53

Чалгoпитeк

преди 7 години

Чалгата и газта тря са до дупка баце иначе не се живее

52

Анонимен

преди 7 години

Не може да се качиш пил! НЕ може да караш без да даваш мигач,да отнемеш предимството на колегите,да шофираш с телеф. в ръка и да пишеш смс-и.Не може да карао с кофти спирачки и да профучаваш с бясна скорост и да се правиш ,че не виждаи пешеходните пътеки!

51

Анонимен

преди 7 години

Ае тря са натиска таз газ ве за ко са го сложили тоз ***?? Тря ръчкаш яко ве ейй

50

Факт

преди 7 години

Всеки, който иска безумно строги наказания за нарушения по пътищата, най-вече при катастрофи, всъщност иска да има повече нарушения, а не да не се правят нарушения, както искат нормалните хора. Факт!

49

Тоягата, Санчо!

преди 7 години

Мишоци, стига с този манталитет, бе! Германците с какъв манталитет са? Работя с немци и 1 година след като дойдоха в България, почнаха да карат като нас. КУЧЕТО СКАЧА СПОРЕД ТОЯГАТА! Държавата не си е на мястото, а вие гласувате 27 години със задните си части. Това е проблемът. БСП, ГЕРБ, РБ, ДПС и т.н.... в нормалните държави до един да са в затвора, тези престъпници. Мутрата Тиква от СИК - ПРЕМИЕР???? Къде освен в Заир, Косово и България??????

48

Анонимен

преди 7 години

До шофьор, подкупността е следствие, а не причина.

47

Krom

преди 7 години

Да? Ами просто е. Така ще бъде, докато цели фамилии си "изкарват хляба" в т.н. КАТ. Няма абсолютно никакво желание да се реши проблема. Казвам го и като автомобилист и като мотоциклетист. Когато се поправи закона, когато камерите след това заместят мотащите се по пътя милиционери, когато годишната ти ГО започне да расте пропорционално на нарушенията - ще мирясаме веднага. А за рецидивистите - бързо производство. Без изключения. Без черни катафалки с екскорти, возещи неведомо кой. Няма друго.

46

До 55 лесно е

преди 7 години

Докато такива като теб не си сменят чипа, няма да се оправим. На пръв поглед уж изглеждаш загрижен, но не за каквото трябва - да не се правят нарушения и катастрофи, а си загрижен да има повече нарушения и катастрофи, за да се кефиш как строго наказват някой, без значение дали това наистина е виновника.

45

до 53

преди 7 години

Какъв затвор бе колега?Въпросния пиян фигурист даже и в ареста не беше!

44

Чалгoпитeк

преди 7 години

Каааарай бяссноо на червенооооууу направи за мене нещо откаченоооуууу

43

шофьор

преди 7 години

единствено и само подкупността на катаджиите е причината, кой го е еня за правилника, като сложи една двайска - 50ка, ( а със 100 вече си кмета на селото . . . ) и може да прави каквото си иска . . . . това е, като спрат катаджиите да взимат рушвети, а почнат да глобяват зверски и да вземат книжки, ще се оправят нещата , ама тук пак опираме до държавата като цяло, защото не вземат достатъчни заплати 1. за да нямат нужда от подпуките, 2. да ги е страх да си загубят работата ... хайде сега коменти

42

Лесно е

преди 7 години

1. 10 години минимум в затвора, ако пиян УБИЕШ човек с таратайката си. 2. 10 неплатени глоби - 30 дни обществено полезен труд и отнемане на МПС.3. Всички шефове от КАТ на проверка в НАП. Да се види с какво разполагат и как са го придобили. 4. Всички служители на КАТ на детектор на лъжата. Който не мине - уволнение без право да работи за държавата 10 години. 5. Вкарване на агенти под прикритие в школите и увеличаване на наказанието за даване на книжки с "пари под масата". 5 годинки е ОК.

41

Анонимен

преди 7 години

14, каква реформа в съдебната система виждаш ти? Какво разбираш под реформа, може би всички съдии в затвора и да назначим нови, а? Кажи си, нали повтаряш като обезумял съдебна реформа, значи имаш идея каква трябва да е.

40

Анонимен

преди 7 години

Щом един пиян-*** кънкьор уби човек и осакати друг за цял живот, след което НЕ ЛЕЖА в затвора, как искате хората да имат респект и да спазват правилата?!"Щом той може, значи мога и аз!"

39

Анонимен

преди 7 години

Манталитета ни е такъв!

38

Истината

преди 7 години

Навсякъде по света, където закона се спазва, това е станало не чрез непрекъснати промени в закона и по-строги наказания, а чрез прилагането на закона. В България закони има, но не се прилагат и в това е проблема. Докато тон на дискусиите задават такива "експерти" катаджии като Стратиев, нищо няма да се промени към по-добро, а ще става по-зле. Не шофьорите са виновни за нарушенията, както КАТ е промил мозъците на балъците, а тези държавни органи, които не налагат със сила спазването на закона.

37

Еми-грант

преди 7 години

Липсата на култура по пътищата е един от главните виновници!

36

Анонимен

преди 7 години

Причината се знае но не се казва, а това е умишленото опростяване и обедняване, двойния стандарт за бедни и богати, корупцията която разсипа хората. Тласък на всичко това даде Тиквара, който за да властва, той не може да управлява поради вродената му тъпота и егоцентризъм. България се срива защото Той не уважава познанието и образованието, за него те създават мислещи хора които не са овце. И това се отрази във целия ни живот, включително и в управлението на МПС. Няма как при тази разруха.

35

Запознат

преди 7 години

На така зададения въпрос в заглавието на статията може да се отговори само по един начин - тези, които ги гледаме по телевизията всекидневно и обсъждат въпроса, бяха основната причина да започнат да се купуват книжки на килограм. Преди "демокрацията" книжките се взимаха след доста добра подготовка и строг контрол от страна на изпитващите. Сега за 30 кормилни часа си водач на МПС. Кой за толкова време ще изгради култура на движението по пътищата? Това е комплрексен фактор!

34

Анонимен

преди 7 години

Съд, полиция, корупция, ДАИ, купени книжки, манталитетняма контрол и превенция3 убийства след употреба на алкохол са 4 години, не знам кои би се резпектирал от подобни присъди