи заплати, кой ви спира.

78

до 81

преди 6 години

Цял живот съм бил стругар. И тогава и сега.

77

Анонимен

преди 6 години

очаквам следващата статия на Домуса и кръга около него с реването за липсата на кадри :)

76

Plankton Weed

преди 6 години

За заплатата ли пиататеееееееее? Ами Виждал съм но няма.Кой обича да си дава паричките бе братко мили?

75

Капиталист

преди 6 години

Минималната заплата може да се внигне, ние ще орежем по високите, няма проблем. Ние капиталистите прелагаме обаче и нещо по сициално - стъпаловиден данък за работниците - който взима 1000 лева 20%, 1500 - 30%, над 1800 лв 50% данък - така е на запад при капитализма. От тези които работят за повече се взима и се дава на тези които работят за по малко. А не да товарят капитала с такси и данъци. Проблемът със заплатите е проблем на работещите, стъпаловидния данък преразпределя справедливо!

74

Анонимен

преди 6 години

До Бизнесменми те напуснаха бе ***, точно заради такива червени пишман бизнесмени като теб, ай ся чакайте индици да Ви дойдат по моерето за работа и ревете че немате кадри

73

Анонимен

преди 6 години

Стига с тази производителност на стоки. Вече сме в информационното общество, а не в индустриалното. Услугите и интелектуалните продукти заемат равно място с реалните в напредналите общества. Малта и Люксембург например не произвеждат никакви материални стоки, освен сувенири, но въпреки това си живеят в пъти по-добре от индустриалните държави.

72

Анонимен

преди 6 години

До до 50Тогава ще внасяме хляб от ЕС на 1 евро и хлебаря ще си помисли на колко ще го продава и или ще спуска кепенците. Не бъдете късогледи - те и сега цените са ни като в Европата, но заплатите са "гола мътна вода" от дъното!

71

анонимен

преди 6 години

80% от частния бизнес е в сивата икономика. И при равни други условия ,производителността ще добие други измерения. Като секнат и еврофондовете 21/22г , картинката ще е плачевна

70

Бизнесмен

преди 6 години

А вие защо работите за ниски заплати бе? Не работете, защо работите! Като виждате, че произвеждате продукт за милиони и вместо с печалбата от този продукт да ви плащат 5 хил лева заплата, вместо това ви плащат 500 лева що работите. А аз си купувам ягуари и БМВта и имам три 19 годишни любовници. Не работете, напуснете, да фалират бизнесмните, махйате се, трошете си глават другаде, ходете в Германиа, прав ви път и много сполука и високи заплати, що работите за 500 лева, а не напуснете?

69

Анонимен

преди 6 години

Абе щом се налага да внасяме молдовци и украинци за летния сезон по морето не е чак толкова зле при нас. Ниски са заплатите, но и стандарта на живот е нисък. Купете си бутилка водка за 5 евро в чужбина. Или дайте 200 евро за двустаен апартамент във Варна изцпло самостоятелен широк център.

68

Гошко

преди 6 години

Искам само да google-нете кой е най-големият износвач в ЕВРО Зоната и кой дърпа най-много за нея.

67

pomne6t

преди 6 години

До Анонимен 69Че ти какъв си бил за да вземаш 380 лв. Военен с голям чин, висше ченге или партийна номенклатура.Аз като обикновен инженер в производството вземах 160-170 лв.За нищо не стигаха.

66

Пешо

преди 6 години

Българите сме станали голеееми злобари. Що не се стегнем като японци, или поне като германци и да станем по-отговорни... Не може...Пречи ни чалгаджийщината...... Ми тогава кво искаме!

65

Анонимен

преди 6 години

Така е проблема не е държавата или ЕС . Проблема са алчните ни бизнесмени!!!

64

до 60

преди 6 години

Заведенията са пълни, защото има много безработни, които киснат на едно кафе цял ден. А защо на запад през деня кафенетата са празни. Само пенсионери и някой турист ще видиш вътре.

63

Анонимен

преди 6 години

"ние говорим единствено за мин. заплати, пенсии и други социални помощи."Без силна социална политика една държава е загубена, особено псевдо-държави с високи нива на корупция и непотизъм, като България.

62

Анонимен

преди 6 години

За производителност трябват технологии и инвестиции. Запада никога няма да го допусне, за ЕС ние по дизайн сме депо за евтина работна ръка и пазар за техни стоки, а не производители конкуренти, те сми си произвеждат предостатъчно и качествено. Вече 10 г. ни използват и си играят игрички с нас - това го заяви в прав текст дори Борисов. Бъдещето на България е с Русия в Евразийския икономически съюз - там са суровините на света, там са нашите пазари, там е даже и нашият етнокултурен код.

61

реалист

преди 6 години

Ако работника днес изкара 50 лв, работодателя му взима половината. Но ако работодателя има 1000 работника, днес ще изкара 25 000, а работника ще си остане смизерните 25 лв. Където има алчност, там няма няма справедливост. А по алчни от наште работодатели няма.

60

Анонимен

преди 6 години

Производителността ни не зависи от нас, а от псевдобизнесмените -мутри.