45

Анонимен

преди 7 години

Аз съм за.Но имам следните въпроси.1.Ако неваксинирано по настояване на майката дете,се разболее от същата болест,майкта ще поеме ли разноксите по лечението на детето.2. От болести като дифтерия и полиомилелит през миналото са умирали хиляди деца.От десетилетия тези болести ги няма в Европа.Ако не ваксинирано дете умре от тях,кой ще носи отговорноста ?П.П Въпрос номер 2 е излишен. Пак докторите ще бъдат виновни.

44

Анонимен

преди 7 години

Правилно, душа, покажи им :) Но, за да е сделката честна, почне ли да се гърчи детето ти, никакъв 112, никакви болници - сама ще го лекуваш. Няма да му забиваш игли, няма да му даваш хапове, нищо. Съгласна ли си? :)

43

Анонимен

преди 7 години

Родителите да решават дали да ваксинират своите деца.Има ли някой ,който си мисли ,че това е лесно решение.Не е.И в повечето случаи дори,когато ваксинирането не е задължително,малко са ония с куража да не ваксинират своите отрочета.Ужасът ,че вземат грешно решение ги кара да вървят по отъпканите пътеки.

42

Анонимен

преди 7 години

А децата който се разболяват в следствие на ваксините колко са ? Може да не са милиони но не са никак малко даже наскоро пак гледах тук за България дете което умира в следствие на ваксина.Аз съм за ваксините но не в този вид. Трябва да са по малко валентни в по голям период от време няколко 6-7-8 валентни в рамките на една година

41

Гробокопач

преди 7 години

Задължително препоръчителни! Ще видите, че тогава, нито една майка-българка, която е с акъла си, няма да забие игла в детето си. Иначе страховата кампания от страна на фармацевтичните компании, здравното министерство, ХЕИ и личните лекари, ще продължи, но кой ще го е еня тогава за техните печалби? Никой, разбира се. Всичкое въпрос на печалба на определени хора върху нашето и на децата ни здраве. Да не говорим за смъртните случаи. Здраво и право дете си отива от една игла.

40

Факт

преди 7 години

Броя на задължителните ваксини трябва да се намали и то значително. Няма нужда от голяма част от ваксините, а се знае, че всяка ваксини е една или друга степен уврежда децата.

39

Хей хей

преди 7 години

Тези които си мислят,че някой му дреме за детето ви и за това ваксините са задължителни,време е да се събудите и да се огледате.Живеем в система наречена капитализъм,в която всичко е печалба,но понеже сте с промити мозъци,ще продължавате да си плащате за да тровят вас и децата ви.

38

Анонимен

преди 7 години

Изобщо не ме е страх, то си е естествен подбор :)

37

Анонимен

преди 7 години

Интересно е защо ваксинираните се СТРАХУВАТ от НЕВАКСИНИРАНИТЕ ??Нали са защитени ???????????

36

Анонимен

преди 7 години

Интересно е защо ваксинираните се СТРАХУВАТ от ВАКСИНИРАНИТЕ ??Нали са защитени ???????????

35

Анонимен

преди 7 години

Хигиенни навици, ти чуваш ли се... Българинът масово не си мие зъбите вечер, не си мие ръцете след посещение на тоалетна...

34

дядо иван

преди 7 години

Ваксините не трябва да са задължителни, в 21 век сме вече, а България не е африканска държава и имаме изградени хигиенни навици, както и вода навсякъде. Знаете ли как учудено и с насмешка ни гледат в Европа, като видят в имунизационния картон ваксина за туберкулоза, защото тази болест е изчезнала много отдавна от европеиския континент, но ние продължаваме да си слагаме ваксини на нашите бебета. Аз мисля, че ваксините по-скоро ни увреждат имунитета, отколкото ни помагат.

33

Анонимен

преди 7 години

Да не ги ваксинират, грижи няма. Но, да се сложи един списък с болести, за които има ваксини. Ако детето не е ваксинирано, а се разболее от някоя болест в списъка, лечението му да се поема изцяло от родителите, никаква здравна каса. Мисля, че така е справедливо.

32

Анонимен

преди 7 години

Бг мама всичко знаеи не може да си трае.Щом развихри се дебатa,яхват мамите метлата."Туй, ваксините, са чума,хич и да не става дума!"Щом хомеопат го казва,няма що да се доказва.БГ мама в сайт прочелаконспирация дебела:Фарма-мафия голямадебнела над наш'та мама!Туй веднага потвърдилана пазара лелка мила.Тя подробности разбрала,пък от шоуто на Гала.Мама хвърлила престилката,памперсите и точилката,седнала пред компа бяснавъв главата с мисъл ясна:"Тия лекари със хъсще натиря в ку

31

77777

преди 7 години

Знам лично за случаи на пострадали деца заради задължителни ваксини. Разликата между преди исега при ваксинирането е, че преди наистина изследваха повече ваксините и въпреки това пак имаше случаи на масово разболяли се от ваксинация - например против детси паралич. Сега фармацефтичните компании командват парада и ни ваксинирате все повече и повече, а всъшност от някои ваксини просто няма нужда, но така ще паднат печалбите на фармацевтичните компании. От ваксините има сериозни негативни последици

30

Анонимен

преди 7 години

Определено голямата фармацевтичната МАФИЯ искат ЗАДЪЛЖИТЕЛНО !!! Иначе колко е ДЕМОКРАТИЧНО да те задължат ? ??? По какво днешните управници се различават от предишните ??Нещо което е доказано ,че не работи на 100% , и със сигурност те ТРОВИ !!!!

29

Анонимен

преди 7 години

"Броят на ваксините се увеличава, тъй като се развива науката". Увеличава се броят на децата-аутисти в развитите държави... И се развиват фармацевтичните компании.

28

Анонимен

преди 7 години

Няма проблем. Да не ги ваксинират, но да нямат право да ги пращат на детска градина, училище и т.н.Направо не е за вярване, на хората е отнело хилядолетия време и десетки, ако не и стотици милиони, отишли си от разни болести, докато открият ваксините и сега една тълпа чавки обясняват, че им съсипвали децата.

27

Анонимен

преди 7 години

Пиша коментар по същество, че мнението на въпросната Ваня Ботева не е меродавно, защото не е нито специалист, нито пострадала, нито нищо. Просто майка, която се притеснява. Както всички нас. А вие ми изтривате мнението. Защо? При положение, че има толкова отвратителни постинги, с обиди, псувни...Не е редно това.

26

До 34

преди 7 години

БЦЖ е жива ваксина