55

Анонимен

преди 7 години

До АнонименДаскалята : имат седмична часова натовареност 20-25 часа, коледна ваканция, пролетна ваканция, .........От далеч личи, че си стар и озлобен червен каскет. Седмичната им натовареност е: ОСЕМ ЧАСОВ РАБОТЕН ДЕН, КОЛЕДНАТА И ПРОЛЕТНАТА ВАКАНЦИИ СА ПЛАТЕН ГОДИШЕН ОТПУСК, ДОБАВКИ ИМА, НО ОРЯЗАНИ ЗАРАДИ ДЕЛЕГИРАНИЯ БЮДЖЕТ. Почивай в мизерия, злоба и неграмотност червен ***!

54

Botko

преди 7 години

Първо въпрос на образование и възпитание е да не се обиждат хора участващи във спор, което явно го нямаш.А защо щом има такива програми и се плащат разбираш ли нашите светила с ниски заплати не се възползват? .... а трябва май и език да поназнайваш поне пък и да ти се чете нещо не само цигарки и кафетаСъс здраве, че ме чакат чинии и чаши

53

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен 53Ами да докажат, ама е отговорност на държавата да създаде работещ механизъм по който да докажат. Иначе, само приказки на пазара.

52

Анонимен

преди 7 години

Даскалята : имат седмична часова натовареност 20-25 часа, коледна ваканция, пролетна ваканция, лятна ваканция, коледни добавки към заплатата, освен тринадесетата такава, добавки поне от една заплата още за 24 май, пари за дрехи всяка година ! Качество на обучение - никакво ! Е, при такава натовареност и толкова свободно време да им се увеличават заплатите не става ! Ама им ги дават ! Затова училищата ще бълват полуграмотници, които ще казват, че столицата на Виетнам е Пекин !

51

Анонимен

преди 7 години

в турция, че и в гърция, румъния ценят образованието и затова техните бизнеси идват у нас да търсят черноработници, а не обратното. тук държавата умишлено създава неграмотни черноработници. факт.

50

Анонимен

преди 7 години

Абе за какво спорите. Без качествено образование няма нация. Затова го докарахме до тука. Кви фишове ще си показвате. В Европа отделят по 6-7 процента от БВП за образование, при 8 - 10 пъти по-големи бюджети. В развиващите се страни по правило заплатите на учителите са 40-50% над средните за страната за да се постигне настигащ ефект. Айде стига с тези сирахомилски тези. Без образование - нищо не ства.

49

Анонимен

преди 7 години

До BotkoУмниченце едноклетъчничко, така и не знаеш, че курсовете са били безплатни за децата, докато учителят е бил материално стимулиран, иначе не би го правил - просто Щатите не основават образованието си на възрожденски принципи от 19 век. А допълнителните си пари даскалите ги получават по програмата на Епъл, с която се финансира зарибяването на малките с ябълково програмиране...Мий чиниите и не раздавай акъл, че ти е в очевиден недостиг ;)

48

Анонимен

преди 7 години

на чист нашенски - таshак :)..335 евро месечна заплата за учител с висше образование? бруто? чистачката, която чисти съседния 50 кв.м. офис взема 10 лв за 45 минути посещение, в брой, което прави около 1700 лв нето месечно. нали никой не се учудва защо 'произвеждаме' ***, а дори и средно кадърните хващат пътя на запад?

47

Анонимен

преди 7 години

Еми не е така пак от грешната страна тръгнахме. За да им плащат да тренират те са доказали, че си заслужават.Що на мене ми не плащат и аз ще тренирам ама като съм вързан в краката едва ли ще стане.А докторските степени как ги дават да знаеш :dАз пак казвам тези хора заслужават и по 10000 ако докажат, че работят и се развиват и с това развиват и децата ни!!!

46

osmancho

преди 7 години

taka im se pada na bulgar daskalite.....hahahaha....

45

Bonto

преди 7 години

А между другото да сте виждали фиш за заплата на някой учител или ДМС което получават някакъв документ? Айде някой да качи и аз веднага ще си покажа моя.Или тва е като повечето неща в БГ чували сме, че е така ама доказателства никакви. Да излязат 5 учителя със фишове и да видим!

44

Кирил Софийски

преди 7 години

Стига сте се гаврили с хората ! Дай Боже ,да ви се връщат същите доходи и на парламентаристите и на "бизнеселита " и "работодателите " !!!!!

43

Анонимен

преди 7 години

До BotkoАми ти сам си знаеш отговора. Тренират защото им плащат. Трябва ли да ти се обяснява повече. А иначе много учители имат и разработки и докторски степени, ама получават по 5о лева отгоре на месец. Ето това е.

42

pergame

преди 7 години

botko, vij kolko apokrifa sa prepisvali bg gramatici, idi v turskoto arhitekturno mmedrese, deto e stanal bg histericheski muzei i gledai nauchnite trudove na bg daskali s goliam muskul....mnogo sa...eeeheeei...

41

Соцялно слаб депутат

преди 7 години

Няма пари ,460лв им стигат на даскалите!

40

Botko

преди 7 години

Да де ама футболиста тренира през другото време. А колко от учителите повишават квалификация или знаят чужд език?Преди време имаше едно интересно филмче да най-младият разработчик на apple. Детето каза, че учителят им по математика е направил БЕЗПАТНИ курсове на децата от училището по програмиране и ги е запалил за iOS разработчици на 9 години.Та:1. Колко учители в БГ дават безплатно нещо?2. Колко знаят iOS примерно или нещо подобно?3. Колко от тях имат научни разработки?

39

kv. meden rudnik

преди 7 години

kef. ste si platia naema na 4stainia appartment s zaplatata.posle ste dishame chist bg morski eco vazduh s 3 mi bulgarski deca.

38

Анонимен

преди 7 години

Със 600 кинта деца не мое се гледат...точка! Затуй нема да има БГ...!

37

Анонимен

преди 7 години

До 123456Зависи как ги смяташ. Преди две години имахме проект с едно училище близо до Истанбул в предгардията. Водещите им учители вземаха по 2000 в евро при средна заплата за страната около 1200 лири (около 600 евро тогава).

36

Бау

преди 7 години

Тъжно. Получават, колкото чистачка :(