187

Нико

преди 7 години

Те да бяха и 1000 лева. Искам да видя с очите си работодател който предлага 1000 лева заплата а, младежът отказва.Нещо май са се объркали със сумата.Да повечето биха отказали 500-600 лв,но на хиляда се съмнявам.

186

Гробокопач

преди 7 години

Разберете, произведеното от вас, винаги е много повече, отколкото ви се заплаща. Останалият капитал генерира за работодателя обществено положение и власт. Така той изработва своята недосегаемост и става политик. Пресен пример е примерно Марешки, за Борисов въобще не говорим;)))

185

Анонимен

преди 7 години

На всички без опит и претенции пожелавам те самите да станат работодатели и тогава да дават на недоказани зайци и по 3-4хил. Месечно

184

Гробокопач

преди 7 години

А, не само младоците се мръщят. И аз също. Че какво са 1000 лева в България? Махни им едната нула и това е реалната им стойност! Па искат и да рабоптим повече, ако може без почивни дни. Абе по-младите да питат нас, дет сме попрехвърлили вече възрастта за младост. Работодателя е Вълк, вие сте за него овчиците. Поговорката в България е: "Ако искаш да забогатееш, вземи си работници". Затова правилно: минимум 1000 лв и говорите нагоре, като осигуровките да си ги плащат те, не да влизат в сумата за заплатата. Тоя тарикатлъци, ние ги знаем отдавна. Разберете, произведеното от вас, винаги е много пов

183

до Пешо

преди 7 години

Пешо никой не ограбва никого.Работодателя не ги е накарал на сила да работят.Той им е предложил цена на която да закупи техния труд и те са приели.Това че шефа правил пари пестейки от заплати не е виновен за нищо.

182

пешо

преди 7 години

истината е че ако работодателя ви кара чисто нов мерц/бмв и ходи на почивки по скъпи курорти а вие през това време се чудите как да свържете 2та края това е признак че работодателя ви ограбва,не винете себе си,за всичко е виновен човека който не ви дава пари срещу труда с който вие поддържате неговия луксозен начин на живот от там нататък вие си правете сметката как да постъпвате,вие ще кажете-всички плащат така, да но защото така е организирана политиката за да ви краде от заплати,данъци и т.н.

181

Анонимен

преди 7 години

Нямам образование но съм специалист в моята област.Въпреки че тук работих за 1500-2000 лв ,заминах за чужбина защото там за професионалисти в областта плащаха 3500-4000 евро на месец.Поработих 2 години.върнах се и си открих фирма.Печеля толкова колкото печелих и в чужбина като работник.Мога да печеля и повече ако пестя от заплати.Както правеше стария ми шеф.Сега им натривам носовете на Конкурентите защото им крада най-качествените кадри!При мен има опция за растеж при тях няма!

180

Работодател

преди 7 години

Стига с тея платени статийки!Малко ли младежи изгонихме от тая държава че да продължаваме да ги гоним!1000 лв са нищо дори и за човек без опит защото в чужбина ще платят в пъти повече също за човек без опит.Опитните къде са? Там където ги пратихме.Сега не само ще трябва да се задоволяваме с хора без опит но и да им плащаме като на хора с опит и да се молим да не избягат и те!

179

БЪЛГАРКАТА

преди 7 години

ИНТЕРЕСНО КАКВО ПОКАЗВАТ ТЕЗИ МЛАДИ И НЕОПИТНИ В ПРОИЗВОДСТВОТО. ТЕЗИ ТАКА НАРЕЧЕНИ МЕСТНИ ФЕОДАЛИ НЕ ИМ ЛИ ПАДА ПРОИЗВОДИТЕЛНОСТТА ОТ ТАРИКАТЛЪЦИ. НА ЗАПАД ПЛАЩАТ ЗАЩОТО ТЕЗИ ХОРА ИМ ВАДЯТ ПЕЧАЛБА А НЕ С ДАЛАВЕРИ. ЗАТОВА И СЕ ЗАДЪХВАТ ЗА КАДРИ. ДОКАТО НЕ СЕ НАУЧАТ ДА ПЛАЩАТ ЗА СТОКАТА "ТРУД" ИМА МНОГО ДА СЕ ВАЙКАТ А НЯКОИ И ЗАТВАРЯТ. ТОВА ГИ ОЧАКВА. НЕ МОЖЕ САМО ДА ВЗЕМАШ БЕЗ ДА ДАВАШ. ПРИРОДНА ЗАКОНОМЕРНОСТ. СТИГА ВЕЧЕ С ГОЛЕМИТЕ ДЖИПОВЕ, ПАЛАТИ, ЕКСКУРЗИИ, ЛЮБОВНИЦИ И Т.Н. ПОУМНЕЙТЕ ФЕОДАЛИ.

178

Анонимен

преди 7 години

До пешо Магистратура имаш по икономика .. мечтал си станеш да станеш началник , но станал магазинер , затова са ти виновни политици.. Чок тамах , чок зарар.. лакомията води до бътака ..

177

Анонимен

преди 7 години

Е а какво е 1000лв заплата 500 Евро???

176

пешо

преди 7 години

до Безпартиен, опитах и за себе си да бачкам и магистратура имам и много хора са като мен , държавата е виновна на 100% защото конюнктурата се създава от властта, тя позволява един работодател с чадър от общински съветник да си прави каквото си иска с работниците и да няма наказание за него от институциите колкото и сигнали да пускаш, ако политиката не позволяваше корупция и шуробаджинащина тогава и бизнес можеше да се развива,само да отвориш магазинче ти трябват 50 хил и за актове 10 хил/год

175

ДО 199 !

преди 7 години

Казваш че . . . Държавата не ти е проблем да имаш семейство. . . В болшинството случаи разбирай поне деветдесет процента , е виновна държавата със нейните семейни закони и съдиите си ! ! Справка - *** и посети повечко адвокати и осъдени хора заради скапания семеен кодекс и незаконосъобразно правораздаване и ще разбереш истината . Никак не е случайно че хората вече прогледнаха и преди да създадат семейство или деца първо се охарчват здраво по адвокати за да се допитат какво ги чака .

174

Анонимен

преди 7 години

Нацията умира, тъй че работните места ще стават повече, повечето останали са неграмотни и без образование и не са заплаха да ти вземат работата, знам 1 език, малко повече компютърна грамотност и си клатя краката за по 3К на месец. Вие още си мислете, че е готино да си квартален отворко/хулиган бачкащ и ревящ с 500 лв. на месец хиихихии.

173

Безпартиен

преди 7 години

до 193. Колега трудил си се ама не си разбрал основни неща. Държавата не ти е длъжна с нищо. Държавата не ти е проблем да имаш семейство. 15 години си блъксал за други хора, а не за себе си. Няма какво да се оплакваме от политиците. Те са такива каквито са и хората.

172

Лисан

преди 7 години

Какво се дърляте? Никой не е длъжен да работи за малка заплата, нито пък някой е длъжен да дава голяма такава. Който както се уреди. Вечни и незаменими работници и работодатели няма.

171

Анонимен

преди 7 години

"Началниците привличат новаците с уговорката, че ще ги обучават между 3 и 6 месеца, през които ще им плащат минимална заплата."Знаем ги тия схеми - на петия месец ти казват, че не ставаш и да заповяда следващия при същите условия. После и него така и фирмичката си бачка на минимални заплати... Ама вече му иде края, старите и свикнали на всичко бачкатори отпадат, младите не се връзват на корички.

170

До до sante dog

преди 7 години

С твоята логика трябва да се дават огромни заплати тогава - за да могат хората да са платежоспособни и да си купуват повече неща - т.е. пазара да работи. Да нещата са двустранни, но със сигурност липсата на работна ръка вдига цената на труда. Също пазара е отворен - т.е. има доста чуждестранни компании които могат да си позволят да дадат добри за нашите стандарти заплати и ниски спрямо техния. Това е деиствителноста. Който се адаптира се справя, другия пропада и така.

169

до 181

преди 7 години

Подиграваш се но в Германия си е много добре ако бачкаш самостоятелно. Но това е за можещи и знаещи.

168

пешо

преди 7 години

2002 излязох на пазара на труда също мислих- ще се хвана на ниска заплата след години ще расте тогава вземах 180 лв/месец , вярно така стана но със заплатата и цените пораснаха, знам 2 чужди езика, сменил съм над 10 раб места в различни сфери от които половината фалираха, е и сега след толкова години вземам около 1000лв, но семейство не мога да имам с тая заплата, чуствам се ограбен от политиката за последните 27 години която обслужваше само олигарси, трудих се много и накрая нищо