81

grep

преди 7 години

До АнонименДобре казано!

80

Поп Грую

преди 7 години

Грешни пръжки сте всички вие!Ще врите в казан със загорял таратор и топла бира, ако не се преклоните пред Летящото Спагетено Чудовище - Богът на Всичко, което Е!

79

Анонимен

преди 7 години

Припомнете си, или ако не сте го чували - вижте експеримента с двойния процеп.Той е живото доказателство, че Вселената ни наблюдава.

78

до свинаря

преди 7 години

Хората не са създадени грешни, те са съгрешили по своя воля.Спасителят -Синът,в Когото живее Всесилният Божи Дух,изчиства техните дотогавашни грехове.От хората, от свободната им воля, зависи дали ще натрупват нови и нови.Освен това, Синът е възкръснал, т.е. претворил е греха, смъртта, в живот.

77

Анонимен

преди 7 години

Всяко заиграване с момента на сътворението води до философски, логически и научни абсурди. Просто такова ни е нивото. И въпросът няма да се реши днес, утре или след 10 000 години. Никога няма да се реши. Точно в това му е хубавото, че светът в някакъв смисъл е непознаваем. Иначе пра-пра-пра--- внуците ни биха умрели от скука.

76

до 86

преди 7 години

Напредването в дълбочината на познанието ни за света, за вселената, всъщност е напредване в познаването ни на Създателя, на неговите творения и същност. Милиони години сигурно ще ни отнеме да познаем частичка от Необятното. И какво от това?

75

до свинаря

преди 7 години

Не можем да схванем идеята за Божественото безвремие или идеята за Вечността, понеже ние не сме вечни.Но също така не можем да схваме безкрайността на вселената, понеже не сме безкрайни-това означава ли, че тя е крайна?

74

Анонимен

преди 7 години

Относно религиите - как да обясниш някои основни неща на една маса хора, които са напълно неграмотни и крайно ограничени в мисленето си? Хайде предложи лесен и работещ начин /отнася се за времето на античността/.Относно сътворението. Учените сега ти казват, че Вселената е създадена от ... нищо.Убедително, нали?

73

свинаря

преди 7 години

83, ако светът е трябвало да бъде създаден от някой,следователно и Бог трябва да бъде създаден от някой.

72

свинаря

преди 7 години

Не желая да ми намига,но поне да не беше толкова елементарно измислена религията. Как може здраво мислещ човек да повярва,че Бог,праща своя син (също бог) да спаси хората създадени грешни от същия този Бог,хората пребиват до смърт най-великото дъщество във вселената и те са спасени...временно. Това ако не е ***.френия здраве му кажи

71

Анонимен

преди 7 години

"Третият логичен аргумент в полза на съществуването на Бога се нарича космологичен аргумент. Всяко следствие е породено от някаква причина. Тази вселена и всичко в нея е следствие. Следователно, би трябвало да има нещо, което да е породило тяхното съществуване. И в крайна сметка, би трябвало да има нещо, което да е не-причинено и което да е причината, породила всичко останало. Това не-причинено нещо е Бог"Доказателството е математическо-индукционно.

70

neo5

преди 7 години

17 А на човека рече: Понеже си послушал гласа на жена си и си ял от дървото, за което ти заповядах, като казах: Да не ядеш от него, то проклета да бъде земята поради тебе; със скръб ще се прехранваш от нея през всичките дни на живота си.18 Тръни и бодли ще ти ражда; и ти ще ядеш полската трева.19 С пот на лицето си ще ядеш хляб, докато се върнеш в земята, защото от нея си взет; понеже си пръст и в пръстта ще се върнеш.

69

Анонимен

преди 7 години

До свинаряИ кой е царя? Яхве,Христос,Алах,Кришна или летящото спагетено чудовище?ТЕЗИ ВСИЧКИТЕ СА САМИЯТ ДЯВОЛЪТ ДУХаз съм истинския Месия

68

Анонимен

преди 7 години

В Китай не са атеисти, а многобожници, езичници.Те почитат и духовете на умрелите свои близки.Но имат и будисти. И мюсюлмани. И християни.

67

ФАКТ

преди 7 години

В КИТАЙ ВСИЧКИ СА АТЕИСТИ И ЗАТОВА ЩЕ ВЛАСТВАТ НАД ТАЗИ ПЛАНЕТА

66

neo5

преди 7 години

До Анонимен (73)Римляни 1:20 Понеже от създанието на света това, което е невидимо у Него, сиреч вечната Му сила и божественост, се вижда ясно, разбираемо чрез творенията; така щото, човеците остават без извинение.

65

Анонимен

преди 7 години

Истината е, че още не знаем каква е Истината.Възможно е да се прераждаш пак и пак, докато се научиш да не умираш.Всички стари религии говорят за кръговрата на смъртта и живота.Дори в Библията има податки за това.

64

Анонимен

преди 7 години

До свинарясъвсем точно си се самоопределил! Очакваш чичко Бог да ти намигне зад някое кьоше.

63

neo5

преди 7 години

19 От нас излязоха, но не бяха от нас; защото ако бяха били от нас, щяха да си останат с нас; но излязоха, за да стане явно, че те всички не са от нас.20 А вие сте помазани от Светия и знаете всичко.21 Пиша ви, не защото не знаете истината, но защото я знаете и разбирате, че никаква лъжа не е от истината.22 Кой е лъжец, освен оня, който отрича, че Исус е Христос? той е антихрист, който се отрича от Отца и от Сина.

62

neo5

преди 7 години

15 Не любете света, нито каквото е на света. Ако люби някой света, в него няма любов към Отца.16 Защото всичко що е в света, - похотта на плътта, пожеланието на очите, и тщеславието на живота, - не е от Отца, но е от света;17 и светът преминава, и неговите похоти; а който върши Божията воля, пребъдва до века.18 Дечица, последно време е; защото както сте чули, че иде Антихрист, и понеже сега има много антихристи, от това знаем, че е последно време.