221

vazovski zavodi

преди 7 години

proizvodstvo si imame....mojem da go po uvelichim....:) potrebleblenieto vatre v bg sasto...:)imame obsta programa s ban i beseka...;) unesese... oone ;)

220

До 298

преди 7 години

На тях роби не им трябват, щото идръжката им ще е по- висока от 1МРЗ.С 1 заплата човек не само трябва да може да живее, но да отгледа, възпита и образова деца. При 350 лева чисто на месец маже да живееш на улицата, ако нямаш панелка от лошия социализъм, но деца не можеш да гледаш.

219

GHost

преди 7 години

Нормално е, когато искаш да манипулираш данните използваш проценти!Отделно като нямаш производство няма как да имаш висок БВП.... не става само на търговия, вижда се това от Гърция, вървим към фалит, и след 2020 като спрат парите от ЕС .... който ял ял...

218

Честен

преди 7 години

90% от КРУПНИТЕ богаташи са свързани по един или друг начин с другарите ПРАВОИМАЩИ от редиците на БКП. Т.е. ПАК СА СИ ПРАВОИМАЩИ.В тази връзка: На 10.IX.1944 г., партизаните изведнъж станаха в пъти повече от тези на 8.IX.И същите тези *** бяха правоимащи преди и сега.Ще ме подкрепите ли, за:: ХИПОТЕТИЧНО:Ако комунистите пак завземат властта, същите тия "ДЕМОКРАТИ" моментално ще се преобразят в ПЪРВИ комунисти. И то репресирани.

217

Съвет

преди 7 години

Предлагам работниците да плащат на работодателите дето им осигуряват заетост. Иначе какво ще правят по цял ден без работа? Много е скучно.

216

#КОЙ

преди 7 години

"...да работят в България или в български предприятия за определен период от време." Звучи доста патриотично - КОИ са тези български предприятия(броят се на пръстите на едната ръка), които стимулират младите, отварят вратите си и обучават студентите - бъдещите строители на "Демократично общество", така че тези Дипломирани хора да останат да работят в България?! Със ставка от средно 3~5лв на час очаквате младите да работят в държавни предприятия и Български фирми?

215

юбералес

преди 7 години

На този председател Велев му пиша двойка по икономика. Производителността в БГ е низка, защото мин. заплата е низка. При висока заплата е рентабилно да купя машини, които да заместят хората и така вдигам производителността.

214

Боне Крайненеца

преди 7 години

Ние, наивните овце, които останахме в тази ...... държава, апелираме към индустриалния и всякакъв друг капитал, дето крие печалба и данъци и трупа милиони за сметка на заплати от 400 лева, имаме АПЕЛ: Премахнете изобщо заплащането на труда, господа Честни частници, и върнете робството, кво чакате, сега е момента.

213

ЖОРО

преди 7 години

Тоя вече не мога нито да го гледам, нито да го слушам.Когато накара ТЪПИЯ СИ БИЗНЕС да работи на 30,А НЕ НА 300 процента печалба, тогава да излиза и да дава ъкъли как ще се оправим.Или иска да вдигне още ПЕЧАЛБИТЕ на тъпите работодатели, та да могат да си купуват още по скъпи коли и да строят още по големи къщи.

212

Така е

преди 7 години

До Капиталист 272 Точно заради роботизацията в производството, не може да има голяма заетост.Затова трябва да има гарантиран минимален доход за оцеляване на всеки безработен.Явно е необходим нов обществено политически строй.Социален капитализъм или капиталистически социализъм както в Скандинавските страни.Но това със социализъм не може да стане.

211

ГРАЖДАНИН

преди 7 години

Асоциацията на индустриялния капитал вместо да настоява за премахване на мин заплата по целесеобразно е да се премахне разпоредбата от 15 о8 2015 г по чл.69 от КСО според която в държавните предприятия и ведомства служителитене са на минимална заплата и получават заплата и пенсия без да прекратяват правоотношенията .и след навършване на пределна въздраст.

210

До 295

преди 7 години

До 90- та година България не беше Столипоново, а индустриална държава с развито земеделие и образован човешки ресурс. Ей тия, демократ - капиталистите я направиха ***.

209

Анонимен

преди 7 години

До РаботодателНе ми ДАВАШ заплата, а ми ПЛАЩАШ стоката труд.Не си длъжен да я купуваш, ествествно, но аз решавам за колко да я продам, нали?Както ти решаваш твоята стока колко струва.

208

Анонимен

преди 7 години

"Защо да плащам на 20 работника като мога да купя поточна роботизирана линия с 2ма работмика и ще ми излезе много по евтино и с 5 пъти по висока производителност и 10 пъти поголяма печалба." - то се иска и акъл бре човече, тия 2ма работника ще трябва да са високо квалифицирани инженери за по 5-10 000 заплата, отделно ще трябва да плащаш за поддръжка на ИТ-тата от където си купил високотехонологичната ти линия, а там те взимат милионки на година, а да и се надявай да не срат поддръжката,че нова

207

men

преди 7 години

ами ше станем работодатели, проблема е че пред вратата ни цъфват ГЕРпъ, бесипе, ДеСиПе и т.н. червени организацийки и се почва с рекета. ако не си от техните ти спукват далака от репресии, дупене и изнудване. и все малко им се вижда. примери мога да дам над 10.

206

Анонимен

преди 7 години

До КапиталистЧудесно, гледай обаче да научиш роботите да ядат, да носят дрехи, накратко да имат нужда от всичко, което произвеждаш, за да има смисъл да го произвеждаш. А да, и роботите да ви ходят в хотелите и ресторантите, да ви купуват колите.DСами ще се затриете.

205

Реалист

преди 7 години

Велев, не лъжи.Производителността е 40% от средната за ЕС , а заплатите са 20% от ср. за ЕС. Тези данни са изнасяни поне 10 пъти в медиите и ние помним.Разликата от 20 % е във вашите джобове.Лъжец.Да се въведе минимална почасова ставка от мин. 5 лв. и от тук на там си договаряйте колективните заплати.Ти си за пребиване.

204

Анонимен

преди 7 години

То капиталист без капитал не се става, а капитала го откраднаха тия с бентлитата, или го нарязаха за скраб, или превърнаха в хотели, яхти и вили по света, щото толкова им е акъла и възможностите.

203

Само СДС

преди 7 години

Хаха нали *** ви викаха, че държавата е лош стопанин и като стане всичко частно и като додат западните " инвеститори" ще заживеете като на запад, а вие скачахте с двата пръста нагоре... а сега май ревете за бай ви Тошо. Че тогава имахме средноевропейски жизнен стандарт, а сега - средноафрикански. С 2МРЗ можете да си наемете панелна гарсинера в София и да й платите тока, водата и парното...

202

men

преди 7 години

ако не си забелязал доста хора просят вече. къде ще избегат псевдо-фирмичктие дето освен да изнасят бали с пари друго не правят. в африка ли ще отидат, само дето сърния като не му платят или го подържат гладен и ще фърчат глави и нагризани плешки. от бугаистаня по ефтино нема. нема албания, нема македония, нема грузия, нема африка. бетер сме от 80 прпоцента от държавите по света. набийте си го в каските.